Omöjlig hamburgare finns i livsmedelsbutiker idag

Omöjlig hamburgare finns i livsmedelsbutiker idag

The Impossible Burger anses vara sÄ nÀra som vi för nÀrvarande kan komma att göra trovÀrdigt kött utan kött. Men fram till idag kunde du bara prova en genom att besöka en restaurang dÀr den tillagades för dig. SÄ Àr det inte lÀngre.

Som Gizmodo rapporterar finns version 2.0 av Impossible Burger nu att köpa i livsmedelsbutiker. TillgÀngligheten Àr dock mycket begrÀnsad, med bara 27 Gelsons gourmetbutiker som har lager tillgÀngliga. De ligger i södra Kalifornien mellan San Diego och Los Angeles.

Förseningen med att sÀlja den vÀxtbaserade alternativa köttprodukten direkt till konsumenterna berodde pÄ brist pÄ FDA-godkÀnnande. Impossible Foods anvÀnder soja-leghemoglobin, för det visar sig att det Àr det som fÄr kött att smaka pÄ kött. Genom att köpa det frÄn soja kunde de anvÀnda baljvÀxthemoglobin utan att behöva Àkta kött. FDA var dock ursprungligen orolig för att soja leghemoglobin kunde vara ett allergen, sÄ Impossible Burger var begrÀnsad till att endast erbjudas i kokt form.

FDA beslutade att det inte var ett allergen och godkÀnde anvÀndningen av sojabehandling i burgerköttet i augusti, vilket gjorde det möjligt för Impossible Foods att fÄ sin produkt i livsmedelsbutiker bara en mÄnad senare. Nu nÀr kampen för att fÄ den godkÀnd Àr över Àr nÀsta problem att möta efterfrÄgan. Att klaga för att hÄlla jÀmna steg med efterfrÄgan Àr dock ett trevligt problem att ha.

Vi kan tydligen förvÀnta oss att höra mer i slutet av mÄnaden om vilka butiker som kommer att börja lagra Impossible Burger nÀsta gÄng och nÀr de fÄr lager. Efter det bör expansion utanför östkusten vara möjlig.