Nyheter: Apple skickade precis ut iOS 12 Beta 10 för iPhone till utvecklare

Apple släppte den tionde iOS 12-utvecklarbetan oväntat torsdag eftermiddag den 23 augusti. Uppdateringen kommer bara tre dagar efter lanseringen av iOS 12-utvecklarbeta 9, ett överraskande drag för Apple, även med de oregelbundna utgåvor som företaget har gjort de senaste veckorna .

Dev beta 10 verkar inte införa några betydande förändringar för utvecklare, det verkar snarare levereras med mindre buggfixar och säkerhetsuppdateringar. Enligt dev beta 10: s release-kommentarer är den enda ändringen från dev beta 9 en ny fråga där knapptexten “Lägg till i Siri” och “Tillagd till Siri” inte är lokaliserad när man använder INUIAddVoiceShortcutButton.

Anteckningarna utelämnar ett fel från Wallet, där Apple Pay skulle bli otillgänglig. Apple listar inte problemet som löst, men det visas inte längre i utgåvan, så vi antar att det har tagits om.

För att ladda ner och uppdatera din iPhone till iOS 12 dev beta 10 måste du först vara en registrerad utvecklare med en giltig konfigurationsprofil. Om du har aktiverat iOS 12: s nya “automatiska uppdateringar” kan du låta programvaran uppdateras över natten. För att ladda ner beta just nu startar du appen Inställningar, väljer “Allmänt” och sedan “Programuppdatering”. Tryck på “Ladda ner och installera” och följ sedan anvisningarna på skärmen för att ladda ner och installera iOS 12 dev beta 10.

Apple pressade precis ut iOS 12 Beta 10 för iPhone till utvecklare
Apple pressade precis ut iOS 12 Beta 10 för iPhone till utvecklare

Lösta problem

Enligt Apples release-meddelanden löser iOS 12 dev beta 10 inga problem från dev beta 9.

kända problem

Följande är en lista över alla kända problem i iOS 12 dev beta 10. Nya problem visas i fetstil:

App Store:

Medan du är inloggad med ett produktionskonto och testar med ett sandlåda-konto, försöker du hämta ett nytt giltigt kvitto visar en inloggningsprompt för produktionskontot utan möjlighet att byta till sandlådekontot. (42862150) – Lösning: För teständamål hämtar StoreKit-samtal som att göra ett köp och återställa transaktioner ett nytt kvitto. Alternativt kan du logga ut från produktionskontot.

CoreGraphics:

Olika CoreGraphics-samtal har hårdnat mot att fortsätta med ogiltiga parametrar. I iOS 12 beta kan dessa samtal nu returnera NULL eller återkomma tidigt. (38344690)

HomeKit:

Att bjuda in iOS 11-användare som har flera e-postadresser kopplade till sitt Apple-ID till ett hem kanske inte lyckas. (41033550) – Lösning: Skicka inbjudan till en annan e-postadress eller ett telefonnummer som är kopplat till Apple-ID för iOS 11-användaren.

Kartor:

Trafikdata kanske inte visas. (43254370) – Lösning: Tryck på “i” -knappen för att avslöja Maps-inställningar och slå på Traffic-omkopplaren.

MediaPlayer Framework:

När en köTransaktion utförs på applicationQueuePlayer för att ändra positionen för en låt, återgår kön oförändrad. (39401344)

Telefon och FaceTime:

Group FaceTime har tagits bort från den första utgåvan av iOS 12 och kommer att levereras i en framtida programuppdatering senare i höst. I iOS 12 beta är kameraeffekter i meddelanden endast tillgängliga på iPhone SE och iPhone 6s eller senare och är inte tillgänglig på iPad. Kameraeffekter i FaceTime är endast tillgängliga på iPhone 7 eller senare och är inte tillgängliga på iPad. Wi-Fi-samtal kan sluta oväntat när du byter från Wi-Fi till mobil när du är i T-Mobile-nätverket. (39251828)

Skärmtid:

Start- och stopptiderna för stillestånd kan ändras oväntat om de konfigurerades före installation av iOS 12 beta 9. (43393555) – Lösning: Uppdatera alla enheter som är associerade med iCloud-kontot till iOS 12 beta 9 och återställ start- och stopptiderna för stillestånd . Efter uppdatering till iOS 12 beta 7 eller senare bör föräldrar ändra lösenkoden för skärmtid för att förhindra att barn loggar ut från iCloud eller ändrar systemtiden. (42879250) “Picked Up Phone” -statistik kan vara uppblåst på grund av datasynkronisering från andra enheter som är inloggade på samma iCloud-konto. (39917173)

Siri:

När du använder INUIAddVoiceShortcutButton är knapparna “Lägg till i Siri” och “Tillagd till Siri” inte lokaliserade. (43251696) – Lösning: För att lokalisera knapparna “Lägg till i Siri” och “Tillagd till Siri”, inkludera lokaliseringar för den här texten i strängfilerna i din appbunt. Medan flera åkdelningsappar är installerade kan Siri öppna appen istället för att tillhandahålla en ETA eller plats när du blir ombedd. (42324032) – Lösning: Be Siri om ETA eller plats igen. Siri-genvägar fungerar kanske inte om en enhet är låst. (41307405) Siri-förslag för genvägar är aktiverade på iPhone 6s eller senare, iPad Pro, iPad (5: e generationen eller senare), iPad Air 2 och iPad mini 4. (40669231)

UIKit:

Du kan stöta på problem med systemLayoutSizeFitting (_ 🙂 när du använder en UICollectionViewCell-underklass som kräver updateConstraints (). (42138227) – Lösning: Ring inte cellens setNeedsUpdateConstraints () -metod om du inte behöver stödja ändringar av begränsningar i realtid. Om du behöver stödja ändringar av livebegränsningar, ring updateConstraintsIfNeeded () innan du ringer till systemLayoutSizeFitting (_ :).

Xkod:

När du använder meddelanden i iOS-simulatorn kanske ett meddelande inte levereras från användare A till användare B. (40916530) – Lösning: Skicka ett meddelande från användare B till användare A.

Apples släppschema för betas har varit överallt de senaste veckorna. Företaget släppte dev beta 7 den 13 augusti, men drog det snabbt på grund av stabilitetsproblem. Två dagar senare släppte företaget dev beta 8 som en patch för buggy beta, efter det med dev beta 9 på måndagen den 20 augusti. Dev beta 10 markerar den fjärde betaversionen på ungefär tio dagar.

Denna snabba takt är inte helt chockerande när man överväger närheten till iOS 12: s officiella release. Medan Apple inte har något datum bekräftat ännu, kanske vi ser Golden Master (GM) bygga för utvecklare så snart den 12 september, eftersom det här är det datum Apple ryktas att tillkännage 2018-serien av iPhones. Den stora offentliga utgåvan följer historiskt en vecka senare, så förvänta dig att den sjunker den 19 september.

Missa inte: Allt vi vet hittills om iPhone 2018

Relaterade Artiklar

Back to top button