O för Opera. Se vem som har fÄtt ett mÀrkesvarumÀrke

Opera, Opera internet browser, opera mobile browser, Opera latest version, Opera browser update, Internet, technology news

Opera betjÀnar nu över en miljard internetanvÀndare varje mÄnad.

Internet-stora Opera-programvaran har gÄtt för en uppdatering av varumÀrket med ett nytt utseende.
“Det Ă€r dags för en konsekvent varumĂ€rkesidentitet som Ă„terspeglar vad Opera handlar om: Vi vill göra det möjligt för fler mĂ€nniskor, pĂ„ fler platser, att uppleva det som betyder nĂ„got, nĂ€r det betyder mest”, sĂ€ger ett meddelande frĂ„n företaget.

Video: Opera-mÀrket

Operas nya varumĂ€rkesidentitet kretsar kring den omdesignade logotypen som bevarar den vĂ€lbekanta röda “O” men ser den som en “portal som snabbt kopplar in dig med det du letar efter pĂ„ nĂ€tet”. “Den tredimensionella” O “symboliserar en gateway som leder dig till mer: mer innehĂ„ll, fler upptĂ€ckter, fler svar, mer kommunikation, roligare, mer datasparning, mer liv – vad du Ă€n söker online, Opera hjĂ€lper dig att göra mer ! ”

Företaget sa att den utvidgade Opera-familjen och dess stĂ€ndigt vĂ€xande utbud av produkter och tjĂ€nster har vuxit utanför grĂ€nserna för ett mjukvaruföretag. ”Idag ser vi Opera mer som ett internetföretag som ger fantastiska upplevelser online. För att Ă„terspegla detta har vi tappat “programvaran” frĂ„n vĂ„r logotyp, “sa anteckningen.

Opera betjÀnar nu över en miljard internetanvÀndare varje mÄnad, mellan de 350 miljoner mÀnniskor runt om i vÀrlden som upplever internet via vÄra appar och tjÀnster och de 800 miljoner mÀnniskor som vi nÄr via Opera Mediaworks.

Den nya varumÀrkesidentiteten har inneburit ett tÀtt samarbete mellan Operas interna kreativa team och tvÄ oberoende byrÄer, UK-baserade DixonBaxi, som definierade den globala varumÀrket och kreativa strategin, och Anti frÄn Norge, som arbetade med den visuella identiteten.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.