O2 lanserar sitt 5G UK-nÀtverk i fem brittiska stÀder

O2 lanserar sitt 5G UK-nÀtverk i fem brittiska stÀder

Uppdaterad 17.10.19: O2s 5G-nÀtverk har Àntligen gÄtt i drift, det sista av Storbritanniens största nÀtverk som slÄr pÄ nÀsta generations tÀckning.

Som rapporterats av BBC Àr Belfast, Cardiff, Edinburgh, Leeds och London de första som fÄr 5G pÄ O2, med företaget som börjar med stationer, köpcentra och idrottsarenor. Slough, dÀr O2 har sitt huvudkontor, har ocksÄ 5G-anslutning.

O2: s 5G-tÀckning kostar samma som 4G gör nu, Àven om detta inte inkluderar kostnaden för en 5G-kompatibel smartphone dÀr priserna kan skilja sig.

Original Story 07 /25/19: O2, en av de fyra största mobilnÀtsleverantörerna i Storbritannien, har sagt att den kommer att vÀnda omkopplaren pÄ sitt 5G-nÀt i oktober.

Belfast, Cardiff, Edinburgh, London, Slough och Leeds kommer att bli de första som fÄr snabbare internet, med 20 andra stÀder som fÄr 5G i slutet av Äret. Sommaren 2020 förutspÄr O2 att 50 omrÄden i Storbritannien kommer att fÄ tillgÄng till 5G i sitt nÀtverk.

I ett uttalande sade Mark Evans, VD för O2s moderbolag, att “NĂ€r vi slĂ„r pĂ„ vĂ„rt nĂ€tverk över hela landet prioriterar vĂ„r intelligensledda utbyggnad nyckelomrĂ„dena i stĂ€der först – de platser dĂ€r vĂ„ra kunder behöver och kommer att anvĂ€nda 5G mest. Vi ger ocksĂ„ vĂ„ra kunder maximal flexibilitet med vĂ„ra branschledande anpassade planer, sĂ„ att mĂ€nniskor kan anta 5G vid en tidpunkt som passar dem. “

Kunderna kan bara vÀlja mellan tvÄ 5G-telefoner tillgÀngliga: Samsung Galaxy S10 5G, som kommer att finnas tillgÀnglig den 8 augusti, och Xiaomi Mix 3 5G som kommer att sÀljas senare i augusti. Med ett sÄ begrÀnsat val kan det dock vara vÀrt att vÀnta innan du köper en 5G-telefon.

Medan O2s 5G-teknik kanske inte omedelbart pÄverkar kunderna, arbetar det med Northumbrian Water Group för att avgöra hur 5G smarta sensorer kan övervaka vattenkvaliteten och bedöma lÀckor. Företaget utvÀrderar ocksÄ anvÀndningen av AR-headset för realtidsstöd, som kommer att ansluta till internet via en 5G-anslutning. O2 har ocksÄ haft liknande diskussioner med National Rail, som bestÄr av tjugoÄtta privatÀgda tÄgföretag i Storbritannien.

Speciellt kommer O2 att vara den enda leverantören som inte anvĂ€nder Huawei-tekniken i sitt nĂ€tverk – istĂ€llet beslutar att anvĂ€nda utrustning frĂ„n Ericsson och Nokia – rapporterar BBC.

“Vi respekterar alla tre operatörer, de var noggranna i sina inlagor”, sa Evans till BBC. “Men vi var övertygade om att de bĂ€sta valen för oss just nu Ă€r vĂ„ra nuvarande partners, som Ă€r Ericsson och Nokia.” Evans har inte uteslutit möjligheten att arbeta med Huawei i framtiden, nĂ€r regeringen har beslutat om en politik.

Ex-kultursekreteraren Jeremy Wright sa att den brittiska regeringen “Ă€nnu inte Ă€r i stĂ„nd att avgöra vilken inblandning Huawei ska ha i tillhandahĂ„llandet av Storbritanniens 5G-nĂ€tverk”, Ă€ven om det nyligen valts av statsminister Boris Johnson – som har en förhĂ„llande till president Trump – det Ă€r möjligt att Storbritannien kan ta en mer kritisk syn pĂ„ den kinesiska chiptillverkaren.