Oppo säger “felkommunikation” bakom Punjab Services teambrev, problemet löst

OPPO, Oppo Mobiles, Oppo Punjab Services avgår, Oppo Massavgång, Oppo Punjab Services Team avgår, Oppo Indians tiggare kommenterar, Oppo India kontrovers, Oppo India respektlöst Oppo Punjabs servicechef sade att ingen i hans team har skrivit ett sådant brev eller undertecknat det.

En påstådd avskedsbrev som antyder att alla anställda i Punjab-serviceteamet på den kinesiska smarttelefonen Oppo Mobiles har avgått på grund av en kommentar om att ” indianerna är tiggare ” har kastats ut av de som nämns i brevet. Berättade Arun Sharma, en servicelagschef som nämns i nämnda brev, som har gjort rundorna på sociala medier sedan 16 juli indianexpress.com att ingen i hans team har avgått.

Han förnekade att någon från hans team har skrivit på ett sådant brev och sade: “Vi ser vem som har gjort detta och kommer att inleda lämpliga åtgärder.” Tala i telefon vägrade han dock att klargöra om signaturerna i brevet var äkta. “Vi har inte behörighet att tala om sådana frågor”, sa han.

Men OPPO-mobiler har utfärdat ett officiellt uttalande till indianexpress.com, vilket tyder på att det verkligen var några problem vid Punjab. Uttalandet från OPPO säger: ”Vi på OPPO Indien är medvetna om den senaste rapporten om vårt Punjab-serviceteam den 15 juli och den hade lösts den 16 juli. Hela frågan berodde på felkommunikation mellan de två parterna. Serviceteamet var upprörd över att chefen blev ombedd att lämna sin avgång på grund av otillräcklig arbetsprestation efter flera formella varningar för detsamma. Men senare nåddes enighet och det berörda serviceteamet fortsätter att arbeta med oss. OPPO har djup respekt för Indien, dess kultur och våra anställda. Vi kommer att göra vårt bästa för att undvika missförstånd på grund av någon form av felkommunikation i framtiden. ”

Avskedsbrevet som delades på sociala medier lyfte fram påstådd misshandel av Oppo-tjänstemän och hävdade att vissa av dem var respektlösa gentemot Indien och höll nedsättande syn på indianerna. Kopior av detta brev, adresserat till HR-avdelningen den 15 juli, lyder:

”Vi är OPPO Service Team Punjab och här säger vi upp hela serviceteamet eftersom våra HODs sätter press på vår servicechef Mr. Arun Sharma att avgå, och genom fel tryck. Han (hänvisar inte till Sharma utan en annan chef) respekterar alltid vårt land i Indien och vår kultur, Enligt honom arbetar vi bara för pengar, och vi har ingen värdighet och självrespekt.

Han gör oss alltid onödigt straff & fel åtagande. Han får oss att arbeta till sent på kvällen och om vi saknar någon rapport skapar han straff. När någon anställd ber om löneförhöjning, säger han att indiska är baggers som alltid ber om pengar.

Det finns många andra anledningar, men denna typ av hitlership accepteras inte i någon fas av den privata sektorn. Så vänligen acceptera vår avgång. ” (Sic)

Hälsningar, serviceteam (Oppo, Punjab)

Brevet följer också med några underskrifter.

Nedan följer den första tweet vi kunde hitta med en kopia av brevet.

I mars 2017 avbröts arbetet vid OPPO: s Noida Sector 63-monteringsenhet efter att det påstods att den indiska flaggan respekterades av företaget när den hade avskedat en anställd. Indian Express hade rapporterat att den indiska flaggan påstås rivas och kastas i en soptunna, och polisen hade sedan bokat en kinesisk medborgare för samma sak. Senare registrerades en FIR enligt avsnitt 2 i Prevention of Insults to National Honor Act, 1971 mot Suhahu, som var produktionschef. OPPO hade senare avskedat denna anställd.

Företaget hade sedan utfärdat ett uttalande som säger att utredningar hade funnit att händelsen ägde rum, och det beklagade detsamma. ”OPPO Indien beklagar denna olyckliga händelse och bekräftar att detta är en individs beteende som inte på något sätt representerar vårt företags position. Vi har ingen tolerans för sådana frågor och har vidtagit strikta åtgärder för att avsluta individen och fortsätter att arbeta mycket nära med myndigheterna i ärendet. OPPO har djup respekt för Indien och dess kultur. OPPO fortsätter att följa gällande lagar och förordningar i Indien och kommer inte att tolerera något fel, säger företaget.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button