OFFICIELLT: USA har definitivt identifierat Huawei och ZTE som ett sÀkerhetshot

OFFICIELLT: USA har definitivt identifierat Huawei och ZTE som ett sÀkerhetshot

USA: s federala kommunikationskommission (FCC) avgav i gÄr kvÀll ett bindande yttrande om ett Àrende som rör kinesiska företag Huawei och ZTE.

BÄda företagen har enhÀlligt identifierats av myndigheterna som ett sÀkerhetshot, vilket kommer att fÄ en lÄngtgÄende pÄverkan inte bara pÄ Huawei och ZTE utan Àven pÄ de amerikanska företagen som handlade med dem.

ByrÄn publicerade ett uttalande pÄ Internet med en beskrivning av den övergripande processen och förklarade skÀlen till beslutet.

BREAKING NEWS: @FCC utser officiellt Huawei och ZTE som hot mot nationell sÀkerhet. #FCCGov https://t.co/fMgGZ7uHrR

– FCC (@FCC) 30 juni 2020

Baserat pĂ„ otaliga förslag och sĂ€rskilt en riktigt stor mĂ€ngd mycket oroande bevis, meddelar vi officiellt att de kinesiska företagen Huawei och ZTE utgör ett nationellt sĂ€kerhetshot för USA: s telekommunikationsnĂ€t och framtiden för 5G,“Det anges i uttalandet.

Hur trivsam den kinesiska motsvarigheten Ă€r, Ă€r det uppenbart att bĂ„da företagen har nĂ€ra band till regeringen och militĂ€ra apparater och agerar i enlighet med kinesisk lag, vilket direkt tvingar dem att samarbeta med underrĂ€ttelsetjĂ€nsterna.“LĂ€gger till FCC.

De amerikanska företagen vill fortsÀtta samarbeta med Huawei och ZTE, vilket dock inte tillÄter att de svartlistas av bÄda företagen. De bad dÀrför den amerikanska regeringen om 8,3 miljarder dollar i ekonomiskt stöd. En ekonomisk injektion kommer dock inte att ersÀtta förlorade vinster för alltid.