Ny "infektiös" Hakkar-kort går tillbaka i Hearthstones Mark of Hakkar-evenemang

En ny patch har precis börjat live i Hearthstone och introducerar “Hakkar” -kortet tillbaka till spelet.

Detta spännande nya kosmetiska kort tillbaka är för närvarande endast tillgängligt för en handfull spelare vid lanseringen, men kan tjänas genom att spela ett spel mot en av dessa människor.

När du har gjort det – och du måste spela ett fullständigt spel för att tjäna det – blir du också smittad och kan ge kortet tillbaka till dina framtida offer. Du låser också upp en ny prestation för ditt konto [UPDATE: The wording of the announcement suggested an achievement similar to starting quests. This seems to not be the case].

Det smittsamma kortets baksida är tillgängligt för att låsa upp i alla lägen utom Solo och Casual. Med andra ord kan det vinnas genom att spela en match i Arena, Standard eller Wild.

Denna nya speciella händelse hyllar ett betydande ögonblick i World of Warcraft historia, en som blev känd som Corrupted Blood incident.

Det kanske mest kända exemplet på en virtuell pandemi, korruptionen började den 13 september 2005 när en spelare var klar med att tackla Hakkar the Soulflayer, slutchefen på Zul’Gurub-razzian.


En av Hakkars viktigaste förmågor var en smittsam debuff-trollformel som heter Corrupted Blood, som dränerade spelarens hälsopoäng och kunde spridas snabbt till närliggande spelare.

Efter att ha lämnat raiden kodades debuffen för att försvinna från drabbade spelare i raiden, men – avgörande – drabbade husdjur och underhuggare kunde avfärdas och kallas till vid ett senare tillfälle med infektionen fortfarande på plats.

Detta ledde till att vissa spelare medvetet infekterade spelare på lägre nivå, som snabbt gav efter för sjukdomen. NPC-karaktärer – som inte kunde dödas av sjukdomen men kunde sprida det – tjänade också till att upprätthålla infektionen. Slutresultatet var städer och städer fulla av lik och en spelarbas i virtuell panik.

Ett antal försök gjordes av Blizzard för att begränsa infektionen, men det skulle inte utrotas helt förrän flera veckor senare med ett plåster som gjorde spelarens minions immuna mot debuffen under raiden.

Ett slutdatum för Hearthstones upplevelse av den ökända händelsen har ännu inte meddelats, men om du loggar in nu kan du börja jaga kortet tillbaka. Se till att du har den utrustad i din samling om du själv vill fortsätta infektionen!

Relaterade Artiklar

Back to top button