Öka arbetstillfredsstĂ€llelsen för anstĂ€llda med tidigt betalade appar

Öka arbetstillfredsstĂ€llelsen för anstĂ€llda med tidigt betalade appar

Att fÄ betalt varannan vecka var en gÄng lika cementerad i arbetsplatsens kultur som kontorsrummet eller den reserverade parkeringsplatsen för mÄnadens anstÀllde. Men idag krymper lönecyklerna tack vare ökningen av spelarbeten, appekonomin och krav frÄn anstÀllda som lever lön till lönecheck för att fÄ betalt oftare.

Hotell, restauranger, ÄterförsÀljare och andra företag med mÄnga tim- eller deltidsarbetare har börjat ge mÀnniskor möjlighet att ta ut en del av sin lön före lönedag. PÄ Walmart anvÀnder mer Àn 300 000 anstÀllda ÄterförsÀljarens app för tidig betalning. Burger King, KFC Corporation och Taco Bell Àr bland andra företag som ocksÄ erbjuder alternativ för tidig betalning.

Och lÄgavlönade arbetare Àr inte de enda som Àr intresserade av förskott. PÄ företag som ger anstÀllda tidig tillgÄng till sina lönecheckar via en app frÄn start DailyPay, tjÀnar 12 procent av dessa arbetare mer Àn 100 000 dollar per Är, enligt Jeanniey Mullen, Chief Marketing Officer pÄ DailyPay.

“Det Ă€r verkligen en exploderande marknad”, sa Mullen. “Företag ser effektivitetsvinster och anstĂ€llda Ă€r glada över att fĂ„ tillgĂ„ng till sina pengar nĂ€r de behöver det.”

Om du Àger ett företag eller hanterar löner för ett, sÄ hÀr Àr en snabb genomgÄng av hur tidiga betalningsappar fungerar, hur de integreras med befintliga löntjÀnster och vad du bör tÀnka pÄ innan du tar en till din egen personal.

Early-Pay-pionjÀrer

RidhĂ€llande pionjĂ€rer Lyft och Uber var i spetsen för trenden för tidig lön. I slutet av 2015 introducerade Lyft en funktion som heter Express Pay som förare kunde anvĂ€nda för att fĂ„ tillgĂ„ng till veckovinst innan de deponerades pĂ„ sitt bankkonto. Uber började testa sin egen tidiga betaltjĂ€nst nĂ€sta Ă„r. År 2017 betalade Uber-chaufförer ut 1,3 miljarder dollar via företagets Instant Pay-app, som de kan anvĂ€nda upp till fem gĂ„nger per dag.

Lane Jensen Ă€r en Uber-förare i Portland, Oregon, som kör cirka sex timmar per dag. Han gillar Instant Pay eftersom det ger honom snabbare tillgĂ„ng till sina pengar. “Jag gillar inte att vĂ€nta, speciellt om jag har haft en bra dagskörning, sa han.” Jag kan betala rĂ€kningar lĂ€ttare eller fĂ„ underhĂ„ll gjort tidigare. “

Uber debiterar förare $, 50 per transaktion, men avstÄr frÄn avgiften för förare som Jensen som anvÀnder ett Uber-betalkort. Lyftförare kan anvÀnda ExpressPay för att överföra sina pengar till ett betalkort nÀr som helst efter att de har tjÀnat $ 5 i turintÀkter och remisser, med en överföringsavgift pÄ $ 50.

Ride-hailing företags framgÄng med tidigt betalade appar gav upphov till en massa startups som sÀljer tjÀnsten till företag i alla storlekar. Apptillverkare, som Branch, DailyPay och PayActiv, arbetar direkt med arbetsgivare, vilket ger anstÀllda tillgÄng till pengar de redan har tjÀnat.

För det mesta integreras dessa appar i ett företags programvara för mÀnskliga resurser (HR), till exempel BambooHR (Free Trial at Bamboo HR), eller en löneleverantör, antingen genom förintegration eller anpassad utveckling som görs via applikationsprogrammeringsgrÀnssnitt (API) . De flesta appar fungerar pÄ mobila enheter eller Àr utformade för att vara mobila först.

