Olympus OM-D E-M5 Mark III debuterar med förbÀttrad sensor, fokus

Olympus OM-D E-M5 Mark III debuterar med förbÀttrad sensor, fokus

Olympus OM-D E-M5 Mark II debuterade i början av 2015, och det gjorde det med vissa funktioner som skiljer det frÄn andra spegelfria kameror, inklusive ett multi-shot-lÀge för högupplöst inspelning, liveförhandsgranskningar för lÄngt exponeringsarbete, och en vÀderbyggnad.

Men det nÀrmar sig fem Är, och pÄ den tiden har vi sett att digitalkameror blir bÀttre och bÀttre, sÀrskilt de som kostar över $ 1 000. Vi har förvÀntat oss bÀttre autofokusprestanda, elektroniska sökare av högre kvalitet och 4K-video, för att bara nÀmna nÄgra.

E-M5 Mark III, som tillkÀnnagavs idag, arbetar för att föra serien till en vÀrld av 2019. Den har en 20MP Micro Four Thirds-sensor med fasavkÀnningsfokus, liknande den som Olympus anvÀnder i de större E-M1 Mark II och E -M1X.

Den upprÀtthÄller en mycket kompakt formfaktor, 3,4 x 4,9 x 2,0 tum (HWD) och 14,6 uns utan att ett objektiv Àr anslutet, vilket Olympus noterar Àr betydligt mindre och lÀttare Àn spegelfria system i fullformat. Om du vÀljer att para ihop kameran med ett av företagets smÄ F1.8 prime-objektiv kommer du sÀkert att ha en lÀttare belastning, men om du vill ha ett kort skÀrpedjup som du kan fÄ med ett fullbildssystem, kommer du mÄste nÄ Olympus stora, dyra F1.2-linsserie.

Sensorn Àr stabiliserad och multi-shot-lÀget som introducerades i Mark II fortsÀtter, men den maximala utgÄngsupplösningen Àr nu 50MP. Till skillnad frÄn E-M1X, som stöder handhÄllen multi-shot, mÄste du fortfarande anvÀnda ett stativ med E-M5 Mark III. Kameran Àr klassad för upp till 5,5 kompensationsstopp för de flesta linser och upp till 6,5 stopp med valt M.Zuiko-glas med stabilisering i objektivet.

De förvÀntade grunderna finns ocksÄ. Kameran har en OLED EVF med hög upplösning, en LCD-pekskÀrm med olika vinklar och den kan avfyra bilder med 10 fps med hjÀlp av sin mekaniska slutare och upp till 30 fps med det tysta elektroniska slutaralternativet.

Spelar Catch Up

Olympus OM-D E-M5 Mark III

BÄde den ursprungliga E-M5 och Mark II introducerade betydande ny teknik för Olympus. Mark III flyttar inte nÄlen framÄt pÄ nÄgot större sÀtt, utan tar helt enkelt kameran mer i linje med E-M1 Mark II och E-M1X nÀr det gÀller avbildningsfunktioner.

20MP-sensorn Àr fortfarande det bÀsta du hittar i en Micro Four Thirds-kamera, men den ligger efter det senaste 26MP APS-C-chipet, som anvÀnds i konkurrerande kameror som Fujifilm X-T3, som anvÀnder en modernare BSI-design.

Om du har investerat i Micro Four Thirds erbjuder E-M5 Mark III nÄgra övertygande funktioner. Det ger stöd för 4K-video, och sÄ lÀnge du parar ihop med rÀtt lins kan det anvÀndas i mycket tufft vÀder. FörbÀttrad trÄdlös anslutning och laddning i kameran utvidgar sin överklagande som en resekamera, Àven om vi Àr besvikna över att Olympus valde en daterad micro USB-laddningsport istÀllet för en modernare USB-C-kontakt.

Vi fÄr mer om E-M5 Mark III nÀr vi har fÄtt chansen att testa den. Kameran levereras i november och finns i svart eller silverfÀrgad yta. Det kostar 1199,99 dollar som endast en kropp eller 1 799,99 dollar tillsammans med det vÀderskyddade M.Zuiko Digital ED 14-150mm F4.0-5.6 II allt-i-ett-zoomobjektivet. Priserna i Kanada Àr $ 1 499,99 respektive 2 249,99 $.