Onlinekurser att ta för Project Management Pro-certifiering

Onlinekurser att ta för Project Management Pro-certifiering

Det Àr mer att vara projektledare Àn att bara vara bra pÄ att hantera teamets deadlines. PMP-certifieringar Àr de nÀst högsta efterfrÄgade certifieringarna i vÄr lista över de 10 mest betalande IT-certifieringarna frÄn 2019. Den som Àr intresserad av att komma in i detta mycket eftertraktade omrÄde mÄste övervÀga att fÄ en PMP-certifiering (Project Management Professionals). Det garanterar inte bara att du vet allt du behöver veta för att lyckas i den hÀr karriÀren, det Àr nÄgot som de flesta arbetsgivare söker efter i en jobbkandidat. Erbjuds av Project Management Institute (PMI), en PMP-certifiering innebÀr att innehavaren har varit utbildad i tekniker som tÀcker teamuppgiftshantering, personalhantering och till och med budgetspÄrning.

Medan PMI erbjuder utbildning som Àr utformad för mÀnniskor som vill fÄ sin certifiering, kan den trÀningen kanske eller inte vara det bÀsta sÀttet för dig som individ att lÀra dig dessa fÀrdigheter. Lyckligtvis finns det mÄnga online-lÀrande resurser dessa dagar som erbjuder instruktioner om projektledning. Att hitta de mest effektiva onlinekurserna för dig att lÀra dig vetenskapen om projektledning pÄ ditt sÀtt Àr bara vettigt. Med det i Ätanke, hÀr Àr en guide till nÄgra fantastiska online PMP-kurser frÄn olika kÀllor.

Är den professionella certifieringen för projektledning rĂ€tt för dig?

PMP-certifiering (Project Management Professional) Àr inte den enda certifiering som erbjuds av PMI. Sammantaget erbjuder PMI Ätta projektledningscertifieringar, mest specialiserade pÄ olika discipliner. Bortsett frÄn baslinjen PMP-certifiering, inkluderar dessa discipliner programhantering, portföljhantering, affÀrsanalys, agil utvecklingsmetodik, riskhantering och schemalÀggning. Ytterligare en certifiering Àr Certified Associate in Project Management (CAPM) certifiering, vilket mer Àr en intygsnivÄcertifiering som visar en grundlÀggande förstÄelse för projektledningens terminologi och principer. För mÀnniskor som snabbt vill bli vÄta i projektledningen Àr CAPM ett bra stÀlle att börja.

Om du har ditt hjÀrta instÀllt pÄ fullstÀndig PMP-certifiering Àr sakerna mer djupgÄende Àn med CAPM. Kandidater testas inom fem specifika omrÄden: initiering, planering, genomförande, övervakning och kontroll och stÀngning. Innan individer blir certifierade mÄste de dock ha genomfört minst 35 timmars relaterad utbildning innan de kan gÄ till provet. Om de har en kandidatexamen behöver de ocksÄ 4500 timmars erfarenhet av projektledning (de utan examen behöver 7500 timmar).

Generellt tar det flera Är att fÄ PMP-certifiering men det Àr vÀrt det. FrÄn och med augusti 2019 tjÀnar PMP för nÀrvarande i genomsnitt 135 798 USD per Är enligt Global Knowledge 2019 IT-kompetens- och lönerapport. Detta Àr den nÀst högst betalande certifieringen precis bakom Google Certified Cloud Architect, vilket krÀver betydligt mer teknisk insikt.

Komma igÄng med PMP-utbildning

“Om du precis börjat i projektledning, leta efter en introduktionskurs. [For anyone] utan erfarenhet av projektledning Ă€r det för knepigt att gĂ„ direkt in i en certifieringskurs för projektledning, sĂ€ger Elizabeth Harrin, Professional Project Manager, författare till projektledningsböcker, och grundare av GirlsGuidetoPM.com online-community.