Och du behöver inte nödvÀndigtvis implementera en separat app för att ge dina anstÀllda tillgÄng till förtidslön. Vissa löneleverantörer, som Gusto ($ 25 per mÄnad hos Gusto), har lagt till tidiga löner eller flexibla lönealternativ till sina baserbjudanden. I Gustos fall kallas detta erbjudande Flexible Pay och det lÄter anstÀllda utforma sina egna lönescheman.

Betala dagen framÄt VÀgmÀrke

Ekonomiska fördelar

MÄnga av dessa leverantörer tar ut en avgift för utbetalningar, Àven om arbetsgivare kan ta upp en del av avgiften. Vissa leverantörer erbjuder en tidig betalningsfunktion som en del av en serie finansiella hÀlsovÀrktyg. Appen för tidig betalning frÄn Branch Àr till exempel en del av ekonomisk hÀlsopaket som anstÀllda ocksÄ kan anvÀnda för att skapa budgetar och plocka upp extra skift.

DailyPay har flera hundra företagskunder som sysselsÀtter mer Àn 500 000 personer; kunderna bestÀmmer vilka anstÀllda som fÄr tillgÄng till appen. Dessa anstÀllda har i genomsnitt nÀra tre överföringar per mÄnad, enligt Mullen. TvÄ tredjedelar av dem tar ut upp till $ 200 per överföring. Mullen sa att de fyra frÀmsta sakerna som mÀnniskor tar ut pengar för att betala för Àr vÀsentliga att de kanske inte fÄr betala för innan nÀsta lönecheck, inklusive mat, bostÀder eller hyra, transport eller gas och verktyg.

Genom att anvÀnda appen undviker mÀnniskor cirka 1 000 dollar per Är i sena avgifter och checkrÀkningskostnader som de skulle debiteras om de inte hade tidig tillgÄng till löner, sa Mullen.

Med obestridliga fördelar för anstĂ€llda kommer den tidiga eller flexibla lönetrenden att dyka upp pĂ„ din HR-radar snart nĂ„gon gĂ„ng. FramgĂ„ngen för nystartade företag som DailyPay, och det faktum att etablerade spelare som Gusto ocksĂ„ har implementerat denna teknik, har fĂ„tt fler lĂ„ngvariga löneprocessorer och HR-mjukvaruföretag att inkludera nĂ„gon version av den ocksĂ„. År 2018 lade Ceridian till en tjĂ€nst som heter On Demand Pay till sin molnbaserade Dayforce HCM-plattform. I slutet av förra Ă„ret lade Automatic Data Processing (aka, ADP) till DailyPay till sin ADP Marketplace-plattform för HR-teknikpartners som Ă€r förintegrerade i löneprocessorns tjĂ€nst.

Vissa leverantörer med tidig betalning tillhandahÄller kontanter direkt till arbetarna som ett lÄn mot framtida lön. Den sistnÀmnda gruppen har dock uppmÀrksammats av tillsynsmyndigheter i 11 stater som undersöker om dessa företag bryter mot utlÄningslagar, sÄ undersök detta alternativ noggrant innan de begÄr.

Och slutligen, om du fortfarande Ă€r pĂ„ staketet om dess legitimitet, sĂ„ vet att i den 21: a Ă„rliga utgĂ„van av Sierra-Cedar HR Systems Survey sa 28 procent av organisationerna att de “antingen utvĂ€rderar sina alternativ eller planerar att ersĂ€tta sina nuvarande löneapplikationen. ” För större organisationer var antalet Ă€nnu högre, nĂ€mligen 40 procent. SĂ„ om den snĂ€va arbetsmarknaden hĂ„ller kan du förvĂ€nta dig att arbetsgivarna fortsĂ€tter att erbjuda förmĂ„ner för att vara mer attraktiva för nuvarande och potentiella anstĂ€llda, inklusive uppdaterade löntjĂ€nster med nĂ„gon form av förtidslön.