Ooklas 2019 mobilrapport för USA visar stora hastighetsvinster

Ooklas 2019 mobilrapport för USA visar stora hastighetsvinster

Ookla har anvÀnt den enorma mÀngden data som den sammanstÀller frÄn prestandatest för internetÄtkomst som utförts pÄ Speedtest.net, som Àgs av PCMags moderbolag, Ziff Davis, för att betygsÀtta USA: s mobilprestanda för 2019. Den goda nyheten Àr, hastigheter förbÀttras avsevÀrt.

För att bedöma tillstÄndet för mobilprestanda förlitar sig Ookla pÄ data frÄn över 4,1 miljoner unika enheter, 11,5 miljoner konsumentinitierade hastighetstester och 4,9 miljarder datapunkter som samlats in under första halvÄret 2019. Det totala resultatet visar Àr att mobilen nedladdningshastigheter har ökat med 24 procent jÀmfört med samma period förra Äret, med genomsnittet nu 33,88 Mbps. För uppladdningshastigheter Àr förbÀttringen 13 procent, ett genomsnitt pÄ 9,75 Mbps.

För övergripande nÀtverksprestanda kom AT&T pÄ topp som den snabbaste och uppnÄdde en hastighetspoÀng pÄ 32,91. Det Àr en förbÀttring pÄ 45,1 procent jÀmfört med förra Äret. T-Mobile kom pÄ andra plats, Verizon var tredje och Sprint kom pÄ fjÀrde och sista plats. Sprint har dock sett den största hastighetsförbÀttringen jÀmfört med föregÄende Är, sÄ det blir intressant att se om det fortsÀtter till 2020.

Ookla 2019 amerikanska mobilrapport Genomsnittlig Mbps

Hastigheten Àr stor, men det Àr ingenting utan en tillförlitlig anslutning. För konsekvens Àr resultaten helt annorlunda med Ookla som bestÀmmer en tillförlitlig anslutning eftersom man konsekvent kan leverera 5 Mbps eller högre hastigheter. Det mest konsekventa nÀtverket 2019 Àr Verizon, med T-Mobile som nummer tvÄ, AT&T tredje och Sprint sist Àn en gÄng.

Med fokus pÄ LTE specifikt tittade Ookla pÄ vilket nÀtverk som höll dig ansluten via 4G under den lÀngsta tiden. Verizon kom Äterigen ut pÄ toppen, med T-Mobile andra, Sprint tredje och AT&T kom sist. Verizon kom ocksÄ pÄ topp för lÀgsta nivÄ utan tÀckning (AT&T var andra, Sprint tredje och T-Mobile senast). Ser vi pÄ hela USA inklusive landsbygdsomrÄden, erbjöd Verizon den bÀsta 4G-tÀckningen, med Sprint andra, T-Mobile tredje och AT&T sist.

Ookla 2019 US Mobile Report 4G-tÀckning

Ookla hade ocksÄ tillgÀngliga data för att fokusera pÄ de mest populÀra flaggskeppstelefonerna just nu och dÀr de njuter av den bÀsta övergripande upplevelsen. SÄ om du Àger en Samsung Galaxy S10 + eller en iPhone XS Max har du den bÀsta upplevelsen pÄ AT&T, med T-Mobile andra, Sprint tredje och Verizon sist.

I slutÀndan mÄste dessa resultat ses med hÀnsyn till var du befinner dig i USA. Ookla tittade ocksÄ pÄ hastigheter per stat och de snabbaste leverantörerna och bÀsta tÀckningen per stad. För statlig hastighet kom Rhode Island ut, följt av Minnesota, District of Columbia, Delaware och Massachusetts. För de lÄngsammaste staterna tar Wyoming den kronan, följt av Mississippi, Iowa, Alaska och Oklahoma.

NÀr man tittar specifikt pÄ de 100 mest befolkade stÀderna erbjöd Minneapolis de snabbaste nedladdningshastigheterna medan Laredo var den lÄngsammaste staden. AT&T Àr den snabbaste mobiloperatören i 52 av de största stÀderna, Verizon i 20 stÀder, T-Mobile i 16 stÀder och Sprint i 10 stÀder.

Ookla tror att lanseringen av 5G under de nÀrmaste 12 mÄnaderna kan ha stor inverkan pÄ de hastigheter och tÀckning vi ser nÀsta Är. Resultaten ovan visar att det verkligen Àr en blandad vÀska för 4G-tÀckning och som förvÀntat, mycket beroende pÄ var du bor. För fullstÀndig information om resultaten, besök Ooklas senaste Speedtest-rapportsida för USA.