OnePlus 8 kommer att ha ” den bĂ€sta smarttelefonskĂ€rmen 2020 ”

OnePlus 8 kommer att ha '' den bÀsta smarttelefonskÀrmen 2020 ''

Det kinesiska smarttelefonföretaget OnePlus har bekrÀftat att dess nÀsta flaggskeppssmartphone kommer att öka sin uppdateringsfrekvens frÄn 90Hz (finns pÄ OnePlus 7 Pro och OnePlus 7T) till 120Hz, och konkurrerar med telefoner som Asus ROG Phone 2 och potentiellt Samsung Galaxy S11.

I ett inlĂ€gg pĂ„ den sociala mediesidan Weibo sa OnePlus VD Pete Lau att företaget hade “avslutat forskning och utveckling” pĂ„ 120Hz-skĂ€rmar och hĂ€vdade mot The Verge att den kommande telefonen skulle ha “den bĂ€sta smartphone-skĂ€rmen 2020.”

Lau fortsatte med att sÀga att OLED-skÀrmen Àr ett resultat av ett partnerskap med Samsung, och att ytterligare arbete hade gjorts för att göra gestkontrollen mjukare vid den högre bildhastigheten genom justeringar gjorda i ColorOS.

Den OLED-skÀrmen har uppenbarligen en ljusstyrka pÄ 1000 nits, stöder ett 10-bitars fÀrgintervall för HDR-innehÄll och har en samplingsfrekvens pÄ 240 Hz. Touch-samplingsfrekvensen Àr den frekvens med vilken pekskÀrmen kan spÄra fingrarnas rörelse, sÄ en högre hastighet innebÀr att gester ska vara mjukare och telefonen mer lyhörd.

Ett anpassat MEMC-chip (rörelseuppskattning, rörelsekompensation) uppskalar videor till 120Hz, Àven om det enligt uppgift kan aktiveras eller inaktiveras i telefonens instÀllningsmeny. OnePlus gjorde liknande tillkÀnnagivanden i Shenzhen vid 2020 Screen Technology-evenemanget och avslöjade att skÀrmen kommer att ha en 2K-upplösning.

OnePlus har ocksÄ uppgraderat den omgivande ljussensorn genom att justera ljusstyrkan till 4096 nivÄer, enligt uppgift den högsta av nÄgon Android-enhet vi kÀnner till.

Smarttelefonen förvÀntas lanseras genom ett partnerskap med Verizon, med en 5G-variant förvÀntad. TyvÀrr betyder det ocksÄ att det sannolikt kommer att inkludera förinstallerade appar sÄ att nÀtverket kan öka marginalerna pÄ hÄrdvaruförsÀljning.

Men OnePlus 8 Ă€r kanske inte den enda nĂ€sta generations telefon som företaget slĂ€pper. PĂ„ CES visade det ocksĂ„ upp en koncepttelefon med “fĂ€rgförskjutande glasteknik”, vilket gör de bakre kamerorna osynliga.