Oppo avsl√∂jar prototypdisplayen ‘Waterfall Screen’

Oppo avslöjar prototypdisplayen 'Waterfall Screen'

Jakten p√• en helt bordsl√∂s smartphone forts√§tter, d√§r Oppo tar ett steg n√§rmare den idag med tillk√§nnagivandet av en prototyp “Waterfall Screen.”

Vad som gör Waterfall Screen unik är den 88 graders böjda kroppen, som sveper skärmen runt två sidor av handenheten mycket mer än vad vi har sett tidigare i telefoner som Galaxy S10 eller Huawei P30 Pro. Det ser också att Oppo förbättrar Panoramic Arc Screen som används för Find X, vilket möjliggjorde ett förhållande mellan skärm och kropp på 93,8 procent.

F√∂r n√§rvarande √§r den h√§r nya sk√§rmen bara en prototyp, men en som ser ut att vara vid en punkt d√§r den kan levereras i en smartphone om bilderna ska tros. Det finns dock n√•gra fr√•gor som beh√∂ver besvaras. √Ąr de b√∂jda delarna av den h√§r nya sk√§rmen till exempel k√§nsliga f√∂r ber√∂ring? Om de √§r det, hur ska Oppo hantera oavsiktlig ing√•ng helt enkelt genom att h√•lla i telefonen?

Handenheten som används för att visa upp vattenfallsdisplayen är förvånansvärt lång. Det borde göra det lättare att hålla i ena handen, men att nå det övre området på skärmen blir svårt och bortom de flesta. Att sätta den här nya skärmen i ett skyddande fodral kommer också att visa sig svårt, och särskilt om de böjda områdena är beröringskänsliga och därför inte kan täckas över.

Slutligen finns det frågan om komfort i handen. Med sidorna på telefonen mestadels skärm, blir det lätt att greppa eller en hal mardröm?

För tillfället bör vi behandla vattenfallskärmen för vad det är: en imponerande prototyp som tar oss ett steg nära nollgränserna. Om det skickas i en telefon, kommer det också att tillåta oss att svara på frågan, är detta verkligen vad vi vill eller är helt gränslöst bra för marknadsföring men dåligt för användbarhet?