Oodle Finance och Carsnip gör det lättare att köpa bilar

Om du någonsin har varit på marknaden för en ny bil, kommer du att känna till prövningar och trängningar du behöver hoppa igenom innan du får de blanka nycklarna i din hand.

Men nu, tack vare ett nytt partnerskap mellan Oodle Finance och Carsnip, har köp av bil på utvalda finanspaket blivit en smidig transaktion.

Bilhandlare använder Carsnip Services för att marknadsföra sina bilar, tänk på Carsnip som Google-motsvarigheten till bilsökningar. Nu, med detta nya partnerskap, kan Carsnip-användare inkludera en knapp på sina bilar som kommer att länka potentiella kunder till Oodle Finance, vilket ger dem möjlighet att betala för sina helt nya bilar med olika finanspaket, allt i realtid.

En begagnad kundkund hittar en bil på Carsnip. När de väl har bestämt sig för en bil kan kunden klicka på Oodle Finance-knappen och välja ett finanspaket att köpa den nya bilen på. Oodle kommer sedan att skicka den informationen till bilhandlaren där den begagnade bilen hålls, vilket minskar tiden för en förgård som letar efter en ny bil eller väntar på ett kontor för att ett finanspaket ska accepteras eller avslås.

Jonathan Clayton, VD för Oodle, sade: ”Både Oodle och Carsnip tror att tekniken kan föra bilköpare och bilhandlare närmare varandra för en mer sömlös och effektiv upplevelse. Vår forskning har visat att köpare och säljare delar samma frustrationer. Dyr tid spenderas på vad som för närvarande är en lång process. Det här spännande partnerskapet var det logiska nästa steget i vår kollektiva önskan att optimera denna process och göra livet enklare för bilhandlare och låntagare. ”

Alastair Campbell, VD för Carsnip, sa: ”För länge har bilhandlare tagit sin finansprovision av onlinefinansieringsföretag. Detta nya partnerskap lovar att leverera ett mycket enklare sätt att finansiera en bil genom att länka sökning till ekonomi, samtidigt som det skyddar återförsäljarnas finanskommission. ”

Relaterade Artiklar

Back to top button