Nonsens … Facebook har inte mer makt över människors liv än regeringar: Nick Clegg

Facebook, WhatsApp, Facebook WhatsApp, Express Adda, Indian Express Facebook är bland de största sociala medieplattformarna med över en miljard användare världen över.

”Jag hör ofta denna analogi som säger att stora globala företag, i det här fallet Facebook, har mer makt över människors liv än regeringar. Jag tror faktiskt att det är nonsens, säger Nick Clegg, den tidigare brittiska vice premiärministern och nu Facebook vice ordförande för globala frågor och kommunikation i en Express Adda på fredag.

Han sa att det inflytande som regeringarna har över människors vardag är mycket mer detaljerat än något globalt företag, i detta fall Facebook. “Facebooks inflytande är vildt överdrivet”, tillade han under samtal med Anant Goenka, verkställande direktör, Indian Express, och Shubhajit Roy, biträdande redaktör.

Facebook, WhatsApp, Facebook WhatsApp, Express Adda, Indian Express Clegg förnekade att det fanns någon inblandning från Ryssland under Brexit-folkomröstningen.

Facebook är bland de största sociala medieplattformarna med över en miljard användare världen över. Men nyligen står Facebook inför värmen för sekretessrelaterade frågor som den påstådda inblandningen av ryska operatörer i Storbritanniens omröstning om att lämna EU, känd som Brexit och att Facebook-uppgifter om 50 miljoner användare användes av det brittiska företaget Cambridge Analytica för att manipulera resultatet av de amerikanska valen 2016.

Men Clegg förnekade att det fanns någon inblandning från Ryssland under Brexit-folkomröstningen. Han påpekade att Facebook vid två tillfällen i sina undersökningar inte fann några bevis för någon väsentlig betydelse av rysk inblandning genom reklam i Brexit-folkomröstningen. “Alla dessa påståenden gjordes helt saligt okunniga om fakta”, sa han.

Facebook, WhatsApp, Facebook WhatsApp, Express Adda, Indian Express På senare tid står Facebook inför värmen för integritetsrelaterade frågor, såsom ryska operatörers påstådda inblandning i Storbritanniens omröstning om att lämna Europeiska unionen.

Clegg pratade också om Facebooks affärsmodell i samband med WhatsApp, som är en gratis meddelandetjänst. ”WhatsApp tjänar inte pengar. Det är en anmärkningsvärd sak att vi har en app som används av 1,4 miljarder människor runt om i världen tjänar inte pengar. ” Han påpekade dock införandet av annonser i WhatsApp-status som en framtida inkomstkälla men medgav att företaget inte har kommit dit ännu.

”En av de intressanta sakerna med Facebooks affärsmodell är att den tjänar på reklam och som gör det möjligt att göra dessa produkter tillgängliga för användning gratis. Det är en mycket tillgänglig affärsmodell. Det är som att återvinna reklamintäkter, som i allmänhet kommer från Amerika, kinesiska exportörer, Europa, ”förklarade Clegg. Han tillade att Facebook kunde byta till en prenumerationsmodell men att den kommer att förlora denna kvalitet, det vill säga att den är allmänt tillgänglig.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button