OneNote 2016 Àr inte död, det har till och med ett mörkt lÀge nu

OneNote 2016 Àr inte död, det har till och med ett mörkt lÀge nu

NÀr Microsoft lanserade Office 2019 fick OneNote 2016-skrivbordsapplikationen inte en uppdatering, vilket gjorde framtiden oklar. Nu har dock Microsoft överraskat alla genom att besluta att lÀgga till en massa nya funktioner och ett mörkt lÀge.

Som The Verge rapporterar en Microsoft Ignite-session detaljerad funktionalitet OneNote 2016 skulle fĂ„. AnvĂ€ndare kommer att kunna synkronisera anteckningsböcker snabbare, fĂ„ bĂ€ttre sökfunktionalitet och kan dra nytta av tillgĂ€nglighetsförbĂ€ttringar. Det kommer ocksĂ„ att bli bĂ€ttre integration med andra Microsoft-tjĂ€nster, sĂ„som Tasks, To Do, och möjligheten att “@mention” OneNote i Microsoft Teams.

Integration av omnĂ€mnanden kommer under första halvĂ„ret nĂ€sta Ă„r, medan To Do-support kommer till en ospecificerad punkt under 2020. Ben Hodes, produktchef för OneNote, sa att “det finns mĂ„nga fina funktioner vi kan göra för att göra den upplevelsen bĂ€ttre , “men var inte klart pĂ„ vad de skulle vara.

Om du undrar varför Microsoft bestĂ€mde sig för att uppdatera OneNote 2016, beror det pĂ„ att “vi bokstavligen slĂ„r samman all vĂ„r moderna kod tillbaka till den Ă€ldre 2016-kodbasen för att skapa en enhetlig enda kodbas som vi kan leverera och leverera OneNote frĂ„n,” sa Hodes . Genom att göra det kan OneNote ocksĂ„ dra nytta av Microsofts övergĂ„ng till Fluid Framework.

Fluid Framework Ă€r ett sĂ€tt att knyta ihop all Microsofts programvara – en samarbetsplattform som tillĂ„ter anvĂ€ndare att till exempel redigera ett Excel-ark i en Teams-chatt. “Vi arbetar vĂ€ldigt nĂ€ra med Fluid Engineering-teamet för att utveckla Fluid Framework och att vi nĂ„gon gĂ„ng nĂ€sta Ă„r debuterar en förhandsvisning av hur OneNote i Fluid kommer att se ut tillsammans och vad de kommer att kunna tillsammans” Hodes sa, med Fluid förvĂ€ntas ocksĂ„ visas i Teams och mail i Outlook nĂ€sta Ă„r.

För tillfĂ€llet kommer det fortfarande att finnas tvĂ„ separata versioner av OneNote – en för skrivbordet och UWP-versionen som levereras med Windows 10. Att flytta till en kodbas och en app Ă€r vettigt nĂ€r man tittar mer pĂ„ vad Microsoft jobbar med mer. För bara nĂ„gra dagar sedan sĂ„g vi en allt-i-ett Office-app-lansering för mobila enheter, och nĂ€sta Ă„r fĂ„r vi Microsofts dubbla skĂ€rm Surface Duo, som sĂ€kert kommer att ha förstklassigt stöd för Office och detta nyligen- förbĂ€ttrad OneNote.