Nyheter: Microsoft avbryter planerna för att föra Android-appar till Windows Mobile

Lite mindre än ett år efter att “Project Astoria” tillkännagav Microsoft meddelade torsdagen den 25 februari att det kommer att avsluta “Bridge”, vilket skulle ha fört Android-appar till Windows Store.

Microsoft avbryter planerna för att föra Android-appar till Windows Mobile

Microsoft tillkännagav också planer på att förvärva Xamarin, en plattformsleverantör som möjliggör utveckling av inbyggd app för Android, iOS och Windows i C #.

Windows fortsätter sitt arbete med “Project Islandwood”, dess broprogram för att föra iOS-appar till Windows Store. Utvecklare kan ladda ner en pre-release-version av bron på GitHub.

Som Kevin Gallo på Windows-bloggen sa, “Vi tillkännagav också Windows Bridge för Android (projektet” Astoria “) på Build förra året, och några av er har frågat om dess status. Vi fick mycket feedback om att ha två Bridge-tekniker att ta med kod från mobila operativsystem till Windows var onödigt, och valet mellan dem kunde vara förvirrande. Vi har noga övervägt denna feedback och beslutat att vi skulle fokusera våra ansträngningar på Windows Bridge för iOS och göra det till det enda Bridge-alternativet för att få mobilkod till alla Windows 10-enheter, inklusive Xbox och datorer. “

Så, Microsoft verkar vända sin strategi från april förra året. I stället för att använda Project Astoria för att få Android-appar till Windows Store ser de ut att försöka öka intresset genom att placera sina egna appar i Google Play Butik eller göra dem tillgängliga på andra sätt. Här är några:

Office-objektiv: förvandlar din kamera till en dokumentskanner Cortana: Microsofts röstassistent Hyperlapse: skapa eller redigera tidsfördröjningsvideor Office Suite: Microsoft Office-datorer appar på mobilen Anslutningar: Microsofts kontakter-app för Android med påminnelsefunktioner Mimicker Alarm: alarmklockapp vilket gör försov svårt SwiftKey: långvarig Android- och iOS-tangentbordsapp som förvärvades av Microsoft

Eller det kan vara lika enkelt som att vilja tjäna mer pengar. Xamarin har redan mer än 15 000 kunder och antalet kommer säkert att öka med Microsofts stöd. Dessutom är förmågan att enkelt utforma appar på alla tre plattformar säkert lockande – varför bry sig om att börja med en när du kan ha alla tre? Även små utvecklare kan använda Xamarins “Indie” -paket för endast $ 25 per månad.

Vi måste vänta och se om det här senaste försöket att bygga en Universal Windows-plattform kommer att löna sig för Windows. Det kan vara det skak som företaget behöver för att få fler potentiella kunder som säljs på en Windows Phone (de ligger ganska långt efter just nu). Även om det inte spelar ut så kommer de att tjäna pengar om de kan övertyga utvecklare att använda Xamarins plattform för att skapa nya appar, men nu verkar det som om deras fokus har flyttats till iOS-appar.

Relaterade Artiklar

Back to top button