Nya FCC-ÄtgÀrder kan komplicera VoIP-verksamhet för företag

Nya FCC-ÄtgÀrder kan komplicera VoIP-verksamhet för företag

Om du anvÀnder ett telefonlinje med flera linjer, oavsett om det Àr ett lokalt PBX-system eller ett molnhostat Voice-over-IP-system (VoIP), kommer den amerikanska federala regeringen snart att krÀva att du gör nÄgra Àndringar. Dessutom kan det finnas funktioner i ditt VoIP-system som du inte kan anvÀnda pÄ samma sÀtt som du har kunnat anvÀnda dem tidigare. Dessa förÀndringar, som intrÀffade i en uppsjö av Federal Communications Commission (FCC) -aktivitet denna mÄnad, kommer att pÄverka allt frÄn hur du ringer 911 till hur ditt nummerpresentation fungerar.

TillgĂ„ngsreglerna för 911 har redan antagits och de Ă€ndringar som FCC tillkĂ€nnagav genomför den lagstiftningen. De gĂ€ller för flerlinjetelefonsystem, inklusive företags VoIP specifikt. De nödvĂ€ndiga Ă€ndringarna inkluderar möjligheten för telefonanvĂ€ndare att ringa 911 utan att behöva ringa en Ă„tkomstkod för att nĂ„ en extern linje och ett krav att tillhandahĂ„lla en “avsĂ€ndbar plats” med den information som tillhandahĂ„lls med ett 911-samtal. Den avsĂ€ndbara platsen inkluderar den fysiska gatuadressen för platsen frĂ„n vilken samtalet kommer och den specifika interna platsen, sĂ„som ett hotellrumsnummer, svitnummer eller vĂ„ningsnummer.

MĂ„nga, om inte de flesta, affĂ€rstelefonsystem krĂ€ver att anvĂ€ndare ringer ett nummer (ofta “9”) för att nĂ„ en extern linje sĂ„ att de kan ringa 911. De nya reglerna krĂ€ver en Ă€ndring av telefonens systemprogramvara sĂ„ att man helt enkelt ringer 911 utan det externa Ă„tkomstnumret fungerar. Observera att denna lagstiftning ocksĂ„ krĂ€ver att tillĂ€gg som normalt inte har tillgĂ„ng till externa linjer ocksĂ„ kan ringa 911.

Kravet “avsĂ€ndbar plats” innebĂ€r att du mĂ„ste se till att du har en fysisk plats i filen för varje tillĂ€gg i ditt telefonsystem. Denna platsinformation mĂ„ste inkludera den fysiska gatuadressen samt platsen inne i byggnaden eller nĂ„gon annanstans pĂ„ grunden dĂ€r samtalet hĂ€rstammar. Chansen Ă€r god att du redan har den hĂ€r informationen men du mĂ„ste kontrollera.

En nödtelefon 911

Undvika falska samtal via nummerpresentation

BÄda dessa Àndringar krÀver programuppdateringar av din PBX- eller VoIP-leverantör, och det borde ske ganska snart eftersom det faktum att detta krav kommer har varit kÀnt ett tag. Men en annan förÀndring som pÄverkar ditt affÀrstelefonsystem hÀnde med lite mindre varsel, och det Àr anti-spoofing-anstrÀngningarna frÄn FCC. Kort sagt krÀver FCC att nummerpresentatören ska vara verklig, vilket innebÀr att de korrekt Äterspeglar ditt företags telefonnummer och namn och att de kan verifieras.

FCC har efterlyst ett toppmöte med branschledare för att diskutera hur man blockerar olagliga robocalls och sms-falska SMS. ByrĂ„n driver stöd för ett ramverk av sammankopplade standarder som heter SHAKEN / STIR. Enligt FCC: s webbplats Ă€r SHAKEN / STIR “akronymer för signaturbaserad hantering av pĂ„stĂ„dd information med hjĂ€lp av toKENs (SHAKEN) och Secure Telephone Identity Revisited (STIR)”. SHAKEN / STIR inkluderar möjligheten att automatiskt verifiera nummerpresentation som presenteras för varje telefonsamtal. Detta kan pĂ„verka VoIP-affĂ€rssystem som lĂ„ter kunder ersĂ€tta sitt nummer-nummer med ett nummer som de vill ska visas. Normalt anvĂ€nds denna funktion för saker som att lĂ„ta dina filialer ha nummerpresentatör som rapporterar sina samtal som kommer frĂ„n huvudvĂ€xeln i företagets huvudkontor eller kanske försĂ€ljningsavdelningen.

Problemet Ă€r att detta kan vara i konflikt med 911-samtalskraven, och det kan innebĂ€ra att det ersĂ€ttande nummerpresentatören visas som falskt under verifieringsprocessen. “Substitute Caller ID” kan ocksĂ„ vara problematiskt nĂ€r det gĂ€ller SMS-sms, vilket i stor utstrĂ€ckning stöds av affĂ€rs-VoIP-system eftersom falska nummer för sms ocksĂ„ kommer att vara olagliga.

