Nyheter: Ny uppdatering gör att du kan ta bilder & amp; Videor direkt från Google Sök

Idag lade en uppdatering av serversidan till Google Sök till möjligheten att ta bilder och videor direkt från röstkommandon i Google Sök.

Ny uppdatering gör att du kan ta bilder och videor direkt från Google Sök
Ny uppdatering gör att du kan ta bilder och videor direkt från Google Sök

Säg bara “ta ett foto / en bild” eller “spela in / ta en video” från Google Sök, så öppnas din kameraapp automatiskt, antingen i kamera- eller videokameraläge, beroende på vilket kommando den fick.

När du väl startat trycker du bara på luckan som vanligt. Tänk på att om du har mer än en vanlig kameraapp installerad måste du välja en standard första gången du kör dessa kommandon.

Det här är bra för de ögonblick när du behöver spela in något snabbt och inte vill fumla med att öppna din kameraapp. Nästa gång du behöver ta ett foto i farten, svep bara uppåt från din låsskärm för att starta Sök, säg kommandot och snäpp bilden.

Så länge du använder den senaste versionen av Android (KitKat, 4.4.2) borde dessa uppdateringar redan ha träffat din enhet. Naturligtvis kommer detta att fungera för alla Android-enheter som kör KitKat, men om du redan har en genväg för kameran på din låsskärm (Galaxy-enheter) blir detta lite mindre meningsfullt. Återigen, om du befinner dig i Googles grepp som jag, kan detta bli din favoritmetod för snabba snaps och videor.

Relaterade Artiklar

Back to top button