Oppo tillkÀnnager nya förstÀrkta verklighetsglasögon

Oppo tillkÀnnager nya förstÀrkta verklighetsglasögon

Vid sitt Inno Event i Shenzhen har Oppo meddelat att det kommer att lansera ett par smarta glasögon med förstÀrkt verklighet.

Den bÀrbara ser ut som andra AR-headset som vi har sett frÄn företag som Magic Leap, och anvÀnder en fisheye-kamera, diffraktiv vÄgledarteknologi och 3D-rekonstruktionsteknik för att skapa bilder som kan interageras i ett pseudo-virtuellt utrymme.

VÄr allra första demo pÄ scenen av #OPPOARGlass pÄ OPPO INNO DAY 2019! #CreateBeyondBoundaries ?? pic.twitter.com/v9N5PPEdOy

– OPPO (@oppo) 10 december 2019

Oppo sÀger ocksÄ att enheten anvÀnder 3D-surroundljud för att skapa en uppslukande upplevelse. Den kinesiska leverantören arbetar redan med augmented reality-innehÄll, spel och andra tjÀnster, men vid lanseringen var programvaran begrÀnsad.

Den enda tjÀnsten som demonstrerades var en modell av solsystemet, med förmÄgan att vÀnda planeter och zooma in, med en nypa rörelse, till en kopia av ett torn i Shenzhen. I stÀllet för en konsumentenhet verkar det som att Oppo slÄr den hÀr enheten till kommersiella anvÀndare som en kommande rival till Microsofts Hololens.

Oppo tillkĂ€nnagav ocksĂ„ tvĂ„ andra potentiella produkter: en “intelligent 5G-hanterings” -router som stöder Bluetooth, ZigBee och Z-Wave trĂ„dlös teknik för att fungera som ett smart-home-hub för internet-of-things-enheter. Dessutom kommer den att köras med Qualcomms Snapdragon X55 5G-modemchipset. Oppo sĂ€ger att routern för nĂ€rvarande kan stödja hundratals enheter, men det antalet kommer att öka till tusentals i framtiden.

Den andra produkten Ă€r ett smartur som Oppo planerar att lansera nĂ€sta Ă„rs första kvartal. TyvĂ€rr hĂ„ller företaget tillbaka information om den kommande enheten. PĂ„ scenen sa Oppos vice president Levin Liu att “smartwatches kommer att bli en förlĂ€ngning av smarttelefonen, med massor av sensorer och AI, djup inlĂ€rning”, Ă€ven om det för nĂ€rvarande Ă€r oklart om dessa funktioner kommer att ingĂ„ i denna smartwatch.