Oppo Reno, Reno 10X lanserades i Indien: Vad är speciellt?

Som planerat har Oppo nu äntligen presenterat Oppo Reno-serien i Indien, bestående av Oppo Reno och Oppo Reno 10X Zoom Edition-smartphones.

Som uppenbart är Oppo Reno en premium mellanklassmartphone med Snapdragon 710 SoC. Reno 10X Zoom är å andra sidan ett flaggskeppsutmanare med Snapdragon 855 ombord. Båda enheterna har identisk design men har olika processorer, batteri- och kamerafunktioner.

Oppo Reno Specifikationer, funktioner

Oppo Reno får en 6,4-tums AMOLED-skärm i full HD + panorama med 93,1 procent förhållande mellan skärm och kropp och Corning Gorilla Glass 6-skydd. Under skärmen finns en fingeravtrycksläsare på skärmen för upplåsning av telefonen. Med detta sagt drivs enheten av en Qualcomm Snapdragon 710 SoC, ihopkopplad med 8 GB RAM och 128 GB lagring.

För fotografering har Reno the Oppo Reno en dubbel bakre kamerainställning. Den består av en Sony IMX586-primärsensor på 48 megapixel tillsammans med en djupgivare på 5 megapixlar med ett f / 2.4-objektiv. För selfies finns det en hajfinkameramodul som rymmer en 16-megapixel-shooter med f / 2.0-bländare. Kameraappen erbjuder vissa AI-funktioner, inklusive UltraClear Night Mode 2.0 och Oppo Artistic Mode.

Dessutom kör telefonen Color OS 6 med funktioner som Dolby Atmos, NFC och Game Boost 2.0. Slutligen har den ett 3,765 mAh-batteri som stöder VOOC 3.0-snabbladdningsstöd.

Oppo Reno 10X Specifikationer, funktioner

Oppo Reno 10x Zoom Edition, å andra sidan, får en 6,6-tums Full-HD + panorama AMOLED-skärm med 93,1% förhållande mellan skärm och kropp. Precis som den vanliga modellen har även den här en fingeravtrycksläsare.

Under huven drivs telefonen av förstklassiga Qualcomm Snapdragon 855 SoC. Speciellt kommer den i 6/128 GB och 8/256 GB RAM och lagringsalternativ. Företaget utreder också närvaron av kopparrörskylningskontroll för bättre värme, som också finns på den tidigare.

Intressant nog får Reno 10X Zoom Edition trippelkameror på baksidan. Modulen består av en Sony IMX586-sensor på 48 megapixlar med en bländare f / 1.7. Dessutom finns en sekundär sensor på 13 megapixel med ett periskop teleobjektiv, tillsammans med en 8 megapixelsensor med en super vidvinkelobjektiv. Den har samma AI-funktioner från den vanliga modellen.

Oppo Reno 10X Zoom Indien

Som namnet antyder erbjuder Reno 10x Zoom 16-160 mm full brännviddstäckning, vilket möjliggör 10x hybridzoom, med hjälp av automatisk digital stabilisering. Det kan ytterligare gå upp för 60x digital zoom och är den första som gör detsamma. Den har också dubbelt OIS och tredubbelt fokus för att ta stabila bilder även utan stativ. Man kan spela in 4K-videor i 60 bilder per sekund tillsammans med 3D-ljud med tre mikrofoner för surroundljudeffekt. För selfies finns det en 16 megapixel främre kamera, gömd i hajfenmodulen.

Förutom att köra Color OS 6 får telefonen Dolby Atmos-ljud, ett 3,5 mm ljuduttag, dubbelfrekvent GPS, NFC och Game Boost 2.0. Allt detta stöds av ett massivt 4065 mAh batteri med stöd för snabb laddning av VOOC 3.0. Anslutningsalternativ inklusive 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS med dubbla frekvenser, NFC och en USB Type-C-port finns på enheten.

Oppo Reno, Reno 10X Pris i Indien

Den vanliga Oppo Reno har prissatts till Rs. 32 990 för den enda modellen med 8 GB RAM och 128 GB lagring i Indien.

Reno 10X, å andra sidan, börjar vid Rs. 39 990 för 6/128 GB-modellen och går så högt som Rs. 49 990 för toppmodellen med 8/256 GB-konfiguration. Den kommer att finnas tillgänglig i alla större online- och offlinebutiker i färgerna Ocean Green & Jet Black.

Relaterade Artiklar

Back to top button