Office 365 ProPlus byter Chrome-standardsökning till Bing

Office 365 ProPlus byter Chrome-standardsökning till Bing

NÀsta mÄnad Àr Microsoft instÀlld pÄ att göra mÄnga av sina företagskunder ganska arg genom att med vÄld byta standardsökmotor i Chrome till Bing.

Som ZDNet rapporterar, frÄn och med version 2002 av Office 365 ProPlus, kommer tillÀgget Microsoft Search i Bing att ingÄ i installationen. En bieffekt av detta Àr standardsökmotorn för Chrome byter till Bing automatiskt. Oavsett om Office 365 ProPlus redan Àr installerat eller inte kommer övergÄngen till Bing att ske.

ProPlus-versionen av Office 365 riktar sig helt och hĂ„llet till affĂ€rsanvĂ€ndare och lĂ€gger till exklusiva appar och tjĂ€nster som andra versioner inte Ă„tnjuter. Microsofts skĂ€l för att automatiskt byta anvĂ€ndare till Bing Ă€r följande: “Genom att göra Bing till standardsökmotor kommer anvĂ€ndare i din organisation med Google Chrome att kunna dra nytta av Microsoft Search, inklusive att fĂ„ tillgĂ„ng till relevant arbetsplatsinformation direkt frĂ„n webblĂ€saren adressfĂ€lt.”

Även om det kan vara anvĂ€ndbart under de rĂ€tta förhĂ„llandena inom en organisation, gillar ingen tvĂ„ngsförĂ€ndringar och dĂ€rför kommer detta beslut sĂ€kert att generera mycket ilska. En titt pĂ„ Reddit-diskussionen om den automatiska Ă€ndringen gör detta tydligt.

Tack och lov tillĂ„ter Microsoft övergĂ„ngen till Bing att uteslutas frĂ„n installationsprocessen, men det tar lite extra arbete frĂ„n systemadministratörernas sida. Uteslutningen krĂ€ver att du redigerar filen configuration.xml i Office Deployment Tool eller aktiverar policyn “Installera inte tillĂ€gget för Microsoft Search i Bing som gör Bing till standard sökmotor”. Om du anvĂ€nder Microsoft Endpoint Configuration Manager eller Microsoft Intune finns det en vĂ€xling eller kryssruta för att stĂ€lla in sĂ„ att det inte hĂ€nder. FullstĂ€ndig information om alla uteslutningsmetoder finns pĂ„ supportsidan för Microsoft Docs.

Microsoft kommer helt klart inte att vinna nÄgra fans med detta beslut och systemadministratörer kommer sÀrskilt att vara arg om de inte hör om standardÀndringen innan de distribuerar version 2002 till potentiellt tusentals anvÀndare. FörestÀll dig supportförfrÄgningarna de kommer att fÄ under timmarna och dagarna efter lanseringen.