OnePlus 7T Pro 5G McLaren Taps T-Mobile’s Long-Range 5G Network

T-Mobile tillkännagav idag OnePlus 7T Pro 5G McLaren, helt klart den bästa besvärligt namngivna telefonen för 2019. Den nya OnePlus-telefonen blir den andra enheten, efter Samsung Galaxy Note 10+, som har T-Mobile: s ännu olanserade långväga 600MHz 5G-nätverk.

“På OnePlus tror vi att 5G är framtiden”, säger Pete Lau, VD och grundare av OnePlus. “T-Mobile har alltid varit en bra partner och T-Mobils expansiva 5G-nätverk på 600 MHz-spektrumet gör det till det perfekta tillfället för oss att exklusivt lansera OnePlus 7T Pro 5G McLaren i USA.”

Pro är baserad på T-Mobile OnePlus 7 Pro, inte dess nya 7T. Det betyder att den har OnePlus 7 Pro-kameror, inklusive dess 3x zoom snarare än 7T: s 2x zoom, och Pro: s popup-selfie-kamera. I mina tester upptäckte jag att Pro: s kameror var överlägsna 7T: erna, särskilt i svagt ljus.

Det finns dock några steg upp från 7 Pro. Enligt pressmeddelandet har den här telefonen ett 4 085 mAh batteri jämfört med Pro: s 4 000 mAh och den nya snabbare Warp Charge 30T. Eftersom det är en 7T, skulle jag också förvänta mig att den har den högre klockade Qualcomm Snapdragon 855+ -processorn jämfört med 7 Pro’s 855.

Naturligtvis är det största steget upp 5G. T-Mobiles lågband 5G fungerar på 600MHz, vilket kommer att ha stor byggnadspenetration och landsbygdsområde. Nedsidan är hastighet. Med endast 30 MHz spektrum som används för 5G har tekniken bara förmågan att öka hastigheter upp till cirka 180 Mbps, och det är mer sannolikt 50-100 Mbps.

Det är inte de transformativa gigabits som industrin har sålt oss, men det kan vara en stor sak i avlägsna områden där de har tur att få 5-10 Mbps just nu. Beviset kommer naturligtvis att finnas i uppbyggnaden. T-Mobile hävdar att nätverket kommer att täcka 200 miljoner människor i slutet av året.

Detta är ett konstigt och intressant påstående eftersom hittills inga enheter kan använda T-Mobils nya nätverk. De har väntat på Qualcomms kommande X55-modem. X55 kan i teorin stödja T-Mobils lågbandsnätverk, Sprints mellanbandsnätverk och T-Mobils befintliga högband-millimetervågnät (mmWave), som den har lanserat i sex städer.

Ingen av T-Mobils två första 600MHz-telefoner stöder dock högbandsnätverket. OnePlus VD Pete Lau har sagt att mmWave är för dyrt att arbeta med på kort sikt, och Samsung har inte gett en motivering för att inte inkludera mmWave på sina telefoner. Jag misstänker att det har att göra med kostnaden för Qualcomms mmWave-antennmoduler, eftersom Qualcomm för närvarande har ett effektivt monopol på de i USA.

Komplicera saker, även om T-Mobile och Sprint försöker slå samman (företag 5G-nätverk), kommer Sprints befintliga OnePlus 7 Pro inte att kunna använda något av T-Mobiles två 5G-nätverk. 5G är rörigt just nu.

T-Mobile säger inte något om Pro: s lanseringsdatum eller pris; samma sak gäller Galaxy Note 10+, vilket gör mig väldigt orolig för att dessa lågbands, X55-baserade telefoner kommer att tappa gränserna för de lösa lanseringsscheman de har fått. Som alltid kommer vi att hålla ett öga på det i vår Race to 5G-serie.

Relaterade Artiklar

Back to top button