OPPO Reno 10x Zoom Review – Telefonen du kommer att älska att använda!

OPPO är ännu ett varumärke på marknaden som har skjutit gränserna och kommit ut med banbrytande teknik i smartphone-utrymmet. Efter att ha producerat den första fullskärmssmartphonen med Find X är de nu tillbaka med en av de 10x smartphones med optisk zoom.

Telefonen i fråga den helt nya OPPO Reno 10x Zoom, som nyligen slog de indiska stränderna med standard OPPO Reno. Telefonen har en helt ny motoriserad främre kameramodul och 10x zoom. Prissatt till 39 990 INR, går telefonen head to head med sådana som OnePlus 7-seriens smartphones.

Vi fick tag på Reno 10x Zoom och här är vår recension.

OPPO Reno 10x zoomspecifikationer

Visa: 6,6-tums AMOLED-skärm
Programvara: Android 9 Pie, ColorOS
Fingeravtrycksläsare: Ja
CPU: Qualcomm Snapdragon 855 Octa-core processor
BAGGE: 6 GB
Lagring: 128 GB internt, microSD-stöd
Huvudkamera: 48 MP + 13 MP + 8 MP, fyr-LED-blixt
Selfie-kamera: 16 MP (f / 2.0)
Anslutning: USB-C, Wi-Fi med dubbla band, Bluetooth 5.0, GPS, NFC
Mobil: 4G LTE, Dual SIM
Batteri: 4065 mAh, Li-jonpolymer, ej avtagbar
Pris: 39 990 INR

Lådans innehåll

Box design har en mycket minimal design med OPPO Reno-märket på toppen. Så snart du lyfter den övre delen hälsas du med smarttelefonen. Under ligger dokumentationen och de medföljande tillbehören.

En komplett lista över föremål som du får in i lådan:

OPPO Reno 10x Zoom smartphone Sim Ejector Tool Charger USB-kabel Silikonfodral 3,5 mm till typ C-dongel Garanti och användarhandbok

Design

Nu med Reno-serien har OPPO kommit ut med ett nytt designspråk som kommer att sippra ner till andra OPPO-smarttelefonserier, det första exemplet på det skulle vara den nyligen lanserade OPPO K3. OPPO Reno 10x Zoom är en skrymmande telefon på grund av den 6,6-tumsskärmen och det övergripande större fotavtrycket.

Vi har en Ocean Green-enhet för granskning, och telefonen kommer också i ett helt svart färgschema. När vi riktar oss först bakåt ser du den tredubbla kameramodulen placerad vertikalt med blixten inbäddad i hajfinkameramodulen (mer om detta senare) och OPPO-märket på botten. Det finns också en laserautofokusmodul precis bredvid kameranätet för att förbättra fokushastigheten. Baksidan är helt i glas och har en matt struktur som hjälper till att minimera fläckarna. Den bakre kameramodulen spolas med bakglaset vilket ökar telefonens tjocklek.

Glasets bakre panel böjer sig smidigt för att möta metallramen, vilket ger telefonen ett förstklassigt utseende. Framåt får du en massiv 6,6-tums AMOLED-skärm med minimala ramar runt och en ganska tunn haka i botten. Med OPPO Reno-serien har OPPO introducerat en annan typ av kameramekanism, en liten triangel som märket kallar “Shark Fin” eftersom den liknar den. ‘Shark Fin’ rymmer den främre kameran, en LED-belysning, hörsnäcka, en sekundär mikrofon och Dual LED-blixt för den bakre kameran.

Enligt OPPO har den främre kameramekanismen testats 200 000 gånger, vilket i lekmannatiden borde vara ungefär i 5-7 år. Nu under vår begränsade tid med smarttelefonen märkte vi inte riktigt några problem med modulen. När det kommer till knappplacering finns det en USB Type-C-port och en högtalare längst ner, tillsammans med det hybrid dubbla SIM-facket. Strömknappen är till höger medan volymknapparna är till vänster.

Visa

OPPO Reno 10x Zoom levereras med en 6,6-tums skärm i förväg. Det här är en AMOLED-skärm och kommer följaktligen med alla klockor och visselpipor som du kan förvänta dig på en AMOLED-panel. Det finns inget urtag eftersom den främre kameran och sensorerna för ansiktslåsningsmodulen är placerade i Shark Fin-urtaget. OPPO har gjort ett bra jobb med att minimera de totala ramarna, vilket bör uppskattas.

Denna AMOLED-panel är ganska ljus och skarp med kraftiga, mättade färger. Enligt OPPO kan Reno 10x Zoom visa hela DCI-P3-färgskalan som vi hittade var korrekta i våra displaytester. Nu med en AMOLED-panel får du möjlighet att lägga till en fingeravtryckssensor på skärmen och det är vad OPPO gjorde.

Prestanda och programvara

Telefonen levereras med den helt nya Qualcomm Snapdragon 855 SoC, som är det snabbaste mobila chipsetet som för närvarande finns på marknaden. Den nya oktakärniga SoC har Qualcomms egna Kryo 485 Silver- och guldkärnor som körs mellan 1,8 GHz och 2,84 GHz vilket ger en balanserad prestanda.

Tillsammans med det får du en massa hårdvara som kastas mot dig, som dual-band Wi-Fi, Bluetooth 5, NFC, dual-mode GPS. Eftersom telefonen har en hybrid-SIM-kortplats får du möjlighet att lägga till antingen två SIM-kort eller ett SIM-kort och ett microSD-kort som ytterligare kan utöka lagringen upp till 1 TB.

Vi är inte ett fan av riktmärken, men för de av er som är intresserade blåser telefonen igenom alla större benchmarking-appar. När det gäller verkliga tester körde både PUBG Mobile och Asphalt 9: Legends med de högsta inställningarna och vi märkte inte en enda ramnedgång. Att växla mellan appar var en lek tack vare 6 GB RAM, vilket är mer än tillräckligt.

