Nytt Är, ny stad: Homads kan koppla ihop dig med din nÀsta hyra

Nytt Är, ny stad: Homads kan koppla ihop dig med din nÀsta hyra

Med ökande frilans och mobil arbetskraft Àr möjligheten att plocka upp pinnar och flytta över hela landet enklare Àn nÄgonsin. Men tÀnk om du Àr över Airbnb-uthyrning och inte kan krascha pÄ en vÀns soffa?

Austin-baserade Homads har lösningen — mĂ„nadsvis uthyrning frĂ„n hyresvĂ€rdar. Det Ă€r för stabila proffs som behöver en plats i minst en mĂ„nad nĂ€r de lĂ€r kĂ€nna sina nya omgivningar – och husĂ€gare som vill ta emot dem. Som företaget noterar pĂ„ sin webbplats, “bachelor parties inte varar en mĂ„nad”; inga enorma husfester eller lĂ„nghelgkrigare hĂ€r.

Homads har en officiell nÀrvaro i större Texas-stÀder som Austin, Houston, Dallas och San Antonio, med planer pÄ ytterligare expansion. ett frÄgesport pÄ webbplatsen hjÀlper dig att ta reda pÄ vilka stadsdelar som kan vara bÀst. Du kan söka i stÀder som New York och LA, men för tillfÀllet Àr resultaten ganska begrÀnsade, sÄ Homads Àr sannolikt bÀst för dem som har tittat pÄ att flytta till Lone Star State.

Vi pratade med VD och grundare Vi Nguyen om denna nya trend i resor / liv för digitala infödingar. HÀr redigeras och sammanfattas utdrag ur vÄrt samtal.

BerÀtta för oss hur du sÄg ett gap pÄ marknaden för Homads.
NÀr jag var 22 flyttade jag till Austin, hittade den perfekta lÀgenheten, omgiven av bÀckar och trÀd, och var mycket glad. Men efter ett par veckor insÄg jag att allt stÀngde efter 22.00. Jag fick en riddelning i centrum, men det var. I grund och botten slutade jag gÄ ut, trÀffa mÀnniskor och göra de saker jag Àlskar. Jag blev isolerad i mitt eget omrÄde. Sedan insÄg jag lÄngsamt att jag inte var den enda. I vÄr forskning fann vi att 40 miljoner mÀnniskor flyttar varje Är, men 85 procent av dem Àr missnöjda med var de ursprungligen flyttade.

Homads VD och grundare Vi Nguyen

MÀnniskor behöver livskvalitet, inte bara pris och nÀrhet.
Exakt. Homads startade 2016 eftersom jag letade efter ett alternativ till att hyra ut min egendom. Det vĂ€xte till vad vi Ă€r idag – i huvudsak en “smart” omplaceringsspecialist med expertis inom medellĂ„ng sikt.

Ursprungligen startade du snarare Àn att ta VC-medel?
Bootstrapping hjÀlper dig att förstÄ din produkt och marknad och ger dig mycket frihet att testa och lÀra dig. NÀr du tar pÄ dig stora mÀngder pengar mÄste du hÄlla fast vid vad du gör, vilket inte alltid Àr korrekt eftersom det Àr sÄ tidigt. Vi tyckte inte att det var rÀtt tidpunkt för att prata med VC för finansiering men vet att det Àr en bra vÀg att gÄ nÀr vi skala.

Sedan gick du med i en inkubator / accelerator.
Vi gick med i Capital Factory för att vi visste att nĂ€tverket skulle vara till hjĂ€lp – lika mycket som att ha ett Harvard-nĂ€tverk eller komma frĂ„n ett ansedd Fortune 500-företag – eftersom vi kunde fĂ„ trovĂ€rdighet och nĂ€tverket snabbt. Acceleratorn lĂ„ter dig ta med ett helt team av mĂ€nniskor som stöder dig oavsett om det Ă€r företagspartnerskap, anslutningar till investeringar eller mentorskap.

Är det sant att din kloka bootstrapping innebar att du var tvungen att hyra ut din egen plats och lĂ€ger vid statsparken dĂ„ och dĂ„?
ha! Ja, jag började med att hyra ut varje rum / egendom som jag Àgde och slog lÀger i min Prius vid den tiden. De Àr fantastiska campingbilar om du inte visste!

Homads VD Vi Nguyens Prius

LÄt oss bli filosofiska ett ögonblick. Dina förÀldrar genomgick bÄda otroliga svÄrigheter som flyktingar frÄn Vietnam. Hur har det pÄverkat din kÀnsla av hem eller byggnadens bestÀndighet?
Det Àr en mycket intressant frÄga. Jag förstod aldrig vad det betydde för mina förÀldrar förrÀn jag gjorde en intervju med min pappa. Jag gick till University of Texas i Austin för radio-tv-film (koncentrerad pÄ dokumentÀr) och sociologi (koncentrerad till folkhÀlsa) sÄ jag började filma honom om hans erfarenheter med tanken att jag skulle göra en dokumentÀr en dag. I en av de senare intervjuerna började han öppna sig och blev extremt kÀnslomÀssig nÀr han pratade om det ögonblick han hörde om Saigons fall. Han pratade om vad det innebar att förlora sitt land. Jag insÄg att jag inte riktigt vet vad det betyder, för jag Àr frÄn USA. Alla hÀr kommer frÄn olika bakgrund. Vi Àr en smÀltdegel kontra Vietnam Àr dÀr vÄra mÀnniskor kommer frÄn och han vÀxte upp större delen av sitt liv dÀr.

