NPD: LÄst mobiltelefonmarknad vÀxer stadigt

NPD: LÄst mobiltelefonmarknad vÀxer stadigt

Konsumenter vÀljer alltmer upplÄsta mobiltelefoner och spenderar mer pengar pÄ dem, enligt NPD-gruppen.

Why Axis Bug

Marknadsundersökningsföretaget uppskattar att 46,5 miljoner aktiva olÄsta smartphones kördes i amerikanska mobilnÀt under första kvartalet 2019, en ökning med 22 procent frÄn samma period förra Äret. Vid denna tidpunkt Àr tre av fyra konsumenter (77 procent) medvetna om olÄsta enheter, sade NPD-gruppen.

Med en olÄst mobil enhet har du friheten att vÀlja vilken som helst kompatibel operatör, dra nytta av billiga förbetalda planer och anvÀnda den med ett överkomligt betalkort nÀr du reser utomlands för att undvika internationella roamingavgifter. Du kan ocksÄ byta tjÀnsteleverantör eller sÀlja telefonen nÀr du vill, och du behöver inte hantera operatörsinstallerad bloatware.

“De flesta konsumenter Ă€r medvetna om fördelarna, som lĂ€gre kostnad och frihet att vĂ€lja sin operatör, som olĂ„sta enheter tillhandahĂ„ller, och vi ser att det omvandlas till adoption”, sĂ€ger NPD Connected Intelligence Executive Director och branschanalytiker Brad Akyuz. “Transportörer spelar ocksĂ„ en roll i utbildning genom aggressiva BYOD-erbjudanden (ta med din egen enhet), vilket ger konsumenterna Ă€nnu en möjlighet att ta med sig enheten till ett nytt nĂ€tverk för att dra nytta av en rabatterad rĂ€nta.”

I det förflutna dominerades den upplĂ„sta marknaden för mobila enheter “av enheter som kostar under $ 400”, men det förĂ€ndras, sĂ€ger NPD. Under första kvartalet i Ă„r stod modeller till priser över 400 dollar för 48 procent av marknaden, en ökning frĂ„n 29 procent för bara tvĂ„ Ă„r sedan. NĂ€stan en fjĂ€rdedel av mĂ€nniskorna som för nĂ€rvarande anvĂ€nder en olĂ„st smartphone betalade mellan $ 500 och $ 700 för den.

“Detta prissteg Ă€r parallellt med den totala ökning vi ser i snitt för smarttelefons genomsnittliga försĂ€ljningspriser”, sa Akyuz. “Den vĂ€xande populariteten för program för enhetsfinansiering som finns tillgĂ€ngliga frĂ„n stora box-Ă„terförsĂ€ljare Ă€r en annan drivkraft som gör det möjligt för priskĂ€nsliga olĂ„sta smartphoneshoppare att fĂ„ tag pĂ„ de dyra upplĂ„sta hjĂ€ltenheterna.”