Olagligt datacenter i gammal militÀrbunker stÀngs av

Olagligt datacenter i gammal militÀrbunker stÀngs av

De tyska myndigheterna firar idag efter att ha lyckats ta kontrollen och stÀnga av ett olagligt datacenter inrymt i en mycket sÀker gammal militÀrbunker belÀgen i den pittoreska staden Traben-Trarbach.

Som Associated Press rapporterar förvÀrvades den tidigare NATO-bunkeren av en nu 59-Ärig hollÀndare redan 2013. Han fortsatte sedan med att förvandla den till ett mycket sÀkert datacenter med det enda syftet att tillÄta olaglig aktivitet att Àga rum online. Att sÀga att datacentret var en framgÄng Àr lite underdrivande.

Totalt 13 personer Ă€r under utredning för sin roll i att driva datacentrets verksamhet, med sju av dem som redan arresterats pĂ„ grund av risken för “flygning och samverkan”. Anklagelserna mot dem inkluderar att vara medlemmar i en kriminell organisation, skatteundandragande och “hundratusentals brott med droger, förfalskade pengar och förfalskade dokument och tillbehör för distribution av barnpornografi.”

Medan det Ă€r aktivt anses datacentret ha varit hem för flera stora onlineportaler för kriminell verksamhet. Den första var en droghandelsportal som kallades “Cannabis Road”, den andra en marknadsplats för droger, ekonomisk stöld och hackverktyg som kallades “Wall Street Market”, som togs ner i maj, och den tredje en syntetisk narkotikaportal kĂ€nd som “Orange Chemicals.” Om det inte rĂ€ckte, anses datacentret ocksĂ„ vara ursprunget till en botnetattack pĂ„ telekomföretaget Deutsche Telekom, som tog över en miljon kundroutrar offline 2016.

Enligt kommentarer frÄn Hacker News Àr bunker-servern i frÄga kÀnd som cb3rob och drivs av Cyberbunker, som vid ett tillfÀlle var hem för The Pirate Bay. Ett meddelande som publiceras pÄ cb3rob.org bekrÀftar att servern / datacentret har beslagtagits.