Ny Google-sökning, kartverktyg hjälper till att spåra skogsbränder i Kalifornien

Google lanserade den här veckan nya sök- och kartfunktioner för att ge viktig information om skogsbränderna som bränner genom norra och centrala Kalifornien.

Slå upp detaljer om “löpeld i Kalifornien” eller ett specifikt inferno, så ser du eldens namn, plats och ungefärliga gräns, samt artiklar och resurser från lokala räddningsorgan. Samma siffror finns i Maps, som också varnar människor när de närmar sig en aktiv brand.

“I ögonblick som ett växande löpeld är det kritiskt att veta exakt var en flamma pågår och hur man kan undvika det”, skrev Yossi Matias, VP för teknik och krishantering på Google, i ett blogginlägg. “Med hjälp av satellitdata för att skapa en löpeldgräns karta kan folk nu se ungefärlig storlek och plats direkt på sin telefon eller skrivbord.”

Med hjälp av data från National Oceanic and Atmospheric Administration GOES satellitkonstellation och Google Earth Engine’s dataanalysfunktioner kan teamet visa storleken på ett löpeld “i nästan realtid.” Data uppdateras ungefär varje timme. “NOAA: s satelliter inkluderar infraröda och optiska sensorer som är optimerade för att upptäcka” hot spots “eller stora bränder på jordytan”, förklarade Matias. “Vi kör beräkningar på dessa data i Earth Engine för att identifiera det drabbade området”, vilket i Sök och Maps visas som en röd ikon och kontur.

Google gick in i krishanteringsfältet 2010 med Carmel Mountain Fire i Israel. Sedan dess har företaget lanserat en rad nödteknologier, från SOS-varningar till detektering av jordbävningar till översvämningsprognoser. En pilotprojekt för kartläggning av löpeld i 2019 i Kalifornien bekräftade att funktionen är ett “användbart verktyg” för förstahandsinspektörer, räddningspersonal och samhället, enligt Matias.

Relaterade Artiklar

Back to top button