O2 lanserar sitt 5G UK-nätverk i fem brittiska städer

Uppdaterad 17.10.19: O2s 5G-nätverk har äntligen gått i drift, det sista av Storbritanniens största nätverk som slår på nästa generations täckning.

Som rapporterats av BBC är Belfast, Cardiff, Edinburgh, Leeds och London de första som får 5G på O2, med företaget som börjar med stationer, köpcentra och idrottsarenor. Slough, där O2 har sitt huvudkontor, har också 5G-anslutning.

O2: s 5G-täckning kostar samma som 4G gör nu, även om detta inte inkluderar kostnaden för en 5G-kompatibel smartphone där priserna kan skilja sig.

Original Story 07 /25/19: O2, en av de fyra största mobilnätsleverantörerna i Storbritannien, har sagt att den kommer att vända omkopplaren på sitt 5G-nät i oktober.

Belfast, Cardiff, Edinburgh, London, Slough och Leeds kommer att bli de första som får snabbare internet, med 20 andra städer som får 5G i slutet av året. Sommaren 2020 förutspår O2 att 50 områden i Storbritannien kommer att få tillgång till 5G i sitt nätverk.

I ett uttalande sade Mark Evans, VD för O2s moderbolag, att “När vi slår på vårt nätverk över hela landet prioriterar vår intelligensledda utbyggnad nyckelområdena i städer först – de platser där våra kunder behöver och kommer att använda 5G mest. Vi ger också våra kunder maximal flexibilitet med våra branschledande anpassade planer, så att människor kan anta 5G vid en tidpunkt som passar dem. “

Kunderna kan bara välja mellan två 5G-telefoner tillgängliga: Samsung Galaxy S10 5G, som kommer att finnas tillgänglig den 8 augusti, och Xiaomi Mix 3 5G som kommer att säljas senare i augusti. Med ett så begränsat val kan det dock vara värt att vänta innan du köper en 5G-telefon.

Medan O2s 5G-teknik kanske inte omedelbart påverkar kunderna, arbetar det med Northumbrian Water Group för att avgöra hur 5G smarta sensorer kan övervaka vattenkvaliteten och bedöma läckor. Företaget utvärderar också användningen av AR-headset för realtidsstöd, som kommer att ansluta till internet via en 5G-anslutning. O2 har också haft liknande diskussioner med National Rail, som består av tjugoåtta privatägda tågföretag i Storbritannien.

Speciellt kommer O2 att vara den enda leverantören som inte använder Huawei-tekniken i sitt nätverk – istället beslutar att använda utrustning från Ericsson och Nokia – rapporterar BBC.

“Vi respekterar alla tre operatörer, de var noggranna i sina inlagor”, sa Evans till BBC. “Men vi var övertygade om att de bästa valen för oss just nu är våra nuvarande partners, som är Ericsson och Nokia.” Evans har inte uteslutit möjligheten att arbeta med Huawei i framtiden, när regeringen har beslutat om en politik.

Ex-kultursekreteraren Jeremy Wright sa att den brittiska regeringen “ännu inte är i stånd att avgöra vilken inblandning Huawei ska ha i tillhandahållandet av Storbritanniens 5G-nätverk”, även om det nyligen valts av statsminister Boris Johnson – som har en förhållande till president Trump – det är möjligt att Storbritannien kan ta en mer kritisk syn på den kinesiska chiptillverkaren.

Relaterade Artiklar

Back to top button