Oppo: USA Ă€r den ” svĂ„raste marknaden i vĂ€rlden ”

Oppo: USA Àr den '' svÄraste marknaden i vÀrlden ''

Den kinesiska smartphonegiganten Oppo har för nĂ€rvarande inga planer pĂ„ att sĂ€lja sina enheter i USA, med hĂ€nvisning till svĂ„righeter att bygga sin bas pĂ„ “den svĂ„raste marknaden i vĂ€rlden.”

Medan USA Ă€r en mycket attraktiv marknad, betyder dominansen hos operatörer som kontrollerar “90 procent av marknaden” och har “mycket strĂ€nga och sofistikerade krav” att Oppo fortfarande inte Ă€r redo att ta med sina enheter, som Reno 2, Reno 3Pro 5G, eller den kommande Find X2, över Stilla havet, berĂ€ttade Oppos VP och VD för global försĂ€ljning, Alen Wu, till journalister i Shenzhen.

“Oavsett om det Ă€r produktfunktioner eller produktion eller leveransfunktioner, [operators] har mycket strĂ€nga krav, sĂ€ger Wu och som sĂ„dan vill Oppo bygga vidare [its] kapacitet “pĂ„ europeiska och japanska marknader innan de kom till USA.

Detta Ă€r en blandad pĂ„se för amerikanska kunder: Ă„ ena sidan innebĂ€r Oppos ovilja att komma in pĂ„ marknaden att konsumenterna inte kommer att ha tillgĂ„ng till en rad kommande 5G-enheter. Å andra sidan var det osannolikt att Oppo skulle visa sig konkurrenskraftigt i det utrymmet Ă€ndĂ„. Henry Tang, Oppos Chief 5G Scientist, sa att det inte finns mĂ„nga lĂ€nder som anvĂ€nder mmWave pĂ„ de globala marknaderna [millimeter-wave]. Amerika Ă€r ett [that does], Japan arbetar pĂ„ det; men vĂ„ra kommande enheter stöder inte mmWave, bara Sub6-GHz. “

Huruvida det hÀr Àr rÀtt drag kan diskuteras. Qualcomm hÄller inte med och förutspÄr att mmWave-stöd kommer till Europa, Japan och Korea 2020 och Kina och Sydostasien (troligen) till 2021. AT&T och Verizon har inte mellanbandsspektrum för 5G, sÄ kommer inte att lansera nÄgot telefoner utan mmWave-stöd, medan T-Mobils 5G-stöd varierar beroende pÄ dess sammanslagning med Sprint.

Qualcomm visar oss pĂ„ #SnapdragonSummit vilka 5G-funktioner som kommer till vilka lĂ€nder i vilka Ă„r – super hjĂ€lpsamma. pic.twitter.com/5eKEQ7ZNiL

– Sascha 5Gan (@saschasegan) 3 december 2019

Man kan spekulera i att Oppo hÄller sig utanför den amerikanska marknaden för att underlÀtta konkurrensen pÄ OnePlus, som nyligen tillkÀnnagav en McLaren-mÀrkt version av OnePlus 7T Pro som stöder 5G-anslutning frÄn bÄde T-Mobile och Sprint.

BÄde Oppo och OnePlus Àgs av moderbolaget BBK Electronics, som ocksÄ Àger Realme-sortimentet. OnePlus har en stark relation med operatörer i USA och kan som sÄdan dra nytta av bristen pÄ konkurrens frÄn sina systermÀrken.

Oppo förnekar emellertid detta. Wu sĂ€ger att bĂ„da varumĂ€rkena har “olika mĂ„lgrupper, Ă€ven inom samma marknad. Vi kan samexistera utan problem. PĂ„ andra marknader samexisterar vi.”