Nyheter: Apple utvecklar nytt iPhone-grafikchip

Apple Developing New iPhone Graphics Chip

Apple hÄller pÄ att utveckla sina egna grafikprocessorer för framtida iPhones, enligt fÀrska rapporter.

Medan teknikjĂ€tten har varit tyst om nyheterna, bekrĂ€ftade sin affĂ€rspartner Imagination Technologies, en chiptillverkare, att Apple inte kommer att anvĂ€nda sin immateriella egendom för GPU-chips inom de nĂ€rmaste 15–24 mĂ„naderna.

Den hÀr veckan slÀppte Imagination Technologies ett uttalande som förklarade situationen, som lyder:

Apple har anvĂ€nt Imaginations teknik och immateriella rĂ€ttigheter i mĂ„nga Ă„r. Det har legat till grund för grafikprocessorenheter (“GPU”) i Apples telefoner, surfplattor, iPods, TV-apparater och klockor. Apple har hĂ€vdat att de har arbetat med en separat, oberoende grafisk design för att kontrollera sina produkter och kommer att minska sitt framtida beroende av Imaginations teknik. “

– Imagination Technologies

Det brittiska företaget tillade att Apple inte hade specificerat att det inte lÀngre skulle behöva Imaginations teknik, trots att Imagination begÀrde bekrÀftelse.

Även om produktionen av ett nytt GPU-chip kommer att vĂ€cka mĂ„nga Ă€r det ovĂ€lkomna nyheter för Imagination, som litar pĂ„ Apple för hĂ€lften av sina intĂ€kter. I sjĂ€lva verket Ă€r Apple enligt uppgift Imagination största kund med en Ă€garandel pĂ„ 8% i sin verksamhet. Reuters rapporterar att teknikföretagets aktiekurs sjönk med mer Ă€n 70% sedan de avslöjade nyheterna pĂ„ mĂ„ndag.

Apple utvecklar nytt iPhone-grafikchip

Uppenbarligen tar Fantasi inte situationen liggande. Företaget uppgav att det skulle vara svÄrt för Apple att sjÀlva tillverka en GPU utan att krÀnka Imaginations immateriella rÀttigheter.

Nyheten kommer ett Är efter att rykten om att Apple planerade att köpa Imagination bekrÀftades, men uppenbarligen inte passerade. Sex mÄnader senare visade det sig att Apple hade pocherat ett antal ingenjörer frÄn Imagination, vilket Àr vettigt, mot bakgrund av GPU-avslöjandet den hÀr veckan.

Denna utveckling kan ge mycket intressant drama om Apple skulle lyckas producera en GPU som Ă€r radikalt annorlunda Ă€n deras samarbete med Imagination. Men den senare sa ocksĂ„ att de fortfarande förhandlade med Apple om “potentiella kommersiella arrangemang”, sĂ„ vi fĂ„r vĂ€nta och se.

Tror du att Apples laboratorier kan producera en GPU som inte bara Àr helt igÄng utan ocksÄ bÀttre Àn Imaginations teknik? Tar de ett steg lÀngre, kan de göra det samtidigt som de undviker en massiv patentÀrende? LÄt oss veta i kommentarsektionen nedan.

HÄll din anslutning sÀker utan en mÄnadsrÀkning. FÄ en livstidsprenumeration pÄ VPN Unlimited för alla dina enheter med ett engÄngsköp frÄn den nya Icon Hub Shop och titta pÄ Hulu eller Netflix utan regionala begrÀnsningar.

Köp nu (80% rabatt)>