Nyheter: Apple utvecklar nytt iPhone-grafikchip

Apple håller på att utveckla sina egna grafikprocessorer för framtida iPhones, enligt färska rapporter.

Medan teknikjätten har varit tyst om nyheterna, bekräftade sin affärspartner Imagination Technologies, en chiptillverkare, att Apple inte kommer att använda sin immateriella egendom för GPU-chips inom de närmaste 15–24 månaderna.

Den här veckan släppte Imagination Technologies ett uttalande som förklarade situationen, som lyder:

Apple har använt Imaginations teknik och immateriella rättigheter i många år. Det har legat till grund för grafikprocessorenheter (“GPU”) i Apples telefoner, surfplattor, iPods, TV-apparater och klockor. Apple har hävdat att de har arbetat med en separat, oberoende grafisk design för att kontrollera sina produkter och kommer att minska sitt framtida beroende av Imaginations teknik. “

– Imagination Technologies

Det brittiska företaget tillade att Apple inte hade specificerat att det inte längre skulle behöva Imaginations teknik, trots att Imagination begärde bekräftelse.

Även om produktionen av ett nytt GPU-chip kommer att väcka många är det ovälkomna nyheter för Imagination, som litar på Apple för hälften av sina intäkter. I själva verket är Apple enligt uppgift Imagination största kund med en ägarandel på 8% i sin verksamhet. Reuters rapporterar att teknikföretagets aktiekurs sjönk med mer än 70% sedan de avslöjade nyheterna på måndag.

Apple utvecklar nytt iPhone-grafikchip

Uppenbarligen tar Fantasi inte situationen liggande. Företaget uppgav att det skulle vara svårt för Apple att själva tillverka en GPU utan att kränka Imaginations immateriella rättigheter.

Nyheten kommer ett år efter att rykten om att Apple planerade att köpa Imagination bekräftades, men uppenbarligen inte passerade. Sex månader senare visade det sig att Apple hade pocherat ett antal ingenjörer från Imagination, vilket är vettigt, mot bakgrund av GPU-avslöjandet den här veckan.

Denna utveckling kan ge mycket intressant drama om Apple skulle lyckas producera en GPU som är radikalt annorlunda än deras samarbete med Imagination. Men den senare sa också att de fortfarande förhandlade med Apple om “potentiella kommersiella arrangemang”, så vi får vänta och se.

Tror du att Apples laboratorier kan producera en GPU som inte bara är helt igång utan också bättre än Imaginations teknik? Tar de ett steg längre, kan de göra det samtidigt som de undviker en massiv patentärende? Låt oss veta i kommentarsektionen nedan.

Håll din anslutning säker utan en månadsräkning. Få en livstidsprenumeration på VPN Unlimited för alla dina enheter med ett engångsköp från den nya Icon Hub Shop och titta på Hulu eller Netflix utan regionala begränsningar.

Köp nu (80% rabatt)>

Relaterade Artiklar

Back to top button