Olagligt datacenter i gammal militärbunker stängs av

De tyska myndigheterna firar idag efter att ha lyckats ta kontrollen och stänga av ett olagligt datacenter inrymt i en mycket säker gammal militärbunker belägen i den pittoreska staden Traben-Trarbach.

Som Associated Press rapporterar förvärvades den tidigare NATO-bunkeren av en nu 59-årig holländare redan 2013. Han fortsatte sedan med att förvandla den till ett mycket säkert datacenter med det enda syftet att tillåta olaglig aktivitet att äga rum online. Att säga att datacentret var en framgång är lite underdrivande.

Totalt 13 personer är under utredning för sin roll i att driva datacentrets verksamhet, med sju av dem som redan arresterats på grund av risken för “flygning och samverkan”. Anklagelserna mot dem inkluderar att vara medlemmar i en kriminell organisation, skatteundandragande och “hundratusentals brott med droger, förfalskade pengar och förfalskade dokument och tillbehör för distribution av barnpornografi.”

Medan det är aktivt anses datacentret ha varit hem för flera stora onlineportaler för kriminell verksamhet. Den första var en droghandelsportal som kallades “Cannabis Road”, den andra en marknadsplats för droger, ekonomisk stöld och hackverktyg som kallades “Wall Street Market”, som togs ner i maj, och den tredje en syntetisk narkotikaportal känd som “Orange Chemicals.” Om det inte räckte, anses datacentret också vara ursprunget till en botnetattack på telekomföretaget Deutsche Telekom, som tog över en miljon kundroutrar offline 2016.

Enligt kommentarer från Hacker News är bunker-servern i fråga känd som cb3rob och drivs av Cyberbunker, som vid ett tillfälle var hem för The Pirate Bay. Ett meddelande som publiceras på cb3rob.org bekräftar att servern / datacentret har beslagtagits.

Relaterade Artiklar

Back to top button