Ögon: I Legion Y25-25, skjuter Lenovo IPS-spelmonitorer till sin gräns

I åratal behövde seriösa spelare som söker superhög uppdatering på sina paneler för att göra en avvägning. De kan antingen ha bättre färgnoggrannhet med en långsammare uppdateringsfrekvens på en IPS-skärm eller en skrikande 240Hz-skärm baserad på mindre levande TN- eller VA-paneler. Nu är dock Lenovo den första av (troligtvis) många bildskärmstillverkare i år som syftar till att förändra allt detta.

CES 2020 Bug Art

Tillkännagav den här veckan vid en CES-förhandsvisning tillsammans med en massa andra skärmar, den nya Lenovo Legion Y25-25 24,5-tums spelmonitorn har en inbyggd upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar, typiskt för paneler med hög uppdatering för seriösa esportare. Det är en Nano IPS HDR400-skärm som täcker 99 procent av sRGB-färgskalan, och den körs med en uppdateringshastighet på 240Hz vid max klipp. Inte nöjd med att bara låta den uppdateringsfrekvensen vara stjärnan i showen, panelen har också en 1ms grå-till-grå svarstid, samt AMD Radeon FreeSync-kompatibilitet.

Medan skärmstorleken är liten för någon som jag (jag är själv en extremt bred entusiast), så visar många spelare faktiskt 24-tums skärmar för att hålla all action i en blick. Och tack vare den vinklade basen på denna bildskärm kan du hålla Y25-25 så nära dina ögon som du behöver genom att skjuta tangentbordet snett för att ställa in den perfekta bilden. Bildkvaliteten på IPS HDR 400-panelen var lite mer dämpad än vad jag skulle hoppas på, men vid denna prispunkt är det svårt att argumentera med något annat än den flammande snabba 240Hz uppdateringsfrekvensen.

Lenovo Y25-25 Fram

Jag pratade med en ingenjör vid evenemanget som berättade för mig att Lenovo arbetar nära Nvidia för att få skärmen till i den växande listan över “G-Sync Compatible” -skärmar. Huruvida den specifikationen kommer att göra det på marknaden i den här panelen när skärmen säljs någon gång i juni återstår dock att se.

Lenovo Y25-25 240Hz

Lenovo Legion Y25-25 kommer att sälja till det mycket konkurrenskraftiga priset på bara $ 319, vilket gör det billigare än några andra TN- eller VA-baserade 240Hz-paneler som för närvarande finns i hyllorna. Vi förväntar oss att priserna på dessa paneler sjunker som svar, så det borde bli ett spännande år för budgetfokuserade spelare med hög uppdatering överallt.

Relaterade Artiklar

Back to top button