Nvidia Preps 360Hz PC-skÀrmar för Esports-spelare

Nvidia Preps 360Hz PC-skÀrmar för Esports-spelare

LAS VEGAS — Vill du ha en datorskĂ€rm med 360Hz uppdateringsfrekvens? Det kan lĂ„ta som överdrivet, men inte för Nvidia. Företaget har utvecklat en ny klass av 360Hz PC-skĂ€rmar för e-sportspelare som försöker minimera spelets fördröjning.

CES 2020 Bug Art

De 24,5-tums bildskÀrmarna kommer att kallas G-Sync Esports-skÀrmar och stöder en uppdateringshastighet pÄ 360 bildrutor per sekund med en skÀrmupplösning pÄ 1080p. De kommer att stödja Nvidias G-Sync-teknik, vilket kan begrÀnsa skÀrmrivning och stammning.

Asus 360 HZ

HÀr pÄ CES visar Asus den första G-Sync Esports-skÀrmen med ROG Swift 360HZ. Det finns inget ord om prissÀttning, men enligt Asus kommer skÀrmen att lanseras senare i Är. Som referens kan nuvarande 240Hz PC-skÀrmar vid 1080p gÄ till mellan $ 350 och $ 500.

MĂ„nga PC-skĂ€rmar har en lĂ€gre uppdateringsfrekvens pĂ„ 60Hz, vilket rĂ€cker för avslappnade spelare, men inte för professionella spelare. En högre uppdateringsfrekvens – 144Hz och 240Hz – kan projicera spelbilder pĂ„ skĂ€rmen millisekunder snabbare. Det lĂ„ter kanske inte sĂ„ mycket, men i en vĂ€rld av konkurrerande e-sport kan det ge spelarna en betydande fördel i reaktionstid och inriktning mot fiendens motstĂ„ndare.

“Ju tidigare du kan se dem, desto snabbare kan du skjuta”, berĂ€ttade Nvidias chef för produkthantering, Vijay Sharma, till reportrar vid ett konferenssamtal.

Till exempel kan spelare dra av “flick shots” i första person shooter-spel cirka 28 procent snabbare pĂ„ en 120Hz-skĂ€rm över 60Hz, enligt Nvidias egen forskning. FörbĂ€ttringen stiger till 37 procent nĂ€r man jĂ€mför spel frĂ„n en 360Hz-skĂ€rm till en 60Hz-skĂ€rm.