Nvidia lanserar en mobil Quadro RTX 6000, en monster-GPU för innehållsskapare

Vid IFA-konferensen i Berlin den här veckan drog Nvidia tillbaka gardinen på en ny, avancerad mobil GPU för innehållsskapare, Quadro RTX 6000.

Debuterar i en ny bärbar dator i elitklass, Asus ProArt StudioBook One, och i några andra nya maskiner från Acer och Asus, kommer mobilversionen av Quadro RTX 6000 att ställas in från dess stationära motsvarighet – dock bara.

Här är en fullständig sammanfattning av hur de två GPU: erna jämför …

Quadro RTX 6000

Den mest imponerande biten av allt detta? Hur mycket av den ursprungliga stationära versionen av Quadro RTX 6000 verkar vara bevarad i mobilversionen. Den enda sanna specifikationsskillnaden verkar vara antalet TFLOPS (14,9 TFLOPS i mobil mot 16,3 i skrivbordets GPU) och maximal effektuttag, vilket är 45 watt mindre för mobil-arbetsstationsversionen av chipet.

Tidigare var den snabbaste och mest kraftfulla GPU du kunde få i en mobil arbetsstation Nvidias Quadro RTX 5000, som bara innehöll 16 GB inbyggt GDDR6-minne. Nvidia säger att användare av Quadro RTX 6000 mobil GPU kan förvänta sig prestanda som når inom 10 procent av prestandan för Quadro RTX 6000-skrivbordets motsvarighet.

RTX 6000 Quadro Workstation-däck

Vid vissa tester hävdade företaget att de två lika gärna kunde ha varit nacke och nacke i prestanda, inklusive 8K-videoredigering genom programvaran Redcine-X Pro.

Med nya RTX, nya Studio-bärbara datorer

Quadro RTX 6000 tillkännages tillsammans med en rad nya Nvidia Studio-bärbara datorer och mobila arbetsstationer som kommer att introduceras i år, inklusive nya modeller från Acer (ConceptD 5 och ConceptD 5 Pro), samt Asus ProArt StudioBook Pro X , ProArt StudioBook 17 och ProArt StudioBook 15. (Se vår tidigare förhandsvisning av Acer ConceptD-linjen.)

ProArt StudioBook One som nämnts tidigare ser ut att vara rockstjärnan i gänget. Bortsett från inkluderingen av RTX 6000, har Asus ProArt StudioBook One ett antal imponerande speciella specifikationer, bland annat den första 4K 120Hz-skärmen vi har sett på en bärbar dator. Den har också 100 procent AdobeRGB-täckning, färgnoggrannhet betygsatt av Asus för en DeltaE-siffra på mindre än 1 och Pantone-validering för att visa 97 procent av DCI-P3-färgutrymmet. Den bärbara datorn är ungefär en tum tjock; inte en supertunn design, men med tanke på grafikmuskelchipet inuti, en imponerande konstruktion.

ASUS ProArt StudioBook One-1

RTX 6000 är en strömkrävande GPU, och Asus var också angelägen om att visa upp sin helt nydesignade 300-watts power brick / USB-C-laddare, som företaget hävdar är mindre än hälften av storleken på tidigare släppta kraftstenar för mobila arbetsstationer i samma rad.

Oavsett hur du svänger det ser det ut som ett mycket spännande år för skapare som arbetar hemifrån, på språng eller var som helst däremellan. Vi förväntar oss att fler meddelanden kring innehållsskaparfokuserad hårdvara – mycket av det, föreställer vi oss, ansporade av Nvidias GPU-drag – kommer ut ur IFA.

Relaterade Artiklar

Back to top button