Kommer till programvaran, kommer telefonen drivs av nya ColorOS 6 ur lådan. Nu har vi sett nya ColoOS bygga vidare på de senaste Realme-smartphonesna och har en hel del förståelse för hur raffinerad huden är. Med ColorOS 6 baserad på Android 9 Pie får du nu en applåda som kan avslöjas med ett enkelt svep på hemskärmen.

Det finns en hel del bloatware, inklusive appar som du kanske aldrig använder. Tack och lov kan de flesta av dem avinstalleras i inställningarna. Andra förinstallerade appar inkluderar några som duplicerar Googles kärnfunktionalitet, en telefonhanterare, Facebook, UC-webbläsare, NewsPoint, Dailyhunt, Paytm, Helo, Webnovel och Amazon Shopping.

ColorOS 6 ger intressanta funktioner inklusive UI-teman, anpassningsbara navigeringstangenter, flera svepbaserade navigationer, gest- och rörelsegenvägar, ett privat värdeskåp för att säkra privata filer och appar, ett tidsbestämt Kid Space med app- och funktionsbegränsningar, Clone Apps och Game Utrymme för att optimera prestanda och minska avbrott under spel.

Sammantaget är användargränssnittet en mycket flådd och anpassningsbar version av Android. Därför, om du är någon som jag som älskar lager Android, kommer du definitivt att ha svårt att vänja dig vid ColorOS.

Kamera och batteri

OPPO Reno 10x Zoom introducerar 10x hybridzoom med den periskopiska kameran som liknar vad vi har sett på Huawei P30 Pro. När vi pratar om kamerorna finns det en 48-megapixel f / 1.7-standardkamera, en 13-megapixel f / 3.0-tele-kamera och en 8-megapixel f / 2.2 vidvinkelkamera på baksidan. Både standard- och tele-kamerorna har optisk bildstabilisering.

Kamera-appen är väl utformad och navigering mellan olika kamerasensorer och över andra kameraprogramfunktioner är extremt bekväm. Du får en massa lägen som sträcker sig från Foto, Video, Porträtt till Natt, Pano, Expert, Timelapse och Slo-mo. Du får också en knapp för att växla mellan vidvinkel, 1x, 2x, 6x och 10x zoomnivåer.

Huvudkameran är Sony IMX586-sensorn som vi har sett i ett antal smartphones nyligen. Det är en mycket kapabel kameramodul och vi har sett genomgående bra resultat komma ut ur den. 48-megapixelkameran lyckades producera några av de bästa resultaten vi har sett på en smarttelefonkamera. Kameran fick exponeringarna rätt nästan hela tiden. Bilderna i porträttet hade mycket anständig kantavkänning med en subtil bakgrundssuddighet.

Vi testade teleobjektivet och det fungerade också anständigt bra åtminstone under dagtid. 2x zoom-läget använder den primära kameran medan du zoomer utöver detta, sparkad i teleobjektivet. Bilder som tagits upp till 10x zoom hade bra färg och gott om detaljer. Kameran låste snabbt fokus och tillagd OIS tog hand om resten. Genom att trycka utöver 10x hybridzoom till 60x digital zoom kan du inte förvänta dig god kvalitet, eftersom till och med en liten handskakning förstoras enormt, vilket gör det svårt att få en anständig bild.

Prestanda på natten var också ganska bra. Nattläget gjorde vissa bilder ljusare men är endast lämpligt om både du och motivet är helt stilla, annars kan det leda till några hemska rörelse-suddiga bilder.

På framsidan får du en 16 megapixel f / 2.0 selfie-skjutare undangömd i “Shark Fin”. Selfies var bra överlag på dagen men suddiga och bullriga på natten. Som vanligt får du ett försköningsläge som kan få dig att se falsk ut om du inte ställer in den korrekt.

Videoinspelning går upp till 4K med 30 fps eller 60 fps. Du kan zooma digitalt till 10x men du kan inte spela in video genom vidvinkel- eller tele-kameror, något vi tycker att OPPO bör aktivera med en programuppdatering.

Kommer till batteriet, kommer telefonen packad med en 4,065 mAh-cell som varade oss en hel dag med måttlig till hög användning. Människor med lätt till måttlig användning kan lätt dra nytta av en och en halv dags användning. OPPO: s 20 W VOOC 3.0 snabbladdare tog 10 minuter att ladda från 0-15% och cirka 1 timme och 20 minuter att ladda telefonen helt.

OPPO Reno 10x zoomprissättning

6 GB / 128 GB – 39 990 INR

Fördelar

Snygg design AMOLED-skärm Mångsidig kamera Utmärkt pris

Nackdelar

Uppblåst användargränssnitt Kamerans prestanda i svagt ljus kan vara bättre

Bedömning – Ska du gå för det?

Med Reno 10x Zoom har OPPO levererat en smartphone med klassledande specifikationer och hårdvara till ett mycket attraktivt pris. Den kraftfulla Snapdragon 855, “Shark Fin” -kamera och helglasdesignen framhäver den excellens som vi vanligtvis får och förväntar oss av en koreansk eller kalifornisk smartphone-tillverkare.

Den enastående 10x zoomkameran fungerar som förväntat och ger funktioner som vi bara har sett på Huawei P30 Pro vilket är dubbelt så mycket som den här telefonen. Den enda nackdelen vi ser är i programvaruavdelningen och vi hoppas att OPPO förbättras under de kommande generationerna. Prissatt till 39 990 INR får OPPO Reno 10x Zoom en rekommendation från vår sida.

Relaterade Artiklar

Back to top button