NY: T-Mobile’s Metro Stores sålde begagnade telefoner som nya för konsumenter

T-Mobile Metro-butiker i New York City har påstås ha sålt begagnade mobiltelefoner till konsumenter som nya produkter och bedrivit andra bedrägliga metoder, enligt en rättegång från lokala myndigheter.

Mer än 50 officiella och auktoriserade “Metro by T-Mobile” -handlare i staden bedräger konsumenter genom den olagliga taktiken, meddelade New York Citys Department of Consumer and Worker Protection på torsdagen.

Efter en årslång utredning säger staden att man avslöjade minst 21 tillfällen av lokala tunnelbanebutiker som omförpackade begagnade telefoner, inklusive iPhones, och sålde dem som helt nya till kunderna. “En del av konsumenterna behöll sina kvitton, och dessa kvitton visar en försäljning på mellan $ 600 och $ 900”, säger kostymen.

Metro-återförsäljare lurade påstås också vissa kunder att tro att de köpte sina telefoner, medan de i realiteten leasade. Under utcheckningen skulle återförsäljare i hemlighet registrera kunden i ett dyrt finansieringsavtal som skulle lägga hundratals dollar till enhetens kostnad.

“Metro-butiker bedrar konsumenterna om den här finansieringen, och ibland registrerar de dem utan deras vetskap genom att” e-underteckna “kontrakten bildar dem på en skärm. Detta missförhållande leder till att konsumenternas kredit förstörs, sade stadens myndigheter i gårsdagens tillkännagivande.

Metro 30 dagars garanti 2

Som svar på stämningen sa T-Mobile till PCMag: “Vi tar dessa anklagelser på allvar och fortsätter att utreda så att vi kan svara på staden. Även om vi inte kan kommentera de specifika påståendena i detta tidiga skede, vad vi är att se påstådda här är helt i strid med integriteten i vårt team och det engagemang de har för att ta hand om våra kunder varje dag. “

T-Mobile köpte MetroPCS 2013; dotterbolaget är specialiserat på förbetalda trådlösa tjänster utan kontrakt, som kan tilltala kunder med låga kreditpoäng. Men New York City-utredare hävdar att Metro-återförsäljarna effektivt bytte ut sårbara konsumenter som behöver en prisvärd trådlös plan. Andra olagliga taktiker inkluderar att debitera kunderna mysteryavgifter och oönskade tjänster.

Det påstås att Metro själv själv felaktigt presenterade företagets returpolicy på sin webbplats, som hävdar en “30 dagars garanti” för online-köp (ovan). Stadsutredarna hävdar dock att garantin i huvudsak är falsk eftersom inga telefoner kan köpas på tunnelbana. istället måste konsumenterna köpa produkter i en fysisk butik, där returpolicyn faktiskt är sju dagar.

Rättegången säger att uppförandet har inträffat under de senaste tre åren. Om andra tunnelbanebutiker utanför staden bedriver samma praxis är fortfarande okänt. Men stadens stämning kräver att T-Mobile ska stoppa verksamheten i de lokala butikerna och förlora alla intäkter från bedrägliga metoder, som sedan kan omfördelas till de drabbade konsumenterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button