Nyheter: Drop That Kindle – Amazon tar bort krypteringsstöd för brandtabletter (Uppdatering: Det kommer tillbaka)

Om du har personlig information lagrad på en Kindle Fire-surfplatta, varnas att Amazon har tagit bort krypteringsstöd för Fire OS 5.

Släpp den tändaren - Amazon tar bort krypteringsstöd för brandtabletter (uppdatering: den kommer tillbaka)

Så om du har saker på dessa enheter … kanske en risque-bok, eller privata anteckningar eller bilder som du hellre inte vill släppa ut till världen, nu är det dags att ta bort dem. Och om inte Amazon ändrar sig och återaktiverar kryptering, använd inte din enhet för något personlig, eftersom alla som får tag på det kommer att kunna få tillgång till allt på det.

Uppdatering: 8 mars 2016

Amazon har rapporterat till Reuters att företaget kommer att få tillbaka kryptering till sina Fire-tabletter efter uppståndelse om att online-återförsäljaren tar bort den från Fire OS 5, den nuvarande iteration av sin anpassade Android-hud.

“Vi kommer att returnera alternativet för kryptering med full disk med en Fire OS-uppdatering som kommer till våren”, säger företagets taleskvinna Robin Handaly till Reuters.

Detta kommer dagar efter att Amazon gemensamt lämnat in ett amicus-kort för att erbjuda stöd mot Apples kamp mot FBI.

Avsluta uppdatering

Amazon erbjöd ingen förklaring till beslutet, men det är troligen en produkt av Apples pågående oenighet med den amerikanska regeringen. Det är dock ett konstigt drag, eftersom andra tekniska giganter som Google, Microsoft och Facebook, liksom en massa andra, har lagt sitt stöd bakom Apple.

Kan det vara så att Amazon har en tarmkänsla av att Apple inte kommer att vinna sin kamp med regeringen och förebyggande avskaffar kryptering så att den aldrig behöver föra en liknande kamp? Eller kanske försöker det bara vinna regeringen när så många andra företag motsätter sig det?

Hela denna fråga väcker också frågan hur säker du kan känna om du har ett Echo, Amazons röststyrda smarta enhet. Echos mikrofon är alltid på och allt det hörs säger du kommer att skickas till Amazon för “bearbetning”. Om du har en, skulle jag se till att ha några viktiga konversationer ute i D Pod så att HAL..fel, Alexa hör dig inte.

Om du vill hålla din Kindle Fire-surfplatta krypterad och inte har uppgraderat till Fire OS 5 än, inte. Du kanske kör gammal programvara, men åtminstone är du säker. Och en gång till. Om du använder en Kindle Fire-surfplatta som har uppgraderats till Fire OS 5 är din enhet inte längre säker, så ta bort all din personliga information och se till att du inte använder enheten för något personligt i framtiden.

Relaterade Artiklar

Back to top button