Nvidia granskar manuellt RTX 3080-order för att stoppa skalparna

Nvidia ber om ursäkt till spelare som kämpade och misslyckades med att köpa grafikkortet RTX 3080 på lanseringsdagen. Men det lovar att mer lager är på väg.

Den efterlängtade produkten skulle säljas klockan 6 på morgonen PT torsdag över många återförsäljare. Men PC-spelare rapporterade överallt att GPU sålde slut inom några minuter, om inte sekunder. Problemet var särskilt dåligt på Nvidias egen webbplats, som sålde grafikortets ”Founders Edition” för 699 dollar. En kund på Reddit publicerade en video som försökte köpa produkten klockan 6, när försäljningen började, bara för att webbsidan omedelbart skulle ändras till “Slut i lager.”

Tweet

Nvidia berättade för PCMag att det såg ”en oöverträffad efterfrågan” på RTX 3080 hos globala återförsäljare och sin egen webbplats. ”Klockan 6 på Stilla havet försökte vi driva Nvidia-butiken live. Trots förberedelserna var Nvidia-butiken översvämmad av trafik och stötte på ett fel, tillade företaget.

Nvidia kunde ta itu med felen och börja ta order normalt, men företaget indikerar att ”bots och scalpers” också har försökt köpa produkten.

”För att stoppa bots och scalpers i Nvidia-butiken gör vi allt mänskligt möjligt, inklusive manuell granskning av beställningar, för att få dessa kort i händerna på legitima kunder,” sa företaget medan de tillade: ”Vi ber om ursäkt till våra kunder för detta morgonens upplevelse. ”

Faktum är att de begränsade leveranserna för RTX 3080 har skapat en marknad på eBay, där återförsäljare slingrar $ 699-produkten för cirka 2000 dollar eller mer.

ebay-listorna för RTX 3080
(Kredit: eBay)

Användare har också lagt märke till hur vissa misstänkta skalare tar till sociala medier för att publicera om de dussin eller fler RTX-enheter som de lyckats häva med. Vi pratade med operatören av en bot, som kunde hjälpa återförsäljare att köpa dussintals RTX 3080-kort från Nvidias webbplats innan lagret gick ut.

Tweet

Den goda nyheten är att Nvidia och dess tillverkningspartners levererar fler enheter “varje dag till återförsäljare”, säger företaget. Återförsäljaren Newegg avstod också från att sälja hela RTX 3080-aktien på dag ett. Så kunder bör kontinuerligt kontrollera Neweggs webbplats för potentiellt mer försäljning de närmaste dagarna.

Relaterade Artiklar

Back to top button