Nytt material för telefonvÀskor lovar att lÄta 5G-signaler flöda

Nytt material för telefonvÀskor lovar att lÄta 5G-signaler flöda

Din millimetervĂ„g 5G-telefon kommer att behöva ett nytt fodral och materialföretaget D3O – som tillverkar fodral för Gear4, EFM och Zagg – tillkĂ€nnagav den hĂ€r veckan ett nytt material speciellt tillverkat för millimetervĂ„g 5G-system, som lyfter fram ytterligare ett problem med den snabba, men taggiga nya 5G-standarden.

CES 2020 Bug Art

5G kan fungera pĂ„ vilken frekvens som helst. I lĂ„g- och mellanband fungerar det ungefĂ€r som 4G. Men millimetervĂ„g 5G, de mycket högfrekventa vĂ„gorna som anvĂ€nds frĂ€mst av Verizon, Ă€r annorlunda. MillimetervĂ„g (mmWave) Ă€r tillrĂ€ckligt brĂ€cklig för att den blockeras av kroppar, vĂ€ggar, klĂ€der och tydligen telefonvĂ€skor. (Detta Ă€r ocksĂ„ en av anledningarna till att mmWave inte kommer att döda dig, sĂ„vida det inte Ă€r av en ljusstĂ„ng som faller pĂ„ ditt huvud – den kan inte ens trĂ€nga igenom din hud.)

Verizon och till viss del andra bÀrare har gÄtt djupt in pÄ mmWave eftersom det möjliggör mycket snabba hastigheter. Men det har varit vÀldigt svÄrt att arbeta med hittills med dyra antennemoduler, komplicerade konstruktioner och korta radier frÄn bÀrartorn. Just nu Àr det viktigt att klÀmma ut alla möjliga bitar av mmWave-signaler ur ett system, sÄ det Àr en riktig frÄga att se till att fall inte kvÀvs telefoner.

D3O 5G fodermaterial

Vi sĂ„g de första “5G-fĂ€rdiga fallen” frĂ„n Samsung för nĂ„gra mĂ„nader sedan, men det var inte klart om det bara var ett marknadsföringsspel. D3O gjorde det bara klart att det inte Ă€r det. Vanliga fodralmaterial kan minska mmWave-signaler, D3O hittade i studier, sĂ€nka mottagna hastigheter och öka batteriets tömning. SĂ„ företaget utvecklade ett slags bikakematerial fullt av luftbubblor, vilket minskar höljets densitet och dĂ€rför förbĂ€ttrar signalstyrkan.

“Analys av mĂ€tdata som erhölls visade att D3O med 5G Signal Plus Technology uppnĂ„dde i genomsnitt 37 procent mindre signalförlust Ă€n sin nĂ€rmaste konkurrent pĂ„ marknaden och övertrĂ€ffade alla jĂ€mförbara material”, sĂ€ger en D3O-vitbok.

LÄt mig nu klargöra att detta bara Àr ett problem för mmWave. De flesta lÀnder anvÀnder inte mmWave Àn. Storbrittanien? Ingen mmWave. Schweiz, Tyskland, Italien? Ingen mmWave. De kan anvÀnda frekvensen lÀngs vÀgen, men platser och bÀrare som kör mellanband eller lÄgband 5G borde vara bra med ett Àldre fodral.

Qualcomm och US FCC fortsÀtter att trycka mmWave. I Qualcomms fall beror det pÄ att det gör de enda tillgÀngliga mmWave-antennerna, och i FCC: s fall Àr det en lÀtt auktion, oanvÀnd bit av spektrum som inte tvingar byrÄn att fatta nÄgra hÄrda beslut om att flytta befintliga anvÀndare. Men tekniken fortsÀtter att trÀffa nya spÀrrar, vilket gör att jag fortsÀtter att vara orolig för dess kortsiktiga lönsamhet.

D3O: s nya material kommer att visas i “5G-ready” fall frĂ„n Gear4 i Ă„r, sĂ€ger företaget.