OriginalpixelÀgare kan fÄ upp till $ 500 i klassförlikning

OriginalpixelÀgare kan fÄ upp till $ 500 i klassförlikning

Om du Àgde en defekt Pixel-smartphone frÄn 2016 kan du nu ansöka om att fÄ sÄ mycket som $ 500 i ersÀttning.

Kvalificerade konsumenter kan lÀmna in sina fordringar pÄ avvecklingswebbplatsen som Àgnas Ät att distribuera de 7,25 miljoner dollar som Google betalat för att lösa en grupptalan om brister i original Pixel och Pixel XL.

RÀttegÄngen inlÀmnades förra Äret pÄ anklagelser som Google sÄlde första generationens Pixel-telefoner med vetskap om att de innehöll defekta mikrofoner som hindrade dem frÄn att spela in ljud. Företaget erbjöd senare ersÀttningar, men ocksÄ de led av samma problem, hÀvdade gruppstÀmningen.

Även om Google förnekade anklagelserna beslutade företaget att lösa Ă€rendet genom att betala 7,25 miljoner dollar. Kvalificerade konsumenter har nu till och med den 7 oktober att göra ansprĂ„k pĂ„ sin del av pengarna.

Förlikningen gÀller amerikanska konsumenter som köpte en Pixel- eller Pixel XL-smarttelefon som tillverkades före 4 januari 2017. Behörigheten förloras dock om Àgaren fick en ny Pixel-enhet som byggdes efter den 3 januari 2017 eller renoverades efter den 5 juni 2017 .

De flesta konsumenter kan göra ansprÄk pÄ Àr $ 500 per person om de upplevde ljudfel i mer Àn en Pixel-enhet. Om störningarna bara intrÀffar med en Pixel-enhet, faller kompensationen till $ 350. Kvalificerade Àgare mÄste ocksÄ tillhandahÄlla dokumentation, sÄsom e-post, kundtjÀnstchattloggar och reparationsposter, för att bevisa att de stöter pÄ mikrofonproblemen.

Ägare som inte upplevt nĂ„gra felaktiga mikrofonproblem eller som inte tillhandahĂ„ller stödjande dokumentation fĂ„r 20 USD per person. ErsĂ€ttningen kommer att betalas ut inom tre mĂ„nader efter den 6 december, nĂ€r domstolen ska godkĂ€nna förlikningen. Om 7,25 miljoner dollar inte finansierar alla fordringar, kommer ersĂ€ttningsbeloppet pĂ„ 350 dollar att vĂ€rderas.