Över 400 miljoner exponerade telefonnummer för Facebook-anvĂ€ndare

Över 400 miljoner exponerade telefonnummer för Facebook-anvĂ€ndare

Facebook kan försöka integritet, men det fungerar helt klart inte sÄ bra efter att 419 miljoner Facebook-telefonnummer har upptÀckts pÄ en oskyddad server.

Som TechCrunch rapporterar samlades siffrorna in för en funktion som Facebook stÀngde av förra Äret som gjorde det möjligt för anvÀndare att hitta vÀnner genom att ange deras telefonnummer. Servern som innehöll dem hade uppgifterna delade över flera databaser och inget lösenordsskydd fanns pÄ plats vilket betyder att de var tillgÀngliga för alla.

Totalt Àr 133 miljoner av siffrorna för amerikanska Facebook-anvÀndare, 18 miljoner Àr för anvÀndare i Storbritannien och 50 miljoner för anvÀndare i Vietnam. Varje nummer lagras med ett unikt Facebook-ID vilket gör det relativt enkelt att lÀnka dem till ett Facebook-anvÀndarnamn.

Enligt Facebook-talesmannen Jay Nancarrow Ă€r detta faktiskt gamla data, “Denna datamĂ€ngd Ă€r gammal och verkar ha fĂ„tt information innan vi gjorde Ă€ndringar förra Ă„ret för att ta bort mĂ€nniskors förmĂ„ga att hitta andra som anvĂ€nder sina telefonnummer … DatamĂ€ngden har tas bort och vi har inte sett nĂ„gra bevis för att Facebook-konton har Ă€ventyrats. “

Även om uppgifterna Ă€r gamla Ă€r det inte mindre relevant för de mĂ€nniskor som fortfarande anvĂ€nder dessa telefonnummer. Servern fick telefonnummer tillförda förra mĂ„naden, vilket innebĂ€r att nĂ„gon fortfarande delar och dĂ€rför anvĂ€nder data. Att ha ditt telefonnummer exponerat pĂ„ detta sĂ€tt kan Ă„tminstone leda till skrĂ€ppostsamtal och i vĂ€rsta fall tillĂ„ta en angripare att Ă„terstĂ€lla kontolösenord och ta kontroll över internetbaserade tjĂ€nster.

Facebook har en skattkista av anvĂ€ndartelefonnummer i sin databas och har inte ett bra resultat nĂ€r det gĂ€ller att skydda dem. Du kanske kommer ihĂ„g redan i mars upptĂ€cktes det att Facebook inte tillĂ„ter anvĂ€ndare att vĂ€lja bort att deras telefonnummer ska anvĂ€ndas för att slĂ„ upp dem. StandardinstĂ€llningen för vem som kan slĂ„ upp dig med ett telefonnummer Ă€r “Alla”. Det Ă€r upp till anvĂ€ndare att begrĂ€nsa Facebooks Ă„tkomst till ditt nummer.