Nyheter: iOS 12 är nu öppen för offentliga betatestare. Så här installerar du det på din iPhone just nu

Timmar efter att iOS 11.4.1 beta 4 släpptes måndagen den 25 juni var Apples webbsida för sina offentliga betaprogram inte tillgänglig på grund av en “uppdatering”. Visst nog, det innebar att den offentliga betaversionen för iOS 12 förbereddes för att sjunka strax därefter, vilket är exakt vad som hände. Med andra ord kan du nu installera iOS 12 på din iPhone utan ett utvecklarkonto!

Det finns många problem inom iOS 12 beta just nu, och det är att förvänta sig. Det är trots allt beta-programvara och är inte ett tecken på hur smidigt iOS 12 kommer att köras när en stabil utgåva händer i september. Funktioner kan också komma och gå, och appar från tredje part kanske inte spelar bra med denna beta-programvara, så kom ihåg allt detta om du planerar att uppdatera din iPhone till iOS 12.

Steg 1: Arkivera en iOS 11-säkerhetskopia

Om du planerar att köra detta på din primära enhet är det viktigt att du gör en säkerhetskopia som du kan återställa till om du väljer att lämna betaprogrammet och återgå till iOS 11. Utan en säkerhetskopia av ditt nuvarande iOS 11-system kommer du inte kunna nedgradera om iOS 12 inte fungerar korrekt på din enhet.

Till exempel, om din favoritapp inte fungerar bra med iOS 12, vill du nedgradera tillbaka tills den fungerar, så se till att du arkiverar en iOS 11-säkerhetskopia!

Du kan göra en vanlig säkerhetskopia antingen via iTunes eller iCloud, men du kan bara skapa en arkiverad säkerhetskopia med iTunes. En arkiverad säkerhetskopia eliminerar risken för att skriva över något nästa gång din iPhone säkerhetskopierar med iOS 12 installerad.

När du har säkerhetskopierat med iTunes väljer du “iTunes” i menyraden, sedan “Inställningar” och klickar på fliken “Enheter”. Leta upp och högerklicka på din säkerhetskopia i listan och välj sedan “Arkiv” för att skydda den. Från och med nu, när du säkerhetskopierar din iPhone med iOS 12, sparas den säkerhetskopian separat och lämnar din arkiverade iOS 11-säkerhetskopia orörd och kan återställas om något händer.

iOS 12 är nu öppen för offentliga betatestare. Så här installerar du det på din iPhone just nu

Detta är bara användbart så länge Apple signerar iOS 11, och de förväntas inte sluta underteckna det förrän i oktober 2018, åtminstone några veckor efter att iOS 12 har släppts till alla enheter, inte bara offentliga betatestare. Om du vill nedgradera efter den tidsperioden måste du ha sparat dina SHSH2-blob för att lura iTunes att återställa till en äldre version.

Steg 2: Installera iOS 12 Public Beta

Innan du kan börja testa iOS 12 på din iPhone måste du registrera dig i Apple Beta-programvaran. Om du tidigare använde iOS 11 beta behöver du inte registrera dig igen, men du kan behöva göra den här processen för att uppdatera till iOS 12 beta … du får inte en OTA-uppdatering från iOS 11.4. 1 beta 4 till iOS 12 offentlig beta 1.

    Gör en arkiverad säkerhetskopia om du inte redan har gjort det. Gå till beta.apple.com på din iPhone. Tryck på knappen “Registrera dig”. Om du redan är en betaanvändare väljer du “Logga in”. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Läs och acceptera Apple Beta-programvaruavtalet. Registrera din enhet på beta.apple.com/profile. Tryck på knappen “Ladda ner profil”. Tryck på “Tillåt” när du uppmanas att visa konfigurationsprofilen. Tryck på “Installera” när iOS 12 Beta-programvaruprofil visas. Ange ditt lösenord. Tryck på “Installera” igen på Samtycke formulär, följt av “Installera” ännu en gång. Starta om din iPhone. Gå till Inställningar -> Allmänt -> Programuppdatering. Slutför nedladdningen och installationen av iOS 12 beta precis som alla andra uppdateringar.

För mer information, se till att läsa vår fullständiga guide för installation av iOS 12.

iOS 12 är nu öppen för offentliga betatestare. Så här installerar du det på din iPhone just nu
iOS 12 är nu öppen för offentliga betatestare. Så här installerar du det på din iPhone just nu

Välkommen nu till iOS 12 beta! För att se allt du kan göra med ditt nya system, kolla in vår sammanfattning av coola iOS 12-funktioner. Låt oss veta i kommentarerna nedan alla buggar och fel som du kan uppleva. Och om de blir för mycket för dig att bära, kan du alltid nedgradera tillbaka till iOS 11.4.

Missa inte: De coola nya funktionerna i iOS 12 för iPhone

Relaterade Artiklar

Back to top button