Nokia utökar 5G-avtal med Storbritanniens BT för att fylla Huawei-tomrummet

Nokia, Huawei, Nokia 5G, 5G, Huawei 5G, Nokia 5G UK, Huawei 5G UK, 5G-nätverk, 5G-telefoner, 5G-smartphones

Nokia Oyj har utökat sin relation med BT Group Plc för att förse det brittiska telefonbolaget med utrustning för sina snabba femte generationens mobilnät.

Affären kommer att göra Nokia, BT: s största leverantör av radioaccessutrustning – det trådlösa nätverkets antenner – sa det finska företaget i ett uttalande på tisdag. BT: s fjärde generationens mobilnätverk är för närvarande cirka två tredjedelar Huawei Technologies Co och en tredjedel Nokia.

Nätverksutrustningstillverkaren fyller ett tomrum som Huawei har lämnat efter att Storbritannien fastställt regler i år som förbjuder det kinesiska företaget att förse telefonföretag med 5G-utrustning och kräver att Storbritanniens operatörer tar bort all sin 5G-utrustning 2027.

BT: s 5G-leverantör för den känsliga nätverkskärnan är Ericsson AB, och Nokias svenska rival kan också vinna mer arbete från BT eftersom transportören planerar att fasa ut sitt Huawei-redskap.

Nokia har för närvarande ett avtal om att leverera utrustning till BT i Londonområdet, Midlands – som täcker ett område i mitten av England som inkluderar staden Birmingham – och några andra landsbygdsområden. Affären som meddelades på tisdag kommer att utvidga täckningen till områden inklusive Aberdeen, Cambridge och Brighton, sade Nokia.

Andra brittiska flygbolag är också upptagna med att planera sina futures efter Huawei. CK Hutchison Holdings Ltd: s Three UK tecknade nyligen ett avtal med Ericsson, och förstörde sin plan att förlita sig på den kinesiska säljaren.

Relaterade Artiklar

Back to top button