Oppo avslöjar prototypdisplayen ‘Waterfall Screen’

Oppo avslöjar prototypdisplayen 'Waterfall Screen'

Jakten pĂ„ en helt bordslös smartphone fortsĂ€tter, dĂ€r Oppo tar ett steg nĂ€rmare den idag med tillkĂ€nnagivandet av en prototyp “Waterfall Screen.”

Vad som gör Waterfall Screen unik Àr den 88 graders böjda kroppen, som sveper skÀrmen runt tvÄ sidor av handenheten mycket mer Àn vad vi har sett tidigare i telefoner som Galaxy S10 eller Huawei P30 Pro. Det ser ocksÄ att Oppo förbÀttrar Panoramic Arc Screen som anvÀnds för Find X, vilket möjliggjorde ett förhÄllande mellan skÀrm och kropp pÄ 93,8 procent.

Oppo Waterfall Screen Prototype

För nĂ€rvarande Ă€r den hĂ€r nya skĂ€rmen bara en prototyp, men en som ser ut att vara vid en punkt dĂ€r den kan levereras i en smartphone om bilderna ska tros. Det finns dock nĂ„gra frĂ„gor som behöver besvaras. Är de böjda delarna av den hĂ€r nya skĂ€rmen till exempel kĂ€nsliga för beröring? Om de Ă€r det, hur ska Oppo hantera oavsiktlig ingĂ„ng helt enkelt genom att hĂ„lla i telefonen?

Handenheten som anvÀnds för att visa upp vattenfallsdisplayen Àr förvÄnansvÀrt lÄng. Det borde göra det lÀttare att hÄlla i ena handen, men att nÄ det övre omrÄdet pÄ skÀrmen blir svÄrt och bortom de flesta. Att sÀtta den hÀr nya skÀrmen i ett skyddande fodral kommer ocksÄ att visa sig svÄrt, och sÀrskilt om de böjda omrÄdena Àr beröringskÀnsliga och dÀrför inte kan tÀckas över.

Slutligen finns det frÄgan om komfort i handen. Med sidorna pÄ telefonen mestadels skÀrm, blir det lÀtt att greppa eller en hal mardröm?

För tillfÀllet bör vi behandla vattenfallskÀrmen för vad det Àr: en imponerande prototyp som tar oss ett steg nÀra nollgrÀnserna. Om det skickas i en telefon, kommer det ocksÄ att tillÄta oss att svara pÄ frÄgan, Àr detta verkligen vad vi vill eller Àr helt grÀnslöst bra för marknadsföring men dÄligt för anvÀndbarhet?