NYC Tech Kiosks Gå med i protester genom att ange namn på mördade svarta amerikaner

Kan en kiosk bestraffas för protester efter utegångsförbud? Med början för två dagar sedan – dagen efter att New York City-regeringen började införa utegångsförbud – började LinkNYC-internetkiosker över hela staden att visa namnen på svarta amerikaner som dödades av polisen och andra, som den inversa redaktören Jacob Kleinman och en massa andra användare på Twitter.

Tweet

“LinkNYC hackades inte”, sa företaget på Twitter. “Vi publicerade namnen på alla 1 780 Link-kiosker som börjar den 2 juni och kommer att fortsätta att göra det.”

De aktuella namnen som visas i rotation med annat LinkNYC-innehåll är Trayvon Martin, Eric Garner, Michael Brown, Tamir Rice, Freddie Gray, Philando Castile, Sandra Bland, Ahmaud Arbery, Breonna Taylor och George Floyd, enligt Spectrum News.

Tweet

Åtminstone en kiosk visade också ett meddelande som sa “United States of America: Season Finale”, men att en är en klistermärke och inte ansluten till LinkNYC.

LinkNYC-maskiner har blivit en fixtur på NYC-gator sedan deras första lansering 2016. De erbjuder snabbt Wi-Fi, telefonsamtal, USB-laddning och en enorm skärm som visar en roterande uppsättning betald reklam och inspirerande medborgerligt innehåll, som roliga citat om New York från kända författare och sådant.

LinkNYC-kiosker drivs av staden och CityBridge, ett konsortium som inkluderar Qualcomm, ett företag som heter CIVIQ Smartscapes och Intersection. Korsningen har nära band till Google; dess ordförande, Dan Doctoroff, är också VD för Sidewalk Labs, en stadsutvecklingsstart som finansieras av Googles förälder Alphabet.

Kioskarna, som också innehåller kameror, har kritiserats av olika förespråkare för relativt grumliga policyer för integritet och datadelning, även om företaget säger “LinkNYC använder inte Wi-Fi-sniffers eller andra sensorer för att spåra människor.”

Teknikföretag har spunnit ut en rad meddelanden mot rasism de senaste dagarna, det senaste från Apple, där VD Tim Cook skriver “Medan våra lagar har förändrats är verkligheten att deras skydd fortfarande inte tillämpas allmänt. Vi har sett framsteg sedan Amerika jag växte upp i, men det är också sant att färgsamhällen fortsätter att uthärda diskriminering och trauma. “

I New York attackerade upploppspolisen en fredlig folkmassa i Brooklyn och bröt upp andra marscher över hela landet när de verkställde det nya utgångsförbudet klockan 20, enligt. Vid sen kväll kan det ha lämnat de tysta kioskerna som de högsta rösterna på gatorna som fortsätter protesterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button