“Leta efter nĂ„got med massor av positiva recensioner och massor av tidigare framgĂ„ngar”, föreslog Harrin. “Om du just har börjat i projektledning, leta efter en introduktionskurs. Om du har erfarenheten, övervĂ€g en PMP online-kurs. Men tĂ€nk pĂ„ hur du lĂ€r dig: vill du ha nĂ„got med tillgĂ„ng till en liveinstruktör eller vill du har disciplinen att sjĂ€lvstudera? “

Elizabeth Harrin, professionell projektledare

Brett utbud av online-PMP-kurser

Det finns ett brett utbud av kursalternativ tillgÀngliga online. HÀr Àr en lista över dem, i ingen sÀrskild ordning:

“Cornelius Fichtners PM PrepCast rekommenderas, BrainBOK Ă€r utmĂ€rkt och BrainSensei Ă€r en innovativ och intressant kurs”, sĂ€ger Harrin. “OnlinePMCourses har en rad mjuka fĂ€rdighetskurser till ett rimligt pris, och jag undervisar intressenthantering genom min Masterclass [program]. “

Det finns ocksÄ olika PMP-kursalternativ tillgÀngliga via populÀra e-lÀrande portaler. Udemy tillhandahÄller ett urval av projektledningskurser, det mest populÀra Àr PMP Exam Prep Seminar = PMBOK Guide 6, som ger deltagarna alla de resurser de behöver för att klara Project Management Institute (PMI) Certification examen. Denna kurs innehÄller 24,5 timmars on-demand-video, tvÄ artiklar, 18 nedladdningsbara resurser, uppgifter och tvÄ övningstester. Olika granskare lovordar denna kurs för att vara detaljerad och hjÀlpa mÄnga deltagare att klara sina PMP-certifieringar vid sitt första försök.

Agile Crash Course: Agile Project Management, Agile Delivery Course syftar till att hjÀlpa deltagarna att bli Agile-certifierade nÀr kursen Àr klar. Agile Àr en utvecklingsmetodik som anvÀnds i programvaruutveckling och projektledning; det fokuserar pÄ samarbete mellan team och medlemmar. Denna kraschkurs har en och en halv timmes on-demand-video, artiklar och har 30 nedladdningsbara resurser. Slutligen Àr den inledande projektledningen: projektledning nivÄ 1 (vÀxer en framgÄngsrik karriÀr som projektledare) en bra plats att börja för alla som utvÀrderar en framtid inom projektledning.

Hur man bygger en webbplats med hjÀlp av videokurser online

Coursera Ă€r en online-inlĂ€rningsplattform med mer Ă€n 3500 kurser, varav mĂ„nga Ă€r anslutna till högskolor och universitet. Coursera har ett antal ackrediterade och icke-ackrediterade IT-fokuserade kurser tillgĂ€ngliga. Coursera har en IT-projektledningskurs, som ingĂ„r i dess större “Business Technology Management Specialization” -kurs. Coursera beskriver kursen som “IT-projekt, inklusive mjukvaruprojekt. Med hjĂ€lp av projektets livscykel tĂ€cker kursen olika aspekter som rör (i) projektinitiering, (ii) projektplanering och schemalĂ€ggning, (iii) projektövervakning och kontroll, och (iv) projektavslutning. “

PÄ samma sÀtt har LinkedIn Learning olika PMP-kurser inklusive Project Management Foundations [2016], Cert Prep: Project Management Professional (PMP), och Cert Prep: PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP), bland mÄnga andra.

Det breda utbudet och urvalet av online-PMP-kurser erbjuder en mĂ€ngd olika sĂ€tt, inte bara för att klara certifieringsprov utan ocksĂ„ för att fĂ„ en helhetsförstĂ„else för de olika fĂ€rdigheter som behövs för att vara en effektiv och framgĂ„ngsrik PMP. “Det finns fortfarande en stark efterfrĂ„gan pĂ„ PMP- och Agile-kurser, men ocksĂ„ kurser som fokuserar pĂ„ ledarskap, kultur och teamfĂ€rdigheter”, sĂ€ger Harrin. “Den nuvarande trenden inom projektledning Ă€r att skapa vĂ€lavrundade individer som kan leda med affĂ€rsmannaskap. Tekniska fĂ€rdigheter rĂ€cker inte.