Byggde du en personlig koppling till Vietnam?
Jag studerade utomlands i Vietnam i fyra mĂ„nader pĂ„ college. NĂ€r jag vĂ€xte upp i USA visste jag alltid att jag inte passade in helt; Jag vĂ€xte upp i Lake Worth, Texas, och vi var den enda asiatiska familjen i samhĂ€llet. SĂ„ jag trodde att jag skulle kĂ€nna mig hemma nĂ€r jag Ă„kte till Vietnam. Men dĂ„ insĂ„g jag att jag var en fot högre Ă€n alla (jag Ă€r 5’8 “) och det var uppenbart att jag inte var inhemsk vietnames. Det var av den erfarenheten jag fick veta att jag Ă€r vietnamesisk-amerikansk. och att kĂ€nna sig “hemma” var meningsfullt dĂ„, och dĂ€rifrĂ„n insĂ„g jag att “hem” verkligen Ă€r precis det som fĂ„r dig att kĂ€nna dig som dig.

Jag har observerat att för yngre mĂ€nniskor som flyttar till LA handlar det mindre om vad du kör och mer om var du bor – nĂ€ra platser de vill umgĂ„s och i omrĂ„den dĂ€r de kan undvika en sjĂ€lssugande pendling. Är det anledningen till att Homad Ă€r annorlunda – du ger oss nedĂ„t i grannskapet? Hur köper du dessa data?
Ja, du har precis rÀtt. Det finns massor av webbplatser dÀr ute som ger dig en enorm informationsdump, men fÄ dÀr ute koncentrerar sig verkligen pÄ de sociala faktorerna. Vi har en kombination av data med öppna kÀllor, till exempel rapporter om folkrÀkning och konsumentutgifter, och anvÀndargenererat innehÄll som kommer frÄn vÄra hyresgÀster, fastighetsmÀklare, husÀgare och boende.

Skulle du sÀga att du hjÀlper mÀnniskor att undvika det problem du hade vid 22 Ärs Älder och flytta till ett omrÄde som inte uppfyllde dina behov?
Ja. Eftersom det roliga med Homads Ă€r att vi hjĂ€lper dig att förstĂ„ vad som verkligen betyder nĂ„got för dig om var du verkligen vill bo. Inte bara i de saker du vet – dvs att vara nĂ€ra jobbet eller livsmedelsbutiker – utan vad som betyder för dig att du vet. Vi kan föreslĂ„ listor baserat pĂ„ dina direkta behov samt viktiga livsstilsfrĂ„gor genom vĂ„ra frĂ„gor. Vi tror pĂ„ att hjĂ€lpa upptagna mĂ€nniskor att flytta genom att göra det lĂ€ttare att fatta beslut. Ingen dataöverbelastning och beslutsutmattning hĂ€r. Vi gör all forskning för dig och lĂ€gger in arbetet för att lĂ€ra kĂ€nna vad som betyder mest för dig. Vi fĂ„r saker gjort.

Och Homads fÄr betalt genom att klippa?
Vi har för nÀrvarande hyresgÀsterna att betala 10 procent av bokningen och 3 procent frÄn husÀgaren. Med nya Àndringar av vÄr intÀktsmodell Àr vi glada att drastiskt sÀnka vÄra bokningsavgifter till 3 procent för hyresgÀsten och 3 procent för husÀgaren vilket gör Homads mer tillgÀngligt för personer som rör sig. Dessutom tjÀnar vi vÄra pengar genom att vara en affiliate-marknadsföringspartner och ta in mÀklare och andra partners i vÄrt nÀtverk.

Vilka tjÀnster erbjuder du efter att hyresavtalet har undertecknats?
Vi Ă€r mycket glada över nĂ€tverket vi bygger, vilket gör att nĂ„gon ny i staden snabbt kan fĂ„ rötter. Som transplantationer i samhĂ€llet glömmer vi ofta hur lĂ„ng tid det tar att hitta rĂ€tt gym, frisör eller till och med tandlĂ€kare. Vi vill alla kĂ€nna oss som hemma och den typ av gemenskap och kĂ€nsla som mĂ€nniskorna i grannskapet Ă€r det vi specialiserar oss pĂ„. VĂ„ra leverantörer sĂ€ljer inte dig pĂ„ vilka tjĂ€nster de tillhandahĂ„ller, eftersom du alltid kan Yelp det. De delar vilken typ av gemenskap och “en kĂ€nsla av hemma” de har.