Om du Àgde en Galaxy S4, Àr Samsung skyldig dig $ 10

Om du Àgde en Galaxy S4, Àr Samsung skyldig dig $ 10

NÀr Samsung Galaxy S4 lanserades 2013 var det ett toppval för Android-telefoner, men det blev ocksÄ fÄngat pÄ fusk pÄ riktmÀrken. Nu mÄste Samsung betala alla i USA som Àgde en S4 $ 10 i ersÀttning.

Som registret rapporterar, inlÀmnades en grupptalan av Daniel Norcia 2014 efter att det upptÀcktes att Samsung hade lurat pÄ telefonens riktmÀrken för att fÄ Galaxy S4 att se konstigt snabbare ut Àn konkurrenterna. Samsung upptÀckte nÀr populÀr benchmarkprogramvara kördes pÄ telefonen och ökade telefonens Qualcomm Snapdragon 600-processorhastighet frÄn 480MHz till 532Mhz som svar. Det tvingade ocksÄ anvÀndningen av alla fyra processorkÀrnor, vilket i kombination med hastighetsökningen verkligen hjÀlpte till riktmÀrken.

Samsungs försvar i Ă€rendet var att det enligt Kaliforniens lag inte Ă€r “juridiskt skyldigt” att informera kunderna om att telefonen var instĂ€lld pĂ„ att fuska pĂ„ riktmĂ€rken. DĂ€refter har Samsung spenderat flera Ă„r pĂ„ att argumentera mot anklagelsen och Ă€rendet eskalerade hela vĂ€gen upp till Högsta domstolen.

Med mÄlet att hota att komma in i sitt sjunde Är och en rÀttegÄng pÄ vÀg har slutligen en överenskommelse trÀffats mellan de tvÄ parterna om att lösa Àrendet. Totalt kommer Samsung att betala 13,4 miljoner dollar för att detta fall ska försvinna. Daniel Norcia kommer att fÄ 7500 dollar, en avvecklingsfond fÄr 2,8 miljoner dollar och de ÄterstÄende 10,6 miljoner dollar kommer att vara förelÀggande. De advokater som bekÀmpar Àrendet fÄr 1,5 miljoner dollar för sina Är av arbete.

För de 10 miljoner mÀnniskorna i USA som köpte en Galaxy S4 bör ett e-postmeddelande snart trÀffa din inkorg sÄ att du kan göra ansprÄk pÄ din $ 10 av avvecklingen. Det förutsÀtter att nÀr du köpte telefonen överlÀmnade du din e-postadress och fortfarande anvÀnder samma adress. Om du inte gjorde det eller inte, rekommenderas det tydligen att köpa USA Today pÄ mÄndagar eftersom detaljerna sÄ smÄningom kommer att visas i tidningen Legal Legal Notices eller Money.

Som en del av förlikningen gick Samsung med pĂ„ att inte inkludera programvara som ökar telefonens prestanda under benckmark-test. Det har dock bara gĂ„tt med pĂ„ att följa det fram till 2024. Förlikningen krĂ€ver inte heller att Samsung erkĂ€nner nĂ„got fel …