Nya Asus ROG-skÀrmar adresserar Chroma-undersampling, ger Mini-LED

Nya Asus ROG-skÀrmar adresserar Chroma-undersampling, ger Mini-LED

LAS VEGAS — Vid Asus CES 2020-produktblĂ„sningsevenemang presenterade företaget ett stort antal produkter för att lĂ€gga till sitt vĂ€xande sortiment av bĂ€rbara datorer, spelmonitorer, PC-fodral och mer. TvĂ„ av dessa bildskĂ€rmar, Asus ROG Swift PG32UQX och ROG Swift PG43UQ, stod ut frĂ„n mĂ€ngden. De Ă€r bland de mest spĂ€nnande posterna som vi förvĂ€ntar oss lĂ€ngs skĂ€rmens pipeline 2020.

ROG Swift PG43UQ: Ta med DSC

CES 2020 Bug Art

Jag var inte en hĂ„rd fan av föregĂ„ngaren till Asus ROG Swift PG43UQ, Strix XG438Q, nĂ€r den slĂ€pptes i september 2019, trots att jag hade stora förvĂ€ntningar (utan ordspel) för den vĂ€xande LFGD (“Large Format Gaming Display” ) marknaden. Men mina problem med det var inte sĂ„ mycket med funktionerna, utan snarare de som det var. BildskĂ€rmen debuterade först pĂ„ AMDs Tech Day i juni samma Ă„r, och under presentationen fick vi veta att XG438Q skulle komma med en ny teknik som stöds av AMD-grafikkort som kallas Display Stream Compression eller DSC.

Asus ROG Swift PG43UQ

DSC förhindrar ett problem som kallas “chroma subsampling”, en teknik som övervakningstillverkare mĂ„ste anvĂ€nda för att nedprova kvaliteten pĂ„ ditt spel- och medieinnehĂ„ll för att skicka alla dessa pixlar till en 4K-skĂ€rm med hög uppdateringsfrekvens. TyvĂ€rr kom aldrig löftet om att Strix XG438Q skulle vara den första bildskĂ€rmen med DSC, vilket Ă€r anledningen till att jag fortsatte att rekommendera det som ett mĂ„ste i kategorin. BildskĂ€rmar Ă€r trots allt flerĂ„riga investeringar.

Men nu Àr DSC officiellt hÀr och debuterar i ROG Swift PG43UQ. Utanför det tillÀgget Àr dock PG43UQ i bÄde form och funktion nÀstan identisk med XG438Q, bortsett frÄn en annan liten uppgradering: boost till DisplayHDR 1000 i den förra, upp frÄn DisplayHDR 400 i den senare.

Asus ROG Swift PG43UQ sida

BÄda bildskÀrmarna har fortfarande 43-tums 3.840 x 2.160 pixlar, som körs med en maximal uppdateringsfrekvens pÄ 144Hz, har en responstid pÄ 1 ms MRPT och Àr G-Sync-kompatibla för att förhindra att skÀrmen gÄr sönder.

ROG Swift PG32UQX: Mini LED gÄr spel

NÀsta uppe pÄ tallriken finns Asus ROG Swift PG32UQX, en absolut pÀrla i en spelmonitor som packar allt vi Àlskar med spel i ett paket som ocksÄ kan hÄlla sig som en favorit för innehÄllsskapare.

Asus ROG Swift PG32UQX

Med mÄnga av samma specifikationer som Asus ProArt PA32UCX, kan denna 32-tums 4K Mini LED-bakgrundsbelysta bildskÀrm (med 1152 lokala dimningszoner) visa HDR 1400-innehÄll, en första bland spelskÀrmar, samtidigt som den slÄr till mÄnga av specifikationerna som innehÄllsskapare bryr sig mest om, inklusive 90 procent DCI-P3 fÀrgskala och 100 procent av sRGB. Precis som PG43UQ kommer PG32UQX ocksÄ att trÀffa 144Hz vid 4K-upplösning, men det fanns inget om att lÀgga till stöd för DSC, sÄ chroma-undersampling kan fortfarande vara ett problem. Att kompensera för det lilla doppet Àr dock stöd för G-Sync Ultimate, nÄgot som PG43UQ verkligen saknar.

Inget ord om prissÀttning har slÀppts för nÄgon av skÀrmarna och endast tillgÀngligheten av PG43UQ Àr för nÀrvarande kÀnd: nÄgon gÄng under andra kvartalet. Vi kommer att hÄlla ett öga pÄ bÄda dessa skÀrmar nÀr mer information slÀpps under de kommande mÄnaderna, sÄ hÄll dig uppdaterad om PCMag för detaljer nÀr de meddelas. För en titt pÄ fler av Asus CES-utgÄvor, kolla in vÄr systersida, IGN.