Nya digitala teknologier: Gör arbetsplatsen mer vänlig för människor

På ytan kan det verka kontraintuitivt att göra arbetsplatserna mer vänliga för människor genom att införa ny teknik. Inom industrin ersätter robotar fabriksarbetare. I detaljhandeln byter utcheckningsstationer ut rutorna. Detta händer till och med online-kundtjänst, eftersom chatbots som använder artificiell intelligens (AI) börjar ta över grundläggande kundtjänstroller.

Det finns till och med en forskare vid University of California Santa Cruz som utvecklar AI som så småningom gör det möjligt för maskiner att skapa och berätta historier. Så småningom kommer även bloggare som jag att bli föråldrade.

Maskinerna stjäl våra jobb!

Dessa faror med ny teknik är vanliga teman i science fiction. Författaren Arthur C. Clarke’s 1968-bok 2001: A Space Odyssey varnade för farorna med artificiell intelligens. Under tiden regissör för James Camerons film från 1984 Terminator förutsåg en apokalyptisk värld där den fortfarande saknade Internet of Things (IoT) tillät maskiner att nästan ta över världen.

Så, hur skulle maskiner någonsin kunna skapa en mer mänsklig vänlig arbetsplats?

Teknik är inte fienden

Skillnaden är i perception. Som människor har vi alltid använt verktyg för att göra vårt arbete enklare. Hjulet. Ångkraft. Telefonen. Radio. Datorn. Internet. Alla dessa saker skapade större effektivitet för arbetarna.

Teknik är inte i sig ond.

Maskiner i fabriker säkerställer att arbetare inte behöver göra repetitiva uppgifter, vilket resulterar i färre skador. Förutom att minska bedrägerier och fel, tillåter självkontroll arbetare att fokusera på kundservice och se till att butikshyllorna finns i lager. Chatbots tillåter grundläggande kommunikation med kunder under timmar som anställda sover, eller som ett stoppgap under hektiska perioder.

AI ersätter bloggare … Jag är fortfarande benägen att kalla det anathema.

Men maskiner som ersätter författare kommer förmodligen inte att hända under min livstid, om någonsin. Dessutom gör ny teknik det lättare att upptäcka plagiering och bedriva forskning, vilket är en välsignelse för de författare som är stolta över sitt hantverk. Maskiner är ännu inte kapabla till original tanke, och de kan inte sprida idéer på ett sätt som människor kan förstå.

Så mitt jobb är fortfarande säkert.

Med det sagt kan jag inte föreställa mig mitt jobb utan teknik, som liknar den som används på kontor över hela världen. Jag har en dator och höghastighetsinternet som ger mig tillgång till en mängd kunskap som jag inte hade haft tillgång till för 30 år sedan. Det låter mig också kommunicera nästan omedelbart med människor var som helst på planeten och har öppnat nya möjligheter som jag annars inte skulle ha.

Millennials & Technology

Tiderna förändras och som ofta händer är det de yngre generationerna som leder vägen. Speciellt när det gäller teknik. En undersökning från Dell 2016 visade att 82% av Millennials överväger arbetsplatsteknologi när de överväger nya arbetsmöjligheter.

Att växa upp med Internet och annan banbrytande teknik gör att Millennials – född mellan 1981-1996 och för närvarande det största segmentet av dagens arbetskraft – och Generation Z – de som är födda mellan 1997-2018 – är medvetna om ny teknik utanför arbetsplatsen. Det gör dem också mer öppna för ny teknik och nya sätt att göra saker där de arbetar.

Affärsflexibilitet kräver att anställda tillåter lite utrymme när det gäller arbetstagare och deras användning av teknik. Ledningstekniker som uppmuntrar anställdas kreativitet är det som ger företag en fördel framför konkurrenterna. Även om det alltid är en utmaning att integrera ny teknik, överväger fördelarna i allmänhet riskerna.

När det handlar om att anta teknik måste du dock tänka på dina anställda, särskilt de med mest erfarenhet. Medan yngre generationer är snabba att anpassa sig, kan äldre anställda lätt bli frustrerade över affärsprogramvara som inte är lätt att använda. Faktum är att 46% av de tekniska arbetstagarna över 40 skulle överväga att byta jobb om de möter detta problem, enligt en studie från Industry and Financial Systems.

När de integrerar ny teknik kan företag polarisera anställda och minska effektiviteten om de inte ordentligt tränar dem i att använda den. Att ta bort egna gränser och använda mer programvara med öppen källkod hjälper företag att platta inlärningskurvan när de integrerar innovativ teknik i sina system. Att låta anställda förnya sig och skapa sina egna lösningar kan också hjälpa arbetstagare att ge kraft och leda till nya lösningar.

Skapa en smart arbetsplats

När vi berör några få aspekter som har dykt upp på den moderna arbetsplatsen är det viktigt när man överväger ny teknik för att förstå hur det kommer att påverka hur dina anställda kommer att arbeta tillsammans.

Fjärrarbete

Under avstängningarna 2020 gick många kontor helt avlägsna för att fortsätta fungera samtidigt som de anställda var säkra. Före detta uppgav 43% av de amerikanska undersökningarna i en New York Times-undersökning att de utför vissa arbeten på distans.

Programvara som skyddar interna processer och främjar arbetsflödeshantering samtidigt som man förespråkar säkerhet kan göra arbetet hemifrån lika säkert som att arbeta på kontoret. Appar som gör det möjligt för människor att se och prata med varandra vid online-möten tillåter arbetstagare att hålla kontakten. Meddelandeprogram som tillåter anställda att samarbeta i projekt tjänar bara till att ytterligare upplösa den traditionella arbetsplatsen.

Sakernas internet och smarta arbetsplatser

IoT handlar om att skapa effektivitet och ansluta människor till deras arbetsyta. Det kan hjälpa till att identifiera personer som närmar sig en byggnad, säkerställa de mest effektiva lösningarna i fabriker, tilldela parkeringsplatser närmast ingången, dimma eller ljusa upp ett rum och till och med hantera rutinmässiga uppgifter som att beställa påfyllning av tvål eller toalettpapper i anställdens toalett och varuautomater i pausrummet. I tillverkningen hjälper det till att säkerställa de mest effektiva lösningarna.

Artificiell intelligens

Många är inte ens medvetna om hur AI och maskininlärning har fungerat sig på många arbetsplatser. Dess omfattning och påverkan är ofta dolda, men här är en lista över uppgifter som AI utför regelbundet:

Automatiserad Automatiserad bildsampling och klassificering Automatisering av kalenderposter E-postklassificeringsappar Språköversättningsprogram platsbaserade appförslag Platsbaserade appar Förutsägbar text Föreslagna leveransvägar Virtuella assistenter Röstsökning Röst till textappar

AI uppstod på arbetsplatsen som ett tillägg till robotik, i grunden utformad för att hantera vardagliga uppgifter som att samla in och transkribera data. Sådana applikationer hjälper medarbetarna att fokusera mer av sin tid på mer produktiva åtgärder, som att hantera kunder, samtidigt som det minskar behovet av att göra repetitiva åtgärder.

Som företagsägare bör den teknik du integrerar i ditt företag tjäna ett specifikt syfte. Att omfamna teknik bara för sin skull är galenskap och kommer bara att tjäna till att frustrera anställda. Titta på att integrera teknik som bidrar till högre effektivitet och i slutändan högre vinster och tillväxt.

Författare Bio: DA Rupprecht är en internationellt baserad frilansförfattare och en indieförfattare.

Relaterade Artiklar

Back to top button