OnePlus 7T Pro 5G McLaren Taps T-Mobile’s Long-Range 5G Network

OnePlus 7T Pro 5G McLaren Taps T-Mobile's Long-Range 5G Network

T-Mobile tillkÀnnagav idag OnePlus 7T Pro 5G McLaren, helt klart den bÀsta besvÀrligt namngivna telefonen för 2019. Den nya OnePlus-telefonen blir den andra enheten, efter Samsung Galaxy Note 10+, som har T-Mobile: s Ànnu olanserade lÄngvÀga 600MHz 5G-nÀtverk.

“PĂ„ OnePlus tror vi att 5G Ă€r framtiden”, sĂ€ger Pete Lau, VD och grundare av OnePlus. “T-Mobile har alltid varit en bra partner och T-Mobils expansiva 5G-nĂ€tverk pĂ„ 600 MHz-spektrumet gör det till det perfekta tillfĂ€llet för oss att exklusivt lansera OnePlus 7T Pro 5G McLaren i USA.”

Pro Àr baserad pÄ T-Mobile OnePlus 7 Pro, inte dess nya 7T. Det betyder att den har OnePlus 7 Pro-kameror, inklusive dess 3x zoom snarare Àn 7T: s 2x zoom, och Pro: s popup-selfie-kamera. I mina tester upptÀckte jag att Pro: s kameror var överlÀgsna 7T: erna, sÀrskilt i svagt ljus.

Det finns dock nĂ„gra steg upp frĂ„n 7 Pro. Enligt pressmeddelandet har den hĂ€r telefonen ett 4 085 mAh batteri jĂ€mfört med Pro: s 4 000 mAh och den nya snabbare Warp Charge 30T. Eftersom det Ă€r en 7T, skulle jag ocksĂ„ förvĂ€nta mig att den har den högre klockade Qualcomm Snapdragon 855+ -processorn jĂ€mfört med 7 Pro’s 855.

Naturligtvis Àr det största steget upp 5G. T-Mobiles lÄgband 5G fungerar pÄ 600MHz, vilket kommer att ha stor byggnadspenetration och landsbygdsomrÄde. Nedsidan Àr hastighet. Med endast 30 MHz spektrum som anvÀnds för 5G har tekniken bara förmÄgan att öka hastigheter upp till cirka 180 Mbps, och det Àr mer sannolikt 50-100 Mbps.

Det Àr inte de transformativa gigabits som industrin har sÄlt oss, men det kan vara en stor sak i avlÀgsna omrÄden dÀr de har tur att fÄ 5-10 Mbps just nu. Beviset kommer naturligtvis att finnas i uppbyggnaden. T-Mobile hÀvdar att nÀtverket kommer att tÀcka 200 miljoner mÀnniskor i slutet av Äret.

Detta Àr ett konstigt och intressant pÄstÄende eftersom hittills inga enheter kan anvÀnda T-Mobils nya nÀtverk. De har vÀntat pÄ Qualcomms kommande X55-modem. X55 kan i teorin stödja T-Mobils lÄgbandsnÀtverk, Sprints mellanbandsnÀtverk och T-Mobils befintliga högband-millimetervÄgnÀt (mmWave), som den har lanserat i sex stÀder.

Ingen av T-Mobils tvÄ första 600MHz-telefoner stöder dock högbandsnÀtverket. OnePlus VD Pete Lau har sagt att mmWave Àr för dyrt att arbeta med pÄ kort sikt, och Samsung har inte gett en motivering för att inte inkludera mmWave pÄ sina telefoner. Jag misstÀnker att det har att göra med kostnaden för Qualcomms mmWave-antennmoduler, eftersom Qualcomm för nÀrvarande har ett effektivt monopol pÄ de i USA.

Komplicera saker, Àven om T-Mobile och Sprint försöker slÄ samman (företag 5G-nÀtverk), kommer Sprints befintliga OnePlus 7 Pro inte att kunna anvÀnda nÄgot av T-Mobiles tvÄ 5G-nÀtverk. 5G Àr rörigt just nu.

T-Mobile sÀger inte nÄgot om Pro: s lanseringsdatum eller pris; samma sak gÀller Galaxy Note 10+, vilket gör mig vÀldigt orolig för att dessa lÄgbands, X55-baserade telefoner kommer att tappa grÀnserna för de lösa lanseringsscheman de har fÄtt. Som alltid kommer vi att hÄlla ett öga pÄ det i vÄr Race to 5G-serie.