Otterbox lanserar EPA-godkänt antimikrobiellt skärmskydd

Otterbox lanserar EPA-godkänt antimikrobiellt skärmskydd

Att hålla en smartphone ren sträcker sig vanligtvis bara så långt att du kan se skärmen tydligt, men hur är det med eventuell uppbyggnad av bakterier? Otterboxs senaste skärmskydd löser problemet genom att inkludera mikrobiell teknik som godkänts av Environmental Protection Agency (EPA).

Som 9To5Mac rapporterar använder Otterbox CES den här veckan för att avslöja sitt nya Amplify Glass Antimicrobial skärmskydd. Befintliga Amplify skärmskydd introducerades redan i augusti förra året och är tillverkade av aluminiumsilikat som tillverkats av Corning, mest känt för sitt Gorilla Glass. Slutresultatet är långvarigt, höghållfast glasskydd för din telefonskärm. Nu förbättrar Otterbox Amplify-skydd med antimikrobiella egenskaper.

Otterbox VD Jim Parke f√∂rklarar, “Vi anv√§nder v√•ra telefoner varje dag och tar dem med oss ‚Äč‚Äčvart vi √§n g√•r, inklusive till vissa inte helt sanit√§ra utrymmen … Amplify Glass har nu egen antimikrobiell teknik som undertrycker tillv√§xten av flera vanliga fl√§ckar och luktframkallande bakterier f√∂r att skydda sk√§rmskyddets yta, s√• att du inte beh√∂ver t√§nka p√• telefonens smuts. “

Antimikrobiell är helt enkelt ett medel som antingen dödar mikroorganismer som stoppar deras tillväxt. Otterboxs lösning använder ett patenterat joniskt silver infunderat i glaset. På det sättet försämras inte den antimikrobiella egenskapen över tiden medan skyddet behåller förmågan att förhindra att skärmen repas eller spricker lätt. Det påverkar inte heller skärmens optiska klarhet eller beröringskänslighet.

Ingen pris- eller tillgänglighetsinformation har avslöjats ännu, men förhoppningsvis gör Otterbox antimikrobiella versioner av Amplify-skärmskyddet tillgängliga för Apple-, Google- och Samsung-smarttelefonanvändare. Befintliga förstärkningsskydd är tillgängliga för iPhone, Googles Pixel-telefoner och Samsungs Galaxy A-serie med telefoner.