Nyheter: Kommer Streetview till Apple Maps? NYC kan hålla svaret

Apple Maps. I flera år nu har dess rykte varit det som en punchline. Även om Apple och Google kämpar för överlägsenhet i de flesta hårdvaru- och programvarukategorier, är det i kartspelet ingen fråga vem som har den överlägsna appen. Men dagens nyheter visar att Apple utvidgar de städer som det planerar att samla in gatuinformation från, vilket öppnar spekulationer om att de inte är redo att kasta in handduken på Apple Maps.

Webbplatsen för Apple Maps-fordon innehåller information om varje stad och land Apple kommer att köra igenom snart och samla in data för inget annat ändamål än “Apple kör fordon runt om i världen för att samla in data som kommer att användas för att förbättra Apple Maps. En del av denna information kommer att publiceras i framtida Apple Maps-uppdateringar. “

På klassiskt Apple-sätt låter den här informationen spännande, men den är inte särskilt användbar. Men det väcker många frågor. Varför tar Apple sin datainsamlingsflotta till sju amerikanska stater och tre andra länder? För vad, en glädjetur? Det är mycket tid och många mil – och om de använder Apple Maps för att komma runt – vem vet hur lång tid det tar att slutföra dessa resor. Tack och lov finns det ledtrådar till deras planer.

Ett stort stopp för Apples fordon i sommar är New York City. De fyra stadsdelarna som spelar roll, och sedan den konstiga. Du vet vilken jag pratar om.

Apple startar i The Bronx och Queens den 24 april – 7 maj och kommer att expandera genom resten av stadsdelarna under sina andra testperioder, 8 – 21 maj, och 22 maj – 4 juni. Det här är viktigt. Street View är en mördare-app i NYC för både turister och lokalbefolkningen. Apple spenderar för mycket tid i staden för att bara passera igenom. De måste planera något med den här stora investeringen i New York, och Streetview skulle vara mycket meningsfullt som det de utvecklar.

Kommer Streetview till Apple Maps?  NYC kan hålla svaret

Skulle all denna ansträngning till och med ha någon betydelse? Visst, Apple kan vara på lika villkor för Google Maps. Vem vet, de kan till och med överträffa dem. Men även om Apple Maps fixades och förvandlades till den bästa kartappen för allmänheten, skulle den någonsin kunna skaka rykte mot den? Jag är inte så säker. Apple har haft sina ögonblick över Google Maps, precis som Google Maps har haft sina egna brister. Men ingen skojar om hur trasig Google Maps är. Vi minns alla Apples episka kartfel. Det är alltför inblandat i vår tekniska kultur, och jag undrar om det alltid kommer att följa Apple, oavsett vad de gör med appen.

Missa inte: Apple Maps Parodier får storbildsbehandling; Batman, Katniss och Jack går vilse

Relaterade Artiklar

Back to top button