Offline kommer att vara en spelväxlare och utforska rymden mycket: LeEco India-chef

LeEco, LeEco US-lansering, Le Pro3, Le Pro3 India-lansering, Le Pro3-pris, Le Pro3-funktioner, Le Pro3 India-pris, LeEco India-planer, Le SuperTV, smartphones, android, tekniska nyheter, teknik LeEcos Atul Jain berättar om företagets framtida produktplaner för Indien och strategi för att expandera till offlinehandelsutrymme.

LeEco är för närvarande ett av de mest omtalade smarttelefonvarumärkena i Indien. LeEco, som kallar sig ett internetteknikföretag, har lyckats fånga mer mindspace som även andra kinesiska smarttelefontillverkare Xiaomi med sin differentierade marknadsföringsstrategi, produktutbud och avancerade teknologier som sin elektriska sportbil. LeEco (tidigare känt som LeTV) avslutade nyligen ett år i Indien och har gjort underverk för sig själv när det gäller försäljning. Under det senaste året har LeEco sålt 1 miljon smartphones med en produktsortiment på bara fem enheter. För att sätta saker i perspektiv har LeEco sålt 300 000 enheter av Le 2-smarttelefonen, som lanserades för 11999 Rs bara två månader tillbaka.

I ett exklusivt samtal med indianexpress.com berättade Atul Jain, COO för Smart Business på LeEco India, om företagets framtida produktplaner för Indien och strategi för att expandera till offlinehandelsutrymme.

On Offline försäljningsstrategi

”För oss kommer offline definitivt att vara en stor spelväxlare och med nästan 70 procent av smartphones som säljs offline, utforskar vi utrymmet mycket. Vi har redan startat offlineförsäljning med nivå 1-städer och kommer gradvis att flytta till nivå 2 och 3 städer i slutet av november. Fördelen med nivå 1 och 2 är att du kan trycka på ett stort antal konsumenter i ett litet område innan du expanderar till mindre städer. Vi riktar oss främst till konsumenter som är smarta med sociala medier och Internet i allmänhet. Vi kommer att göra mycket för att nå våra målkonsumenter i offlinehandelsutrymmet. ”

Framtida produkter för den indiska marknaden

”Vi kommer att ta in TV-serierna Le Pro 3 och Super4 före slutet av året. Den nya super-TV: n och Le Pro 3 kommer återigen att få en störande prissättning med tillgång till en expansiv innehållsplattform. Vi tror att eran med att göra vinster på hårdvara är över. Vi vill erbjuda riktigt värde för våra konsumenter och det kan bara göras genom att erbjuda enheter till konkurrenskraftiga prispunkter. Företaget planerar också att ta med sin elcykel och LeSee-elbil till Indien under tillfällig framtid men pilotintroduktionen kommer bara att ske i USA och Kina. ”

Läs också: LeEco Super3 X65 4K UHD smart TV-recension

Innehållsstrategi

”Innehållsspelet har precis börjat, vänta bara och se hur det går ut. Vi ger innehåll medföljer enheten just nu och snart kommer konsumenter att börja prenumerera på plattformen. Vi är hausse på innehållet och tror att innehållstjänsten kommer att driva våra vinster. Med våra framtida enheter som Le Pro 3, Super4 TV och virtual reality-headset kommer innehållet att tala på maskinvarans vägnar. ”

Se även: LeEco Le 2 Review

Rabatter på befintliga produkter och framtida mål

”Vi kommer att fortsätta erbjuda smartphones från 9999 Rs och vi kan erbjuda specialerbjudanden till det priset. Vi tittar dock inte på ytterligare räntesänkningar. Under det kommande året bör LeEco tillhöra ett av de största ekosystemföretagen i Indien. Vi planerar att se ett stort antal användare få tillgång till en stabil innehållsplattform med våra supertelefoner och superTV. Vårt omedelbara mål är att vara bland de tre smartaste smarttelefontillverkarna under nästa kvartal och nummer 1 i TV-utrymmet. ”

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button