OnePlus 5-riktmärken: Vi vet inte hur man överklockar, säger VD Pete Lau

OnePlus 5, OnePlus 5 benchmarking kontrovers, OnePlus 5 Amazon, Pete Lau OnePlus OnePlus 5 är prissatt till Rs 32,999 för 6 GB RAM / 64 GB lagringsvariant, medan 8 GB RAM / 128 GB lagringsmodell ger dig tillbaka med 37 999 Rs. (Bildkredit: OnePlus)

Enig om att det har varit en hel del kontroverser om benchmarking på den nya OnePlus 5, säger OnePlus VD och grundare Pete Lau att företaget sedan OnePlus 3 bara har handlat om bästa prestanda och inte bara benchmarking.

Förklara varför företaget hamnar med höga poäng på riktmärken, berättade Lau för Indianexpress.com att det för telefonens prestanda är mycket viktigt för enheten att ha en bra värmeavledningsdesign eftersom det kommer att påverka CPU-prestanda. ”Om det värms upp kommer CPU: ns prestanda inte att nå det maximala. Vi försöker bara utnyttja CPU: ns fulla potential. Vi vet inte ens hur man överklockar, sa han.

På frågan om OnePlus 5 hoppade över vattentäthet för att säkerställa god värmeavledning sa Lau att det bara var en av de mindre faktorerna. Vattentätning, som han inte är övertygad om är ett stort konsumentbehov, blir bara tjockare och tyngre enligt honom. Som sagt, tillade han att OnePlus 5 kom med en viss grad av vattentålighet, även om företaget inte ville annonsera detsamma.

Bortsett från kommentarer om att OnePlus 5 liknade andra telefoner som finns tillgängliga på marknaden sa Lau att han var van vid att höra detta sedan OnePlus One. ”Men tiden har bevisat allt. OnePlus One har blivit en klassiker. ”

På frågan om tekniken med dubbla kameror fortfarande var ett par år borta från perfektion sa Lau att medan den dubbla kameran är unik och det fortfarande finns utrymme för förbättringar. ”I OnePlus 5 ger kombinationen 16MP + 20MP bästa möjliga bilder. Teknik runt kameran kommer att fortsätta att utvecklas och jag förväntar mig mer förbättring, tillade han.

Lau var avvisande för effekterna av en 2K-skärm, särskilt i en 5,5-tums skärmstorlek. Han ansåg att det bara ökar energiförbrukningen. “Vi leker inte med specifikationer, vi vill bara ge våra kunder den bästa upplevelsen.”

Läs också: OnePlus 5-recension: Detta Android-flaggskepp är nästan perfekt

Han sa att även om försäljningspriset för de nya telefonerna är högre är det osannolikt att det förbättrar marginalerna för företaget eftersom kostnaderna också har stigit avsevärt. “Inom hela branschen har ingångskostnaderna ökat från CPU till minne, och vi använder 8 GB RAM i den här telefonen. Till och med kostnaden för lådan har stigit nu, säger Lau.

Läs mer: OnePlus VD Pete Lau säger att FoU-center i Indien är en möjlighet, kan inte säga när

Lau betonade det faktum att hans främsta mål var att erbjuda “de bästa Android-telefonerna” till kunderna. Han tillade att samhället också var en mycket unik kultur för OnePlus.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button