Över en fjĂ€rdedel av amerikaner Schlep arbetar enheter pĂ„ semester

Över en fjĂ€rdedel av amerikaner Schlep arbetar enheter pĂ„ semester

Det finns en koppling mellan vilka semestrar som ska vara och vad de Àr. Fredliga dagar tillbringade i en trevlig stol, vaggade en bra bok och smuttade pÄ ett fint (eller Ätminstone acceptabelt) vin förkrossas av en oavbruten ström av e-postmeddelanden, telefonsamtal och Slack-meddelanden.

Why Axis Bug

En snöstudie analyserade teknikvanorna för semestrar amerikaner, européer och (Stillahavs-) asiater. Asiatiska respondenter hade mest sannolikt att hÄlla en cocktail i ena handen och deras arbetstelefon i en annan, med 37 procent som sa att de alltid tog med sig en bÀrbar dator eller enhet pÄ semester. Amerikanerna drog efter 36 procent, och européerna var mest avslappnade pÄ semester, bara 29 procent.

Undersökningen visade ocksĂ„ att tusenĂ„riga var mer benĂ€gna att föra teknik till stranden: 37 procent packar alltid sina enheter, medan bara 24 procent av Baby Boomers har den dĂ„liga vanan. Siffrorna vĂ€nder pĂ„ motsatta Ă€nden av spektrumet – 33 procent av Ă€ldre mĂ€nniskor tar aldrig en enhet, men endast 18 procent av ungdomarna avvĂ€rjer frestelser.

Jag sĂ„g detta hĂ€nda pĂ„ egen hand pĂ„ en familjesemester nyligen. “Jag behöver bara kolla ett sista e-postmeddelande” och “Ugh, jag mĂ„ste ringa ytterligare ett telefonsamtal innan jag Ă€r klar”, blev hymner för veckan. Vi kĂ€mpar alla för att koppla ifrĂ„n oss: De Ă€ldre generationerna har en inbĂ€ddad arbetsmoral som följer av familjens förvĂ€ntningar och kulturella löften, och vi unga kĂ€nner oupphörligt tryck för att alltid uppnĂ„ topprestanda (det finns en anledning till att Millennials Ă€r utbrĂ€ndhet).

Portabilitet gjorde det möjligt att arbeta för evigt – avstĂ„nd och tidszoner hindrar inte lĂ€ngre arbetsvĂ€rlden. Dagsjobb strĂ€cker sig till kvĂ€llsjobb, förvandlas till sena jobb och slutligen övergĂ„r till heltidsjobb. Sammanflödet av nöjesenheter och produktivitetsprylar (telefoner, bĂ€rbara datorer och surfplattor Ă€r bĂ„da) gjorde det svĂ„rare att undkomma den dagliga malen.

Det hÀr Àr inte en ny observation, men den Àr kÀnd för en global kultur som prisar effektivitet över mÀnskliga begrÀnsningar, vare sig de Àr fysiska eller psykologiska. Vi har utvecklat ett militant behov att alltid arbeta mot nÄgot; Àven fritid mÄste förbÀttra oss pÄ nÄgot sÀtt. Varför lÀsa en bok som vi skulle tycka om nÀr vi kunde lÀsa en för att vara en del av en konversation?

FörlÄt mig för att glida in i pat-life-coachisms, men ibland Àr det bÀsta sÀttet att vara effektiv att ta lite tid att vara ineffektiv.