Substitute Caller ID Ă€r en stor sak för företags VoIP-leverantörer eftersom det Ă€r ett sĂ€tt de mĂ„ste skilja pĂ„ sina produkter. Det anvĂ€nds ocksĂ„ i stor utstrĂ€ckning och Ă€r inte tĂ€nkt att vara vilseledande. Men anti-spoofing och anti-robocall anstrĂ€ngningar kan pĂ„verka detta. “Att stoppa olagliga och trakasserande robocalls Ă€r en topprioritet för RingCentral och vĂ„ra kunder”, sĂ€ger Curtis Peterson, Senior Vice President of Operations pĂ„ RingCentral, i ett e-postmeddelande. Företaget tillhandahĂ„ller en djup portfölj av kommunikationstjĂ€nster, inklusive vĂ„r Editors ‘Choice-vinnare i kategorin företagstelefon, RingCentral Office (19,99 dollar pĂ„ RingCentral), vilket innebĂ€r att det har varit medveten om och förberett sig för dessa nya regler under en tid.

“Samtidigt förstĂ„r vi att det finns legitima skĂ€l att ersĂ€tta nummerpresentation, och det Ă€r viktigt för vĂ„ra kunder att de kan fortsĂ€tta att anvĂ€nda ersĂ€ttning för nummerpresentation för sina legitima Ă€ndamĂ„l,” fortsatte Peterson. “Av den anledningen har RingCentral varit aktivt engagerad i branschen och med tillsynsmyndigheter för att se till att dessa anvĂ€ndningsfall betraktas som nya protokoll och regler utvecklas.”

Medan RingCentral inte Àr representerad pÄ FCC-forumet om spoofing och robocalls, Àr ett antal andra VoIP-leverantörer, inklusive AT&T och Vonage. Men tyvÀrr Àr det inte den enda FCC-aktiviteten som sker just nu nÀr det gÀller nummerpresentation.

Dessa anstrÀngningar Äterspeglar inte ett tredje FCC-initiativ, som behandlar utomeuropeiska samtal och nummerpresentation. HÀr svarar FCC pÄ miljontals konsumentklagomÄl och pÄ begÀran om ÄtgÀrder frÄn generaladvokaterna i 40 stater för att hitta ett sÀtt att begrÀnsa miljarder robocall som har sitt ursprung i lÀnder utanför USA. Men problemet hÀr Àr att om du anvÀnder ersÀttning för nummerpresentation för att fÄ det att se ut som om dina utlÀndska kontor arbetar frÄn en amerikansk plats, mÄste du se till att du inte bryter mot FCC-regeln.

Bli organiserad: 3 utmÀrkta platsbaserade pÄminnelser

ÖverensstĂ€mmelse med nya sĂ€ndningsregler

PÄ grund av dessa regler mÄste din IT-personal börja planera för en rad uppgifter. Först mÄste de kontakta vem som helst som skapat din lokala PBX eller tillhandahÄller din molnhostade VoIP-tjÀnst för att ta reda pÄ nÀr programuppdateringarna som gör det möjligt för dessa nya regler kommer att ske, hur de ska levereras och hur mycket de kommer att kosta. MÄnga leverantörer kommer sannolikt att tillhandahÄlla kunskapsbaserade artiklar för att hjÀlpa till med implementeringen och du bör vara sÀker pÄ att samla in den dokumentationen ocksÄ.

DĂ€refter mĂ„ste du samla in den information som behövs för att tillhandahĂ„lla en “avsĂ€ndbar plats” för de nya 911-kraven sĂ„ att du kan se till att de matas in i ditt telefonsystems 911-data nĂ€r telefonsystemet Ă€r redo att ta emot det.

NÀr din telefonmjukvaruuppdatering Àr klar mÄste du ocksÄ schemalÀgga tid för att applicera den ordentligt. Om du anvÀnder ett vÀrdbaserat VoIP-system kan den nya programvaran helt enkelt visas utan ÄtgÀrder frÄn din sida. Men det Àr fortfarande ditt ansvar att se till att 911-platsinformationen Àr korrekt för alla anvÀndare i ditt telefonsystem och helst att systemet genomgÄr ett test för att se till att det fungerar.

Slutligen mÄste du arbeta med din leverantör för att se till att dina telefonnummer inte anses vara falska, Àven om dina utlÀndska anstÀllda ringer med ett amerikanskt nummer. Din bÀsta satsning Àr företagets professionella servicearm, eftersom dessa justeringar sannolikt kommer att vara ganska involverade. Att förlita sig enbart pÄ en kunskapsbas eller webbplats för sjÀlvhjÀlpsstöd kanske inte rÀcker.

Uppsidan av allt detta arbete Àr att dina kunder kommer att ha större förtroende för att samtalen de fÄr frÄn ditt företag Àr legitima och att dina anstÀllda och kunder blir sÀkrare om de behöver ringa 911 i en nödsituation pÄ din fastighet.