Oppo: USA är den ” svåraste marknaden i världen ”

Den kinesiska smartphonegiganten Oppo har för närvarande inga planer på att sälja sina enheter i USA, med hänvisning till svårigheter att bygga sin bas på “den svåraste marknaden i världen.”

Medan USA är en mycket attraktiv marknad, betyder dominansen hos operatörer som kontrollerar “90 procent av marknaden” och har “mycket stränga och sofistikerade krav” att Oppo fortfarande inte är redo att ta med sina enheter, som Reno 2, Reno 3Pro 5G, eller den kommande Find X2, över Stilla havet, berättade Oppos VP och VD för global försäljning, Alen Wu, till journalister i Shenzhen.

“Oavsett om det är produktfunktioner eller produktion eller leveransfunktioner, [operators] har mycket stränga krav, säger Wu och som sådan vill Oppo bygga vidare [its] kapacitet “på europeiska och japanska marknader innan de kom till USA.

Detta är en blandad påse för amerikanska kunder: å ena sidan innebär Oppos ovilja att komma in på marknaden att konsumenterna inte kommer att ha tillgång till en rad kommande 5G-enheter. Å andra sidan var det osannolikt att Oppo skulle visa sig konkurrenskraftigt i det utrymmet ändå. Henry Tang, Oppos Chief 5G Scientist, sa att det inte finns många länder som använder mmWave på de globala marknaderna [millimeter-wave]. Amerika är ett [that does], Japan arbetar på det; men våra kommande enheter stöder inte mmWave, bara Sub6-GHz. “

Huruvida det här är rätt drag kan diskuteras. Qualcomm håller inte med och förutspår att mmWave-stöd kommer till Europa, Japan och Korea 2020 och Kina och Sydostasien (troligen) till 2021. AT&T och Verizon har inte mellanbandsspektrum för 5G, så kommer inte att lansera något telefoner utan mmWave-stöd, medan T-Mobils 5G-stöd varierar beroende på dess sammanslagning med Sprint.

Qualcomm visar oss på #SnapdragonSummit vilka 5G-funktioner som kommer till vilka länder i vilka år – super hjälpsamma. pic.twitter.com/5eKEQ7ZNiL

– Sascha 5Gan (@saschasegan) 3 december 2019

Man kan spekulera i att Oppo håller sig utanför den amerikanska marknaden för att underlätta konkurrensen på OnePlus, som nyligen tillkännagav en McLaren-märkt version av OnePlus 7T Pro som stöder 5G-anslutning från både T-Mobile och Sprint.

Både Oppo och OnePlus ägs av moderbolaget BBK Electronics, som också äger Realme-sortimentet. OnePlus har en stark relation med operatörer i USA och kan som sådan dra nytta av bristen på konkurrens från sina systermärken.

Oppo förnekar emellertid detta. Wu säger att båda varumärkena har “olika målgrupper, även inom samma marknad. Vi kan samexistera utan problem. På andra marknader samexisterar vi.”

Relaterade Artiklar

Back to top button